Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Καθυστερούν τα σχέδια για τα VLTs

Καθυστερούν τα σχέδια για τα VLTs

από
Μόνο 2 λεπτά

Στις αρχές του 2013 θα μπουν στην αγορά Στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα υποδεχθεί τελικά η ελληνική αγορά τα

πολυσυζητημένα VLTs, όπως εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ.Ι  Σπανουδάκης, ενώ ο οργανισμός θα προχωρήσει στην ίδρυση κοινοπραξίας με το σχήμα εταιρειών που θα επιλέξει για την Online επέκτασή του.
Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ, Σπανουδάκης στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους οικονομικούς αναλυτές με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

 

Εξηγώντας το χρονοδιάγραμμα για τα VLTs είπε πως έχουν αποσταλεί στις Βρυξέλλες οι τεχνικές προδιαγραφές τις οποίες και θα πρέπει να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι τον Ιούλιο.

Στη συνέχεια ο οργανισμός θα προχωρήσει στην επιλογή των παροχών των παιγνιομηχανημάτων οι οποίοι μέσα σε ένα διάστημα τριών με τεσσάρων μηνών θα πρέπει να τα παραδώσουν.

Έτσι όλα δείχνουν πως τα πρώτα VLTs θα εισέλθουν στην ελληνική αγορά τον Ιανουάριο του 2013.
Τον επόμενο μήνα ο ΟΠΑΠ θα ξεκινήσει και το live betting, ακόμη και εάν δεν έχει ολοκληρώσει τους νέους κανονισμούς που θα ισχύουν για τα παιχνίδια, αλλά και την τελική προμήθεια για τους πράκτορες, προκειμένου να προλάβει τους αγώνες του Euro.

Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για τον τελικό πάροχο, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ έλαβε την απόφαση να αποφασίσει εάν ο ανάδοχος θα είναι τελικά η Intralot ή η GTech μετά την ολοκλήρωση των εκλογών.

Σχετικά με το δάνειο που έχει λάβει ο οργανισμός, ύψους 290 εκ. ευρώ για μια τριετία, ο επικεφαλής του οργανισμού είπε ότι είναι πιθανό να αποπληρώσουν ένα μέρος του προς τις ελληνικές τράπεζες μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.
Προς το παρόν δεν προχωρούν σε μια τέτοια κίνηση γιατί τον Ιούνιο θα εκταμιεύσουν περί τα 230 εκ. ευρώ για την καταβολή μερίσματος, ενώ θα χρειαστούν και κάποια κεφάλαια για τα VLTs και πιθανότατα για το διαγωνισμό για τα Κρατικά Λαχεία.

Διαβάστε το άρθρο «Καθυστερούν τα σχέδια για τα VLTs» στην πηγή:  ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ  Της Μελίνας Καλαμπάκα mkaliinaftemporiki gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ