Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Ερώτηση για την στήριξη των πρακτορείων ΟΠΑΠ!

Ερώτηση για την στήριξη των πρακτορείων ΟΠΑΠ!

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

«Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ πρέπει να στηριχτούν από την Κυβέρνηση, καθώς αποτελούν στην πλειοψηφία τους μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους»

Τη στήριξη των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, με την ελάφρυνση των επαγγελματικών μισθωμάτων τους για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ζητούν με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Έχει πρακτορείο? Βάλε το πρακτορείο σου στο κινητό των παικτών. Δοκίμασε Εδώ ΔΩΡΕΑΝ

Αρχές Ιουλίου, δημοσιεύθηκε η Απόφαση Α.1164/2020 (ΦΕΚ Β’ 2867/15-07-2020), του Υπουργείου Οικονομικών, με θέμα: «Προσδιορισμός πληττόμενων επιχειρήσεων για την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020», στο παράρτημα της οποίας υπάρχει ο πίνακας Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020.

Στο συγκεκριμένο πίνακα διαπιστώθηκε η απουσία ΚΑΔ σοβαρά πληττόμενων κλάδων, μεταξύ αυτών των Πρακτορείων ΟΠΑΠ, αλλά και των καταστημάτων ΟΠΑΠ (ΚΑΔ 92.00). Οι εν λόγω επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν εξίσου σοβαρά προβλήματα με άλλες, των οποίων οι ΚΑΔ περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη απόφαση.

Τα πάγια έξοδα των επιχειρήσεών τους,  σε συνδυασμό με την πτώση του τζίρου λόγω κορονοϊού, σύμφωνα και με την επιστολή της ΠΟΕΠΠΠ προς το Υπουργείο Οικονομικών (21 Ιουλίου 2020), τους έφεραν σε δυσχερή θέση, όσον αφορά στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους, όπως και πολλούς άλλους επαγγελματίες.

Πρόσφερε μια διαφορετική εμπειρία στους πελάτες σου.   Κέρδισε τους τώρα!   Δες εδώ!

Επιπλέον, πολλά Πρακτορεία ΟΠΑΠ που προχώρησαν σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για την λήψη της ενίσχυσης με την μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής στον δεύτερο γύρο, απορρίφθηκαν από την ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν ούτε με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσουν την αναγκαία ρευστότητα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Με δεδομένο ότι ο κλάδος αριθμεί χιλιάδες εργαζόμενους και επειδή, έχει πληγεί εξίσου σοβαρά με άλλους κλάδους οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στην παράταση του μέτρου της ελάφρυνσης καταβολής ενοικίου, οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό αν προτίθεται να συμπεριλάβει στο μέτρο της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020 και τους πράκτορες του ΟΠΑΠ.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Ερώτηση Σ. Βαρδάκη για την στήριξη των πρακτορείων ΟΠΑΠ “ : στην πηγή:https://www.candiadoc.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ