Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Αγρίνιο : Επανεκκίνηση με το μισό τζίρο για τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

Αγρίνιο : Επανεκκίνηση με το μισό τζίρο για τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά
  • Με πτώση τζίρου από 50% έως και 70% ξεκίνησαν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στο Αγρίνιο
  • «Ο κόσμος, που δεν ξέρει τι του ξημερώνει, δεν παίζει…»
  • Φόβος στους εργαζόμενους του κλάδου για πιθανό νέο lockdown  

Με την «αρχή» των λοιμοξιολόγων «προχωράμε με μικρά βήματα, ανοίγοντας σιγά – σιγά δραστηριότητες» άνοιξαν και πάλι τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ την 1η Φεβρουαρίου.  Στο Αγρίνιο η επανεκκίνηση ήταν ενθαρρυντικό στοιχείο για τους πράκτορες, ωστόσο υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού τους ο φόβος για νέο «λουκέτο» που μπορεί επιβληθεί με ένα ακόμη lockdown, αλλά και οι «αριθμοί» στα ταμεία τους, που έχουν αρνητικό πρόσημο, διαμορφώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα που αρκετοί την χαρακτηρίζουν και ως «κινούμενη άμμο»!  

ARVE Error: Invalid URL https://praktores.com/wp-content/uploads/2020/10/Live10sec.mp4 in mp4

Τα μέτρα ασφαλείας στα πρακτορεία είναι δρακόντεια, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, λόγω του covid-19, καθώς το πρακτορείο δεν το επισκέπτεται μόνο κάποιος που επιθυμεί να δοκιμάσει την τύχη του, αλλά λειτουργούν και ως σημείο αναφοράς για όσους θέλουν να πληρώσουν λογαριασμούς ΔΕΚΟ και άλλες οφειλές.

Η επανεκκίνηση του κλάδου στο Αγρίνιο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, είτε μίλησαν στη «Σ» επώνυμα, είτε ανώνυμα, τόνισαν πως η πτώση της δουλειάς τους είναι μεγάλη και διαπιστώνουν δισταγμό στον κόσμο να διαθέσει χρήματα για τυχερά παιχνίδια στο βαθμό που διέθετε κατά το παρελθόν.

ο Φώτης Τσιλιμέκης

Συγκεκριμένα ο Φώτης Τσιλιμέκης αναφέρει: «ο κόσμος δεν έχει διάθεση και παρατηρούμε πως υπάρχει φτώχεια. Ο κόσμος δεν παίζει τυχερά παιχνίδια, όπως έπαιζε και διστάζει να δώσει τα χρήματα που έδινε στο παρελθόν. Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι, δεδομένου πως η πτώση στη δουλειά μας με την επανεκκίνηση είναι της τάξεως του 50%, ενώ λ.χ. αν κάποιος διέθετε 100 ευρώ την ημέρα, τώρα δίνει 50 ευρώ και με μεγάλη δυσκολία. Υπάρχει η αμφιβολία για το μέλλον, ενώ τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ μέχρι στιγμής δεν έλαβαν καμία βοήθεια από το κράτος, τουλάχιστον στην Αιτωλοακαρνανία. Ελάχιστοι είναι αυτοί που εισέπραξαν κάτι, ενώ την ίδια στιγμή τα πάγια έξοδά μας και όλα τα υπόλοιπα πρέπει να τα βάζουμε από την τσέπη μας. Μας πήγε 10 χρόνια πίσω η κατάσταση αυτή, εύχομαι μην μας κλείσουν και πάλι».

Η Δέσποινα Χρυσικού

Η Δέσποινα Χρυσικού δήλωσε: «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα μετά την επανεκκίνηση του κλάδου μας, δουλεύουμε χωρίς καρέκλες και τραπέζια, ο κόσμος εισέρχεται στα καταστήματά μας ανάλογα με τα τετραγωνικά που υπάρχουν. Δεν μπορούν να παρακολουθήσουν αγώνες και όλο το κλίμα αυτό μας έχει οδηγήσει σε πτώση της τάξεως του 70%. Η διάθεση γενικότερα δεν είναι καλή και αυτό παίζει ρόλο και στους ίδιους τους πελάτες μας και την ψυχολογία τους, αλλά και σε εμάς. Το κράτος δεν βοηθάει καθόλου και την ίδια στιγμή όλες οι εταιρείες, που συνεργαζόμαστε, τηλεφωνούν για να εισπράξουν».

Και όμως υπάρχει τρόπος να γεμίσουν τα πρακτορεία με παίκτες πάλι
Αν έχεις πρακτορείο δες εδώ τον τρόπο τώρα ….

Όλοι εργαζόμενοι σε πρακτορεία ΟΠΑΠ της περιοχής επισημαίνουν πως ο κόσμος ήθελε πολύ να ανοίξουν και πάλι, αλλά μετά την επανεκκίνηση βλέπουν να «ξεθυμαίνει» το ένθερμο κλίμα που υπήρχε, ενώ όσο διαρκούσε το μεταβατικό στάδιο παρατηρούσαν πως περισσότεροι έμπαιναν στα πρακτορεία για να εξοφλήσουν λογαριασμούς, παρά να παίξουν, ανεξαρτήτως της πιστής τήρησης των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ που εφαρμόζεται στα πρακτορεία. «Ο κόσμος είναι προβληματισμένος για την επόμενη μέρα, δεν ξέρει τι του ξημερώνει, με αποτέλεσμα να φοβάται και για τα οικονομικά του και για την υγεία του. Όλη αυτή η κατάσταση δεν μας βοηθάει και οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι, δεδομένου πως μέσα στις  λίγες μέρες, που επαναλειτουργούμε τα μαγαζιά μας, βλέπουμε πως η πτώση του τζίρου αγγίζει συχνά το 60% και το 70%» τονίζουν πολλοί άλλοι επαγγελματίες του κλάδου.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ Αγρίνιο : Επανεκκίνηση με το μισό τζίρο για τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ” : στην πηγή:https://sinidisi.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ