Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Τέλος στην υπόθεση εξαργύρωσης πλαστών λαχείων στα πρακτορεία ΟΠΑΠ της Ρόδου!

Τέλος στην υπόθεση εξαργύρωσης πλαστών λαχείων στα πρακτορεία ΟΠΑΠ της Ρόδου!

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου αναβίωσε χθες υπόθεση με κατηγορούμενους για απόπειρα απάτης άπαξ και κατά μόνας και πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση κατά συναυτουργία δύο 34χρονους κατοίκους Αρχαγγέλου.
Πρωτοδίκως τούς έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή ενώ τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Το πρωτόδικο δικαστήριο τούς έκρινε αθώους για την διάπραξη πλημμελήματος και απάτης με δεδομένο μάλιστα ότι αποζημίωσαν στο ακέραιο τα θύματά τους.
Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε για όλες τις ως άνω πράξεις ένας 36χρονος, εξάδελφος του πρώτου κατηγορούμενου.
Το Εφετείο χθές έπαυσε υφ’ όρων την δίωξη εις βάρος τους σε εφαρμογή ευεργετικής διάταξης σε νόμο «σκούπα» για αδικήματα που επισύρουν ποινή μέχρι τους 6 μήνες.

Κάνε το πρακτορείο σου να ξεχωρίζει. 

Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ  εδώ!

Οι κατηγορούμενοι ενεπλάκησαν στην πολύκροτη υπόθεση διακίνησης παραχαραγμένων κρατικών λαχείων του ΟΠΑΠ.
Εξαργύρωσαν από 18 πρακτορεία του ΟΠΑΠ στο νησί της Ρόδου παραχαραγμένα Κρατικά Λαχεία, που κέρδιζαν από 100 ευρώ το καθένα.
Μπόρεσαν συγκεκριμένα να αναπαράγουν δεκάδες Κρατικά Λαχεία που είχαν κερδίσει στα “λήγοντα” (τους 4 τελευταίους αριθμούς) και άρχισαν να επισκέπτονται πρακτορεία του ΟΠΑΠ αρχικά στα χωριά του νησιού και εν συνεχεία στην πόλη.
Μετά από έρευνα των αστυνομικών κλήθηκαν και κατέθεσαν εις βάρος τους 17 ιδιοκτήτες πρακτορείων. Διαπιστώθηκε συγκεκριμένα ότι οι δράστες, εκ των οποίων συνελήφθη επ΄αυτοφώρω ο ένας, είχαν εξαπατήσει ένα πρακτορείο στην Ιαλυσό, ένα στην Κρεμαστή, ένα στην Παστίδα, ένα στο Παραδείσι, ένα στη Θολό, ένα στη Σορωνή, ένα στις Φάνες, ένα στον Εμπωνα, ένα στο Γεννάδι και 8 στην πόλη της Ρόδου.

   Δες ΕΔΩ τη μοναδική εμπειρία του ΚΙΝΟ στους πελάτες σου
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ ΕΔΩ

Θύματά τους είναι οι κ.κ. Τάσος Λυριστής, Nεκτάριος-Σάββας Καλαθενός, Ελένη Λεμοτζόγλου, Ιωάννης Φουντούκος, Περικλής-Αλέξανδρος Κατσιγιαννόπουλος, Τσαμπίκα Βατενού, Αντ. Παπαντωνίου Γιαννουράκης, Μαρία Σμαραγδιού, Ειρήνη Κοντοζαμάνη, Σάββας Πάρρας, Φωτεινή Καλημέρη, Νικ. Λόπος, Ηλίας Μαντάλης, Μαρία Ταρασλιά και Γεώργιος Σφυράκης.
Από την προανάκριση είχε προκύψει ότι οι κατηγορούμενοι αφού ενημερώθηκαν μέσω του διαδικτύου, για την ποιότητα του χαρτιού των κρατικών λαχείων, το βάρος κάθε λαχνού και άλλες λεπτομέρειες, έκαναν χρήση λαχνού κρατικού λαχείου αξίας 5 ευρώ και χρησιμοποιώντας εκτυπωτές, σκάνερ, το πρόγραμμα ανάλυσης φωτογραφιών “Photoshop” και χαρτί πολυτελείας δημιούργησαν λαχνούς με τον αριθμό 043857 της 029 σειράς που κέρδιζαν από 100 ευρώ έκαστο.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Κώστας Σαρής και Στέλιος Κιουρτζής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ