Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Με την πλάτη στον τοίχο οι πράκτορες του ΟΠΑΠ . Δεν αντέχουν άλλο έτσι !!!

Με την πλάτη στον τοίχο οι πράκτορες του ΟΠΑΠ . Δεν αντέχουν άλλο έτσι !!!

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 4 λεπτά

Αιτωλοακαρνανία: Με την πλάτη στον τοίχο οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Συνείδηση”, η οποία αναφέρει «ριγμένο» το επίγειο δίκτυο, με τον ΟΠΑΠ που προωθεί περισσότερο τις διαδικτυακές τους υπηρεσίες. Η οικονομική πίεση που υφίστανται οδηγεί πλέον αρκετούς στην σκέψη να εγκαταλείψουν τον κλάδο

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Τη μια μετά την άλλη δυσκολία αντιμετωπίζει και ο κλάδος των πρακτορείων του ΟΠΑΠ πανελλαδικά και τοπικά.

Μετά την δυσαρέσκεια που υπήρξε για τον αποκλεισμό τους από τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για εργαζομένους και επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, οι πράκτορες καταγγέλλουν τον ίδιο τον ΟΠΑΠ, ο οποίος σύμφωνα με τους ίδιους τους έχει αφήσει στον «αέρα», με αποτέλεσμα η επιβίωσή τους να τίθεται σε αμφισβήτηση πιο άμεσα από ποτέ.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ στην Αιτωλοακαρνανία «από την υπογραφή της νέας σύμβασης συνεργασίας δεχτήκαμε όλα όσα επιβάλλονται στα πρακτορεία αβίαστα, ακολουθώντας τις επιταγές της εμπορικής πολιτικής που χαράσσει ο ΟΠΑΠ.

Δεχόμασταν ότι όλα γίνονται για την ανάπτυξη του κλάδου, την ευημερία μας και τη βιωσιμότητα μας.

Μην μένεις πίσω στις εξελίξεις .
Κάνε το πρακτορείο σου διαφορετικό και ανταγωνιστικότερο
Δες εδώ ΔΩΡΕΑΝ πως θα το κάνεις 

Με την υπογραφή της νέας σύμβασης δεχτήκαμε μειωμένες αμοιβές, γιατί μας έπεισαν ότι τελικά η κερδοφορία των καταστημάτων μας θα είναι αυξημένη, λόγω της παικτικότητας που θα έρθει στα καταστήματά μας.

Επενδύσαμε σε νέα καταστήματα, σε εμπορικά κενά, καταστήματα REX, σε νέα παιχνίδια, στα VLT’s, στα SSBT’s, στα BEACONS και γενικά σε οτιδήποτε μας ζητούνταν κατά καιρούς.

Και γενικά ίσως η μέση προμήθεια ανά πρακτορείο να αυξανόταν μέχρι το 2019, αλλά η κερδοφορία του επίγειου δικτύου μειωνόταν, καθώς οι επενδύσεις ήταν πολύ μεγάλες, για το όφελος που έφερναν και τα έξοδα αυξανόταν.

Συνολικά μόνο σε αυτά τα τρία χρόνια επενδύθηκαν πάνω από 150 εκ. ευρώ από τους πράκτορες, όταν σύμφωνα με δικά μας στοιχεία, οι επιπλέον προμήθειες που αποδόθηκαν στους πράκτορες δεν ήταν πάνω από 80 εκ. ευρώ.

Αλλά και τα λειτουργικά έξοδα ενός πρακτορείου αυξήθηκαν. Τα νέα και μεγαλύτερα καταστήματα έχουν μεγαλύτερα ενοίκια, περισσότερη κατανάλωση ρεύματος που επιβαρύνεται και από τα VLT’s και τα SSBT’s. Το μισθολογικό κόστος από το 2016 μέχρι 2021 αυξήθηκε κατά 11%.

Οι απαιτήσεις καθαριότητας, επιπλέον προσωπικού και οι δεσμεύσεις από τις διάφορες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης την περίοδο της πανδημίας, αύξησαν επιπλέον τα έξοδα λειτουργίας των πρακτορείων.

Αν δεν υπάρχει το πρακτορείο σου στο ίντερνετ πως περιμένεις να σε δουν οι παίκτες ?

Επιπροσθέτως, μπήκαμε από τον Μάρτιο του 2020 σε μία περίοδο αβεβαιότητας, ανασφάλειας και κούρασης, που έχει οδηγήσει αρκετούς συναδέλφους σε εξαθλίωση.

Ο διαδικτυακός ανταγωνισμός γιγαντώθηκε και δυστυχώς με τις ευλογίες και του ΟΠΑΠ «τρώει από την σάρκα μας» παίρνοντας προμήθειες από το επίγειο δίκτυο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η διαφήμιση του tzoker.gr είναι δυσανάλογα μεγαλύτερη, από αυτή του επίγειου δικτύου σε αυτό το παιχνίδι, ενώ ακόμα και το βασικό site του ΟΠΑΠ opap.gr προωθεί κατά κύριο λόγο το διαδικτυακό παιχνίδι, αφήνοντας και πάλι σε δεύτερη μοίρα το επίγειο δίκτυο».

Όλοι οι ανταγωνιστές σου στο ίντερνετ διαφημίζονται ασταμάτητα

Όλοι προσπαθούν να πάρουν τους παίκτες που έχουν τα πρακτορεία!

Θα τους αφήσεις να τους πάρουν όλους?   

Βέβαια, υπάρχει και συνέχεια σύμφωνα πράκτορες του ΟΠΑΠ στην Αιτωλοακαρνανία με αποτέλεσμα η απαξίωση του πρακτορείου να φαίνεται σε πολλές εκφάνσεις της ακολουθούμενης στρατηγικής.

Στην κατεύθυνση αυτή χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα πρακτορείων: «όπου η εταιρεία τους προμηθεύει μηνιαίως με 1-4 ρολά για τα μηχανήματα pos, ενώ οι ποσότητες συνολικά στα κουπόνια του στοιχήματος και των δελτίων ανά πρακτορείο είναι μειωμένες κατά 35%.

Ακόμη και τα BEACONS που είναι ξεκάθαρη δική τους ευθύνη για την παροχή τους, ώστε να λειτουργεί το νέο OPAP STORE το χρέωσαν στους πράκτορες» τονίζουν συμπληρώνοντας: «τα έξοδά μας έχουν εκτοξευτεί:

Το μισθολογικό κόστος αυξήθηκε αρχές του 2022 κατά 2% και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης λέει ότι θα αυξηθεί ακόμα 6 έως 8% από 01-05-2022.

Έχεις πρακτορείο και θέλεις να αυξησεις τους πελάτες του

 Κάνε κλικ εδώ

Έχουμε τον τρόπο για να σε βοηθίσουμε ? 

Το κόστος της ενέργειας έχει τριπλασιαστεί και παρά τις αναγγελίες για επιδότηση, το 90% των πρακτορείων μένουν εκτός των μέτρων, καθώς οι ανάγκες ενός μέσου πρακτορείου απαιτούν παροχές ρεύματος, που μας αποκλείουν από οποιαδήποτε μέτρο στήριξης.

Το κόστος της καθημερινότητας των οικογενειών μας είναι πλέον ασήκωτο βάρος, λόγω των συνεχόμενων αυξήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης.

Χάνεις πελάτες καθημερινά από το ίντερνετ?

Βάλε και το δικό σου πρακτορείο στον κόσμο των Ψηφιακών Πρακτορείων και ψάρεψε τους από το ίντερνετ δωρεάν!

Κάνε κλικ εδώ και για το δικό σου πρακτορείο!

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι όλο και περισσότεροι πράκτορες να σκέφτονται την έξοδο από τον χώρο».

Οι πράκτορες με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί έχουν τα ακόλουθα αιτήματα, σύμφωνα με πράκτορες του ΟΠΑΠ στην Αιτωλοακαρνανία «ζητάμε να μην «πυροβολήσετε τα πόδια σας», αφήνοντας τους συνεργάτες του επίγειου δικτύου χωρίς βοήθεια.

Ζητάμε την ουσιαστική στήριξη μας, από τον πιο άμεσο συνεργάτη μας.

Ζητάμε: Αύξηση της προμήθειας στα προ νέας σύμβασης επίπεδα, καθώς το αφήγημα της ανάπτυξης του δικτύου κατέρρευσε.

Συμμετοχή στις αυξήσεις του κόστους ενέργειας σύμφωνα με τα ποσοστά συμμετοχής μας στο NRG αναδρομικά από το 2021.

Επιδότηση στο μισθολογικό κόστος των πρακτορείων. Συμμετοχή στα επιπλέον κόστη των ενοικίων του επίγειου δικτύου.

Κατάργηση των επικουρικών προστίμων που επιβάλλονται από τον ΟΠΑΠ στους συνεργάτες, σε περίπτωση επιβολής διοικητικού προστίμου από ελεγκτικό μηχανισμό.

ΘΕΛΕΙΣ Marketing  μόνο για το ΔΙΚΟ σου ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ?

Αύξηση των ποσών που διανέμονται μέσω OpapLeague και διανομή αυτών σύμφωνα με τις προμήθειες κάθε καταστήματος.

Επ’ αόριστον αναστολή πληρωμών όλων των δόσεων των πρακτόρων προς τον ΟΠΑΠ. Επιστροφή της ελάχιστης καταβολής εκκαθαριστικού, χωρίς δυσμένεια στην πιστοληπτική πολιτική των καταστημάτων.

Θέλεις να το ανεβάσεις το πρακτορείο σου στην περιοχή σου?

Θέλεις να γίνεις ανταγωνιστικότερος και να αυξήσεις τον τζίρο σου

Ζήτησε μας να σε βοηθίσουμε ΕΔΩ

Ανάπτυξη διαφημιστικής εκστρατείας, στην οποία να ενισχύεται το επίγειο δίκτυο, χωρίς παράλληλη αναφορά στο διαδικτυακό παιχνίδι».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Αιτωλοακαρνανία: Με την πλάτη στον τοίχο οι πράκτορες του ΟΠΑΠ” στην πηγή:https://sinidisi.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ