Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Να γιατί στα πρακτορεία ΟΠΑΠ τo παιχνίδι είναι πιο ασφαλές!

Να γιατί στα πρακτορεία ΟΠΑΠ τo παιχνίδι είναι πιο ασφαλές!

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Σταθερά αυξητικές τάσεις καταγράφει στα Χανιά η εξάρτηση από τα τυχερά παιχνίδια, ενώ στη διάρκεια της καραντίνας, ιδιαίτερη έξαρση παρατηρήθηκε στον ηλεκτρονικό τζόγο.

Η Σταυρούλα Παπανικολάου, Κοινωνική Λειτουργός του Πολυδύναμου Κέντρο Χανίων ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ μίλησε στο ZARPA RADIO 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη, με αφορμή την σημερινή εσπερίδα που διοργανώνει το κέντρο στο ίδρυμα «Βενιζέλος».

Το πολυδύναμο κέντρο Χανίων συστάθηκε στα Χανιά το 2010 και από τότε προσφέρει μια «οικογένεια» μια «ζεστή αγκαλιά» και μια ολιστική θεραπευτική προσέγγιση, σε χρήστες αλκοόλ, ουσιών, ηλεκτρονικών παιχνιδιών και σε άτομα με κάθε μορφής εξαρτήσεις.

Αναβάθμισε τις πληροφορίες για τον παίκτη στο πρακτορείου σου

«Στην θεραπευτική διαδικασία δουλεύουμε σε ομάδες και σε ομάδες οικογένειας. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος της οικογένειας και η ενεργή συμμετοχή της οικογένειας, κάνει πιο αποτελεσματική την έκβαση της θεραπείας» τόνισε η κα Παπανικολάου.

«Ακούμε τον άλλον, διερευνούμε τις ανάγκες του, βλέπουμε αν υπάρχουν κάποια θέματα υγείας ψυχικής νοσηρότητας, ακολουθούμε μια ολιστική προσέγγιση, δεν κοιτάμε μόνο το πρόβλημα αλλά κοιτάμε συνολικά τον άνθρωπο, το εκπαιδευτικό κομμάτι, το κοινωνικό, να αποκαταστήσει τις σχέσεις τους, όλα» εξήγησε.

Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ σε πάνω από 50 διαφορετικές οθόνες πληροφοριών

Δοκίμασε τώρα Δωρεάν ΕΔΩ!

Το κέντρο λειτουργεί στο κέντρο των Χανίων, στην οδό Κωνσταντίνου Σφακιανάκη 13. «Εμείς είμαστε εκεί με πολύ σεβασμό στο απόρρητο, χωρίς λίστες αναμονής. Για να κλείσει κάποιος ραντεβού μπορεί να καλέσει στα τηλέφωνα 28210 87040 και 28210 02120 όποιος έχει ανάγκη ή κάποιος από την οικογένεια που έχει κάποιον δικό του άνθρωπο που θέλει στήριξη».

Δεκάδες αιτήματα κάθε μήνα

Μιλώντας για την εξάρτηση από τα τυχερά παιχνίδια, η κα Παπανικολάου, διαπίστωσε πως «το φαινόμενο έχει καθαρά αυξητικές τάσεις. Δηλαδή μέσα στην καραντίνα τα αιτήματα που δεχόμασταν ήταν σταθερά υψηλά. Ειδικά την περίοδο που έκλεισαν τα καταστήματα όπου μπορούσε κάποιος να παίξει με φυσική παρουσία, είχαμε μια τεράστια αύξηση στον ηλεκτρονικό τζόγο.

Ένας μέσος όρος που μπορούμε να πούμε είναι για παράδειγμα ότι τον Νοέμβριο άτομα που ζήτησαν βοήθεια είναι γύρω στα 10 και ένας μέσος όρος από οικογένειες που ζητούν βοήθεια για δικά τους άτομα είναι περίπου 15. Εν μέσω καραντίνας είχε σταθερά υψηλά αιτήματα. Σταθερούς μέσους όρους και πριν την καραντίνα και μετά απλά μέσα στην καραντίνα είδαμε περισσότερο έξαρση του ηλεκτρονικού τζόγου».

Εδώ αποκτάς το Ψηφιακό σου Πρακτορείο!

Δες εδώ ΔΩΡΕΑΝ πως θα το κάνεις

Όπως εξήγησε, ο ηλεκτρονικός τζόγος μπορεί να γίνει πιο εθιστικός γιατί «έχεις άμεση πρόσβαση ακόμα και από το κινητό σου, από τον καναπέ σου και αντλείς τεράστια ευκολία και τεράστια ευχαρίστηση. Καλύπτει μια ανάγκη την οποία αυτή και διερευνούμε»

«Η εξαρτητική συμπεριφορά με τα τυχερά παιχνίδια έχει μια πολυπαραγοντική αιτιολογία και ένα τεράστιο φάσμα συνεπειών. Η πρώτη έχει να κάνει με τις οικονομικές απώλειες το δεύτερο έχει να κάνει με την κοινωνική απομόνωση, ο άνθρωπος απομονώνεται από την οικογένεια και το περιβάλλον του και σταδιακά με όλα αυτά τα ψέματα που λέει για να καλύψει την εξάρτησή του, χάνει το κομμάτι της εμπιστοσύνης, το πιο βασικό συστατικό των σχέσεων. Αυτό που παρατηρούμε επίσης από έρευνες είναι ότι υπάρχει εκ πτώση στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, πολλοί άνθρωποι διακόπτουν το σχολείο

Το κέντρο υποστηρίζει και έφηβους και ενήλικες ενώ το κέντρο παρέχει συμβουλευτική και στους κρατούμενους των αγροτικών και των κλειστών φυλακών Αγυιάς.» εξήγησε.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” «Μάστιγα» για τους Χανιώτες ο ηλεκτρονικός τζόγος στην διάρκεια της καραντίνας” : στην πηγή:https://www.zarpanews.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ