Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Βαρδάκης: Οδηγείτε τους πράκτορες ΟΠΑΠ σε οικονομικό αδιέξοδο

Βαρδάκης: Οδηγείτε τους πράκτορες ΟΠΑΠ σε οικονομικό αδιέξοδο

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Αναφορά προς τα συναρμόδια Υπουργεία κατέθεσε ο Ηρακλειώτης βουλευτής

Τα προβλήματα των Επαγγελματιών Πρακτόρων του ΟΠΑΠ συνεχίζουν να ταλανίζουν τον κλάδο εξαιτίας της πανδημίας, με αποτέλεσμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ, να προτείνει με επιστολή της τη λήψη μέτρων, σε μία προσπάθεια τόνωσης των εσόδων των Πρακτορείων. Την επιστολή της Ομοσπονδίας, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, στο πλαίσιο άσκησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, απευθυνόμενος προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Επικρατείας και στον Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό.

          Σύμφωνα με την επιστολή της Ομοσπονδίας, ενώ οι πράκτορες του ΟΠΑΠ ακολουθούν με ευλάβεια όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας και την πρόληψη της διάδοσης του κορονοϊού, η απόφαση της Κυβέρνησης για την αποκλειστική εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, δημιουργεί ένα ντόμινο οικονομικών προβλημάτων.

Συγκεκριμένα, η δραματική πτώση των εσόδων τους που φτάνει το 50%, καθώς και η άνθιση του παράνομου τζόγου, δημιουργούν τεράστια «κενά» στα κρατικά ταμεία (φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος).

Μπορείς να αυξήσεις τις πωλήσεις του πρακτορείου σου. Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ νέα εργαλεία ΕΔΩ

Η Ομοσπονδία προτείνει να λειτουργήσουν τα Πρακτορεία ΟΠΑΠ όπως οι χώροι εστίασης, καθώς αυτό θα τους έδινε μια οικονομική ανάσα με την πλήρης δέσμευση από μεριά της ότι θα  συνεχίσει να τηρεί απαρέγκλιτα όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα των Πρακτορείων διαθέτει κάποιον εσωτερικό χώρο, τους δίνει την ευελιξία να βρίσκεται εντός του καταστήματος συγκεκριμένος αριθμός πελατών.

«Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν τις προτάσεις των Επαγγελματιών Πρακτόρων διότι με τις μέχρι τώρα πρακτικές της, ελλοχεύει μεγάλος οικονομικός κίνδυνος για τους 4.000 πράκτορες του ΟΠΑΠ και τους 20.000 εργαζόμενους. Επιπλέον, πρέπει να αναλογιστεί η Κυβέρνηση, το πρόβλημα που προκύπτει από τη λειτουργία παράνομων σημείων τζόγου, καθώς η απώλεια των εσόδων σε αυτή τη περίπτωση συντελείται και προς τα δημόσια ταμεία», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης με αφορμή την κατάθεση της αναφοράς προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Βαρδάκης: Οδηγείτε τους πράκτορες ΟΠΑΠ σε οικονομικό αδιέξοδο ” : στην πηγή:https://www.cretalive.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ