Αρχική Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ Πληθαίνουν οι φωνές και οι αντιδράσεις των πρακτόρων ΟΠΑΠ `

Πληθαίνουν οι φωνές και οι αντιδράσεις των πρακτόρων ΟΠΑΠ `

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Υπόμνημα διαμαρτυρίας ιδιοκτήτων Πρακτορείων Ο.Π.Α.Π με έδρα τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης –Αγίας Άννας

ΠΡΟΣ

Τον κ. Τριαντόπουλο Χρήστο, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό,

με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Τον κ. Γεώργιο Ζερβό, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τον κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Κοινοποίηση προς:

Τους Βουλευτές του Νομού Ευβοίας.

Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων ΟΠΑΠ.

Την ΟΠΑΠ Α.Ε.

Όπως καλά γνωρίζετε, υπεγράφη από τον αρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και μετά από εισήγηση της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕTΠΑ και ΤΣ, νέα δράση μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για την απρόσκοπτη ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 και ταυτόχρονα, επλήγησαν από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές του έτους 2021.

Αν δεν υπάρχει το πρακτορείο σου στο ίντερνετ πως περιμένεις να σε δουν οι παίκτες ?

Ειδικότερα έχει θεσμοθετηθεί και ψηφισθεί έκτακτη επιχορήγηση έως του ποσού των 18.000 ευρώ για πληττόμενες επιχειρήσεις από την πανδημία COVID-19 σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές, στις οποίες περιοχές εντάσσονται ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού και ο Δήμος Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας Ευβοίας.

Η δε υποβολή των αιτήσεων ορίσθηκε από 13 Μαΐου έως 17 Ιουνίου του έτους 2022.

Η συγκεκριμένη δράση προϋπολογισμού ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ απευθύνεται στις επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής που λειτουργούν νομίμως και δραστηριοποιούνται στις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές. Η δράση έχει ήδη εγκριθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο της απόκρισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πανδημία COVID-19 React EU και αφορά Μικρομεσαίες και Μεγάλες επιχειρήσεις.

Αν οι νέοι δεν βρίσκουν στα κινητά τους το πρακτορείο σου πως περιμένεις να σε γνωρίσουν και να έρθουν στο πρακτορείο σου?

Η επιχορήγηση προς κάθε επιχείρηση ανέρχεται σε σταθερό ποσοστό 50% επί των λειτουργικών (παγίων) δαπανών της όπως αυτές εξάγονται από τα πρόσφατα φορολογικά της στοιχεία, ενώ το ανώτατο ύψος επιχορήγησης ανέρχεται σε ποσό 18.000€ ανά επιχείρηση.

Όμως, για μια ακόμη φορά, είδαμε ότι ο κλάδος των πρακτόρων του ΟΠΑΠ εξαιρέθηκε από τα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων, καθώς οι επιχειρήσεις μας εξαιρούνται από το έκτακτο αυτό μέτρο στήριξης. Δυστυχώς, παρά τις αμέτρητες επικοινωνίες δεν λάβαμε καμία θετική απάντηση και τα πρακτορεία των δύο Δήμων της πληγείσας και πολύπαθης Βόρειας Εύβοιας έμειναν ξανά έξω από τα μέτρα στήριξης.

Με το app.masterbet.gr το πρακτορείο σου θα βρίσκεται στα κινητά των παικτών της περιοχής σου!

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, πώς είναι δυνατόν τα συγκεκριμένα δώδεκα (12) στον αριθμό πρακτορεία ΟΠΑΠ, που έχουν πληγεί σημαντικά τόσο από την πανδημία, ενώ βιώνουν και την πραγματικά οικονομική εξαθλίωση ως αντίκτυπο και άμεση συνέπεια των καταστροφικών πυρκαγιών του Αυγούστου 2021, να εξαιρούνται από ένα τέτοιο μέτρο στήριξης;

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι επιχειρήσεις μας ήταν ίσως οι μόνες που έμειναν εντελώς κλειστές για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με άλλες, λόγω της πανδημίας, ενώ ήταν και από τις τελευταίες που έλαβαν κάποιου είδους στήριξη από το κράτος. Επίσης, η αντιμετώπιση των πρακτορείων-επιχειρήσεών μας είναι διαφορετική και σίγουρα πιο σκληρή από σχεδόν κάθε κλάδο της αγοράς, κάθε φορά που πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για την πανδημία.

Δοκίμασε τώρα Δωρεάν να κάνεις και εσύ το πρακτορείο σου Ψηφιακό και να πάρεις πελάτες από το ίντερνετ

Με απόφαση της κυβέρνησης, τα καταστήματα του δικτύου του ΟΠΑΠ έγιναν η μόνη οργανωμένη εμπορική αλυσίδα στην Ελλάδα, στην οποία επιβλήθηκε να λειτουργεί αποκλειστικά με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες πελάτες, όταν όλο το λιανεμπόριο μπορούσε να εξυπηρετεί και μη εμβολιασμένους, με rapid test. Παρά τις κινητοποιήσεις του κλάδου μας και τις σχετικές διαβεβαιώσεις, καμία απολύτως κίνηση δεν έγινε τότε για την άρση αυτού του άδικου και αδικαιολόγητου μέτρου.

Εδώ και μήνες, το μόνο που ακούμε είναι ότι έχουμε δίκιο, ότι οι προτάσεις και τα αιτήματα μας είναι λογικά και ότι θα βρεθούν λύσεις για την ομαλή λειτουργία και την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων μας. Έχοντας πλέον φτάσει στα όριά μας, δεν μπορούμε περαιτέρω να βλέπουμε τα έσοδα μας να μηδενίζονται και τους online ανταγωνιστές μας να επωφελούνται σε βάρος μας.

Βρες εδώ το  Ψηφιακό Κουπόνι των  Πρακτορείων να πάντα ενημερωμένο και στο κινητό σου!

Στον αγώνα μας αυτόν και πλάι σε κάθε νόμιμη και δίκαιη διεκδίκησή μας έχουμε εξ αρχής τους επικεφαλής των δύο Δήμων στους οποίους όλοι ως πράκτορες δραστηριοποιούμαστε, ενώ οι κ. Δήμαρχοι, Κοντζιάς Ιωάννης και Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, συνυπογράφουν το παρόν, δείχνοντας μας έμπρακτα την «ανησυχία», το ενδιαφέρον και την συμπαράστασή τους

Με το παρόν υπόμνημα σας καλούμε να λάβετε άμεσα σχετική Νομοθετική ρύθμιση με την οποία να μας εντάξετε ως δικαιούχους του συγκεκριμένου μέτρου στήριξης. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει επιτέλους εμάς και τις επιχειρήσεις μας βασιζόμενη στις θεμελιώδεις αρχές της ισονομίας και της αναλογικότητας.

Έχεις πρακτορείο?
Ακόμα να δοκιμάσεις την εφαρμογή του πράκτορα στο κινητό σου? 

Μπες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα δεις!

Σε διαφορετική περίπτωση, ήτοι σε περίπτωση αδιαφορίας προς το δίκαιο αυτό αίτημά μας, θα σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα πραγματικό ενδιαφέρον από την πλευρά της κυβέρνησης για την επιβίωση των επιχειρήσεών μας, ενώ οι εξαγγελίες για ουσιαστική βοήθεια στην πυρόπληκτη περιοχή μας θα αποδειχθούν ψεύτικες και ψηφοθηρικές.

2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Μετά τιμής

Οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων ΟΠΑΠ Β. Εύβοιας

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Υπόμνημα διαμαρτυρίας ιδιοκτήτων Πρακτορείων Ο.Π.Α.Π με έδρα τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης –Αγίας Άννας ” στην πηγή:https://www.palmosev.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ