Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Ε.Ε: τα πειρατικά αθλητικά links μετάδοσης αγώνων θα αφαιρούνται εντός 30 λεπτών!

Ε.Ε: τα πειρατικά αθλητικά links μετάδοσης αγώνων θα αφαιρούνται εντός 30 λεπτών!

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Τον τελευταίο καιρό η παρακολούθηση διάφορων γεγονότων μέσω streaming αποτελεί καθημερινή συνήθεια. Όσο όμως πληθαίνουν οι συνδρομητικές πλατφόρμες τόσο αυξάνονται και τα πειρατικά links. Γι’αυτό το Ευρωκοινοβούλιο προτίθεται να αναλάβει δράση. Η πανδημία λόγω του COVID19 μάς υποχρέωσε να μείνουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας. Μοιραία όλα άρχισαν να περνούν μέσα από μία οθόνη : εργασία, εκπαίδευση, επικοινωνία, διασκέδαση. Ακόμα και δραστηριότητες που δεν θα φανταζόμασταν ποτέ ότι θα τις παρακολουθούσαμε μέσω streaming.

Μέσα σε όλα αυτά, η τηλεοπτική κάλυψη αθλητικών γεγονότων ήταν η πιο… αρχαία. Μπορεί να υπήρχε από πάντα η μετάδοση των σημαντικότερων αγώνων, πλέον όμως χάρη στην  εκτόξευση των ταχυτήτων στο ίντερνετ μεταδίδονται όλοι σχεδόν οι αγώνες, ακόμα και από λιγότερο δημοφιλή αθλήματα.

Ακόμα ψάχνεις τρόπο να ζωντανέψεις το μεγάλο παιχνίδι στο πρακτορείο σου?

Δοκίμασε τα ΕΞΥΠΝΑ στατιστικά KINOPRO δωρεάν και θα δεις την διαφορά απο τους παίκτες σου !

Υπάρχουν πολλά sites και πλατφόρμες που εξειδικεύονται προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο προϊόν στον φίλαθλο. Καλύπτουν διάφορα αθλήματα και μάλιστα από πολλές χώρες. Φυσικά τα κόστη είναι τεράστια και είναι αυτονόητο να υπάρχει συνδρομή προκειμένου να παρακολουθήσουμε το αγαπημένο μας σπορ.

Είναι αλήθεια ότι οι διάφορες συνδρομές που πληρώνουμε αυξάνονται συνεχώς. Όπως είναι αλήθεια ότι αυξάνονται συνεχώς τα sites που προσφέρουν πειρατικά links για streaming αθλητικών γεγονότων. Προφανώς οι ομάδες και οι αθλητές δεν εισπράττουν τίποτα από μια πειρατική μετάδοση, γεγονός που απειλεί την κερδοφορία τους. Σε μερικές περιπτώσεις απειλεί ακόμα και την επιβίωσή τους, ειδικά αν πρόκειται για μικρότερες ομάδες που δεν έχουν άλλα έσοδα (χορηγοί, κάρτες διαρκείας κτλ)

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψιν, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν ένα νομοσχέδιο που θα υποχρεώνει τους παρόχους να αφαιρούν το παράνομο περιεχόμενο εντός 30 λεπτών από τη στιγμή που δεχθούν αναφορά από τους έχοντες τα πνευματικά δικαιώματα.

Μην μένεις πίσω στις εξελίξεις .
Κάνε το πρακτορείο σου διαφορετικό και ανταγωνιστικότερο
Δες εδώ ΔΩΡΕΑΝ πως θα το κάνεις

Όλη η ουσία κρύβεται στο χρόνο αντίδρασης από τους παρόχους. Προφανώς δεν έχει κανένα νόημα να αφαιρεθούν τα πειρατικά links 2 ώρες μετά το τέλος του αγώνα. Υποχρεώνοντας τους παρόχους να τα καταργούν εντός το πολύ 30 λεπτών, καταφέρνουν ένα μεγάλο χτύπημα σε όσους αναμεταδίδουν παράνομα.

Αυτά είναι τα πρώτα βήματα ενός ευρύτερου νομοσχεδίου για την πάταξη της πειρατείας. Όπως εξηγεί ο εισηγητής Angel Dzhambazki «η πειρατεία των ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών γεγονότων είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τους οργανωτές». Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν επίσης εγγυήσεις ώστε να μην υπάρχει αυθαίρετη ή καταχρηστική κατάργηση νόμιμων συνδέσμων.

Εξίσου σημαντική θα ήταν και μία πιο αποδοτική προώθηση των διάφορων προσφορών για τις αθλητικές μεταδόσεις. Αυτό θα μπορούσε να δελεάσει τους φιλάθλους που ήδη πληρώνουν αρκετά για συνδρομές.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Ε.Ε: τα πειρατικά αθλητικά links θα αφαιρούνται εντός 30 λεπτών “ : στην πηγή:https://gr.gizchina.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ