Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Αύριο κληρώνει ο ΟΠΑΠ τα μηχανήματα παιχνιδιού

Αύριο κληρώνει ο ΟΠΑΠ τα μηχανήματα παιχνιδιού

από
Μόνο 2 λεπτά

Αποφάσεις για το διαγωνισμό για τα VLTs και την έναρξη διαλόγου με τους παραχωρησιούχους των παιγνιομηχανημάτων θα λάβει

η διοίκηση του ΟΠΑΠ στην αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα προχωρήσει και με το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς της Intralot η οποία προκρίνεται ως ο πιθανότερος τεχνολογικός πάροχος του οργανισμού.


Σε σχετική ανακοίνωση του χθες ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι επέλεξε την GTech και συγκεκριμένα τη θυγατρική της G2 ως το Διαδικτυακό του εταίρο, ενώ η Intralot αναδεικνύεται σε πιθανότερο τεχνολογικό συνεργάτη, καθώς η πρότασή της κρίθηκε επαρκής, σύμφωνη με τους όρους, τις απαιτήσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές της διακήρυξης.

Το επόμενο βήμα είναι η αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς ενώπιων όλων των εμπλεκομένων μερών από την Επιτροπή Αξιολόγησης. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσει διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές σε ό,τι αφορά το οικονομικό τίμημα και θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία, προκειμένου να συνεχίσει να αποτελεί η Intralot τον τεχνολογικό πάροχο του οργανισμού. Σε περίπτωση ασυμφωνίας στο οικονομικό τίμημα η διαδικασία προβλέπει ότι ο οργανισμός μπορεί ακόμη και να κηρύξει άγονο το διαγωνισμό.


Ενδεχόμενο παράτασης

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι είναι πάρα πολύ πιθανό ο ΟΠΑΠ να προχωρήσει σε τριμηνιαία παράταση της υφιστάμενης σύμβασης που έχει με την Intralot, καθώς αυτή λήγει στις 31 Ιουλίου και είναι αρκετά απίθανο να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός μέχρι τότε.


Σε ό,τι αφορά το Διαδίκτυο, πρέπει να αναφερθεί ότι ο οργανισμός θα προχωρήσει στην ίδρυση κοινοπραξίας με την G2, η οποία σημειωτέον ανήκει στον όμιλο της Lottomatica, ενώ όπως έχει πει αρκετές φορές στο παρελθόν η διοίκηση του οργανισμού η επέκταση στο Διαδίκτυο θα ξεκινήσει πρώτα με στόχο την ελληνική αγορά και αργότερα τη διεθνή.


Στο μεταξύ, αύριο το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού θα έχει νέα πολύωρη συνάντηση, προκειμένου να λάβει ης τελικές αποφάσεις για το διαγωνισμό των VLTs, να οριστικοποιήσει τις προδιαγραφές προκειμένου να προχωρήσει με τη διαδικασία και να καλέσει τις κατασκευάστριες εταιρείες να συμμετάσχουν σε αυτήν. Ο ΟΠΑΠ βρισκόταν εν αναμονή των τελικών εγκρίσεων από τις Βρυξέλλες και της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων σχετικά με ης τεχνικές προδιαγραφές των μηχανημάτων. Προκειμένου όμως να επιταχυνθούν οι διαδικασίες δημιουργίας του δικτύου των VLTs, η διοίκηση του οργανισμού θα προωθήσει και την έναρξη διαβούλευσης με τους παραχωρησιοϋχους, προκειμένου να εκδηλώσουν και επισήμως οι υποψήφιοι επενδυτές το ενδιαφέρον τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ έχει λάβει άδεια για 35.000 vlts εκ των οποίων τα 16.500 θα εκμεταλλευτεί ο ίδιος μέσω των πρακτορείων του και νέων gaming halls που θα δημιουργηθούν, ενώ τα υπόλοιπα 18.500 θα παραχωρηθούν έναντι ανταλλάγματος σε τρίτους. Το συνολικό τίμημα των 35.000 παιγνιομηχανημάτων για όλη τη διάρκεια της άδειας, η οποία είναι δέκα ετών, έχει συμφωνηθεί στα 560 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε το άρθρο «Αύριο κληρώνει ο ΟΠΑΠ τα μηχανήματα παιχνιδιού» στην πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Της Μελίνας Καλαμπόκα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ