Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στις 7 Δεκεμβρίου η εξέταση της εισήγησης για τον ΟΠΑΠ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στις 7 Δεκεμβρίου η εξέταση της εισήγησης για τον ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Στις 7 Δεκεμβρίου θα εξετάσει η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού το θέμα της πολιτικής που ακολουθεί ο ΟΠΑΠ σχετικά με τις ρήτρες αποκλειστικότητας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση “στις 7 Δεκεμβρίου 2021, θα συνεδριάσει η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να συζητήσει την έκθεση σχετικά με τις καταγγελίες από τον αστικό συνεταιρισμό “Επαγγελματίες Πράκτορες Παιγνιδιών Πρόγνωσης Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης” (ΣΕΠΠΠ) και 60 ατομικών επιχειρήσεων και 5 ομόρρυθμων εταιριών κατά της εταιρείας “Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου ΑΕ” (ΟΠΑΠ) για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού.

Σε αμφότερες τις υποβληθείσες καταγγελίες, οι καταγγελλόμενες πρακτικές της ΟΠΑΠ αφορούν στις ρήτρες που η εταιρεία επιβάλλει στις συνεργαζόμενες εταιρίες που λειτουργούν πρακτορεία ΟΠΑΠ μέσω της Σύμβασης Πρακτόρευσης, ως τροποποιήθηκε και τέθηκε σε ισχύ το 2017. Κατά την εισήγηση, η ΟΠΑΠ, μέσω των εν λόγω ρητρών αποκλειστικότητας και μη ανταγωνισμού, μοχλεύει την ισχύ της στην ευρύτερη αγορά των τυχερών παιγνίων εις βάρος δραστηριοτήτων, οι οποίες δεν αφορούν σε τυχερά παίγνια.

Θέλεις να φέρεις τους νέους που σήμερα παίζουν στο ίντερνετ και στο δικό σου πρακτορείο?
Ενδιαφέρεσαι να μάθεις πώς θα το κάνεις?

Έχεις την ευκαιρία να το μαθεις αν συμμετέχεις στην τηλεδιάσκεψη με συναδέλφους σου, την Δευτέρα 1/11/2021 στις 15:00 στην τηλεδιάσκεψη με θέμα: “Πώς το Πρακτορείο μου θα κερδίζει παίκτες από το ίντερνετ”

Δήλωσε την συμμετοχή σου στην τηλεδιάσκεψη Εδώ :

http://masterbet.info/tilediaskepsi-masterbet-app/

Με αυτόν τον τρόπο, αποκλείονται τόσο ο υφιστάμενος (συμπεριλαμβανομένου και του ΣΕΠΠΠ), όσο και δυνητικός ανταγωνισμός, με αποτέλεσμα να περιορίζεται ο ανταγωνισμός σε δευτερεύουσες υπηρεσίες που δεν έχουν καμία σχέση με τα τυχερά παίγνια.

Κατόπιν εξέτασης των στοιχείων του φακέλου της υπόθεσης, η έκθεση του εισηγητή προτείνει τα ακόλουθα:

1. Να διαπιστωθεί η παράβαση του άρθρου 1 του ν. 3959/2011 και 101 ΣΛΕΕ και να επιβληθεί στην εταιρεία πρόστιμο για τη διάρκεια συμμετοχής της στην παράβαση για τους λόγους που εκτενώς αναφέρονται στην Εισήγηση.

2. Να διαπιστωθεί η παράβαση του άρθρου 2 του ν. 3959/2011 και 102 ΣΛΕΕ και να επιβληθεί στην εταιρεία πρόστιμο για τη διάρκεια συμμετοχής της στην παράβαση για τους λόγους που εκτενώς αναφέρονται στην Εισήγηση.

3. Να υποχρεωθεί η εταιρεία να παύσει την διαπιστωθείσα παράβαση, στο βαθμό που αυτή συνεχίζεται και να παραλείπει αυτή στο μέλλον.

4. Να απειληθεί η εταιρεία με πρόστιμο αν με απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού βεβαιώνεται η συνέχιση ή επανάληψη της διαπιστωθείσας παράβασης.

Ήρθε  το Master Bet app  που θα το κάνει  το πρακτορείοο σου  Ψηφιακό!

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των μερών”.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στις 7 Δεκεμβρίου η εξέταση της εισήγησης για τον ΟΠΑΠ ” : στην πηγή:https://www.msn.com/el-gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ