Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Εκτός στοιχήματος του ΟΠΑΠ η ΑΕΚ

Εκτός στοιχήματος του ΟΠΑΠ η ΑΕΚ

από
Μόνο 2 λεπτά

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ Επαγγελματικού Αθλητισμού έκανε δεκτή με ψήφους 4-3 την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δέχθηκε ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης ασκεί διοίκηση στην ΑΕΚ, χωρίς πάντως να αποδεικνύεται συμμετοχή του στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ.

Αυτό σημαίνει ότι η Ένωση θα τεθεί εκτός κουπονιού του ΟΠΑΠ εν όψει του νέου πρωταθλήματος. «Η ΕΕΑ έκρινε ότι ο κ. Μελισσανίδης είναι ο άνθρωπος που ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ ΑΕΚ και βάσει του νόμου δεν μπορεί ο ίδιος ή συγγενής του να είναι και στον ΟΠΑΠ», εξήγησε σε δηλώσεις του ο Παναγιώτης Περράκης, μέλος της Επιτροπής. Επίσης αναμένεται να επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο. Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν αρκετά επεισοδιακή, αφού ο Δημήτρης Μελισσανίδης ζήτησε την άμεση διευκρίνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ διαπληκτίστηκε και με το μέλος της Επιτροπής, Γιώργο Βάμβουκα. Ωστόσο αναμένεται και συνέχεια, αφού ο Δημήτρης Μελισσανίδης αφενός θα προσφύγει κατά της απόφασης στα τακτικά δικαστήρια κι αφετέρου θα κινηθεί νομικά τόσο κατά της ΕΕΑ όσο και κατά των μελών της.

 
«Κανείς δεν πρόκειται να μου απαγορεύσει να αγαπάω την ΑΕΚ. Είναι γνωστό ότι δεν έχω κανένα θεσμικό ρόλο στην ομάδα, ενώ η μετοχική και διοικητική σύνθεση της ΑΕΚ είναι ξεκάθαρες», έλεγε χθες μεταξύ άλλων.

Από την απόφαση δεν προκύπτει πρόβλημα σε οποιαδήποτε χορηγική συμφωνία του ΟΠΑΠ με την ΑΕΚ. Η Ένωση δεν θα διαφημίζει το «Πάμε Στοίχημα», αλλά κάποιο από τα υπόλοιπα παιχνίδια, ενώ δεν τίθεται θέμα υποβιβασμού, αφού θα πρέπει να αποδειχθεί ότι ο Μελισσανίδης εμπλέκεται στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ.

Η απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήρθε μέσω του αντιπροέδρου και νομικού συμβούλου, Θοδωρή Γιαννίκου: «Δεν είναι θέμα δικαίωσης. Το μεγαλύτερο θέμα είναι η λειτουργία του ΟΠΑΠ στην Ελλάδα που τα τελευταία χρόνια με τις χρηματοδοτήσεις του έχει διαμορφώσει τον αθλητισμό στην Ελλάδα».
Διαβάστε το άρθρο “Εκτός στοιχήματος του ΟΠΑΠ η ΑΕΚ” του ΤΑΣΟΥ ΤΣΟΛΚΑ στην πηγή “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ