Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Ελάχιστα βοήθησαν τα μέτρα της κυβέρνησης τους πράκτορες ΟΠΑΠ – Τι ζητούν

Ελάχιστα βοήθησαν τα μέτρα της κυβέρνησης τους πράκτορες ΟΠΑΠ – Τι ζητούν

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 4 λεπτά

Αγωνία για τους ιδιοκτήτες πρακτορείων ΠΡΟΠΟ και στα Χανιά, αφού παρά το γεγονός οτι τα καταστήματά τους άνοιξαν, τα ταμεία παραμένουν άδεια, αφού η προσέλευση είναι χαμηλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Η αγωνία μας συνεχώς μεγαλώνει υστέρα από τον δίμηνο «κατ’οικον περιορισμό» μας. Όλο αυτό το διάστημα τα διάφορα κυβερνητικά ανακοινωθέντα περί πολέμου και «αόρατου εχθρού» το μόνο που ήθελαν να κρύψουν ήταν η διαχρονική υποβάθμιση του συστήματος υγείας. Ενός συστήματος που βλέπει την υγεία μας σαν εμπόρευμα και αφήνει τις ζωές μας εκτεθειμένες στο ενδεχόμενο νέου κύματος.

Όλο αυτό το διάστημα αναμονής ελάχιστα ήταν τα μέτρα για την αποτελεσματική κρατική ενίσχυση του συστήματος υγείας. Η κοινωνία μας εν έτη 2020 έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας που να μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε πανδημία αλλά πρώτα και κύρια τις ανάγκες για πρόληψη ,προστασία ,θεραπεία κάθε ασθένειας και ατυχήματος

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει με ένα σωρό υποχρεώσεις με άδεια μαγαζιά, με άδεια ταμεία. Δεν αντέχουμε να μας φορτώσουν τα «σπασμένα» στις πλάτες για άλλη μια φορά. Αρκετά πληρώσαμε όλη την προηγούμενη δεκαετία σε φόρους χαράτσια. Αρκετά λουκέτα είχαμε σαν επαγγελματίες.

Μπορείς να αυξήσεις τις πωλήσεις του πρακτορείου σου. Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ νέα εργαλεία ΕΔΩ

Τα όποια κυβερνητικά μέτρα ελάχιστα μας βοηθήσαν ούτε απαντούν αποτελεσματικά στα νέα προβλήματα που μεταθέτουν τα χρέη και τις υποχρεώσεις μας για αργότερα. Τα 800 ευρώ της κρατικής στήριξης , που αρκετοί συνάδελφοι δεν τα έχουν πάρει ακόμα ,δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις ανάγκες διαβίωσης .

Όταν αρκετοί από εμάς δεν είχαν προλάβει να πάρουν ανάσα από την προηγουμένη οικονομική κρίση. Όταν όλοι οι νόμοι για τη φορολογία, το ασφαλιστικό, τις συντάξεις, τις κατασχέσεις παραμένουν σε ισχύ, χωρίς να αλλάξει τίποτα προς όφελος των μικρών επαγγελματιών. Όταν αρκετοί συνάδελφοι πληρώνουν ένα κάρο λεφτά ακόμα για τον εκσυγχρονισμό των πρακτορείων- καταστημάτων τους που χρειάζονται σύμφωνα με την εμπορική πολιτική της εταιρείας .

Όταν αρκετοί συνάδελφοι εξαιτίας της κρίσης δεν μπορούν να καλύψουν τις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στην εταιρεία και κινδυνεύουν να κλείσουν. Όταν η προμήθεια μας έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια άλλα τα κέρδη της εταιρεία ολοένα και αυξάνονται. Όταν τα λειτουργικά έξοδα μεγαλώνουν διαρκώς τα τελευταία χρόνια και βαρύνουν αποκλειστικά τις πλάτες μας.

Η επιστροφή μας στην κανονικότητα θυμίζει τρενάκι του τρόμου……

Ο τζίρος πεσμένος στο ναδίρ με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν τα πάγια έξοδα. Οι λογαριασμοί που φτάνουν στην πόρτα των καταστημάτων μας δεν έχουν τελειωμό. Στην περίπτωση που θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση ένα μεγάλο μέρος από εμάς το επόμενο διάστημα θα οδηγηθεί σε κλείσιμο έχοντας φορτωθεί ένα σωρό χρέη.

Οι πλειοψηφίες των διοικητικών συμβουλίων σε ΓΣΕΒΕΕ, και σε ΠΟΕΠΠΠ ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να μπουν μπροστά για να οργανώσουν την δράση όλων όσων αγωνιούν για την επιβίωση τους. Το φορολογικό, το ασφαλιστικό, η δωρεάν υγεία, οι συντάξεις, δεν είναι στην ατζέντα τους. Ότι συναντήσεις κάνουν οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες είναι «πίσω από τις κουρτίνες», δεν θέλουν να υπάρχει συλλογική δράση. Όλοι εμείς ο φοβούμαστε για όλα αυτά που θα γίνουν για εμάς χωρίς εμάς.

Τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας συμμετέχουμε στην πανελλαδική μέρα δράσης στις 3 Ιουνίου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας βιοτεχνικών σωματείων Αττικής για πανελλαδική μέρα δράσης των αυτοαπασχολουμένων και μικρών επαγγελματιών .

Τα αιτήματα μας είναι:

Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας για όλους. Άμεσα μέτρα για κάλυψη των κενών των δημόσιων Νοσοκομείων για αποτελεσματική προστασία του πληθυσμού μπροστά σε ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας .Άμεση αύξηση των ΜΕΘ με την απαραίτητη στελέχωση.

Άμεση επανένταξη των επαγγελματιών στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί) ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019.

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους. Χωρίς αυτά, η δυνατότητα επιβίωσης μας είναι πρακτικά αδύνατη. Τις νέες κρατικές δαπάνες και τους δημοσιονομικούς στόχους που θα’ ρθουν να τους πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με προοδευτική αύξηση της φορολογικής κλίμακας στο 45%.

Απαλλαγή των α/α και μικρών επαγγελματιών από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μετρά περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές εισφορές.

Οριστική κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο υγείας και των χρεών που αντιστοιχούν σε αυτές.

Αρκετά ταΐσαμε τις τράπεζες. Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι τέλος του χρόνου. Η αναστολή να αφορά το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους. Καμία έξωση από επαγγελματική και οικογενειακή στέγη.
Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι τέλους του χρόνου. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα καραντίνας

Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη προς Δημόσιο και ιδιώτες μέχρι το τέλος του χρόνου. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Απαλλαγή όλων των α/α και μικρών επαγγελματιών από δημοτικά τέλη για 6 μήνες.
Επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του 40% του ενοικίου επαγγελματικού χώρου μέχρι τέλους του 2020

Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες.

Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις. . Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο ύψος του κατώτερου μισθού.»

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Ελάχιστα βοήθησαν τα μέτρα της κυβέρνησης τους πράκτορες ΟΠΑΠ – Τι ζητούν” : στην πηγή:https://www.zarpanews.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ