Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Τα τρία στοιχήματα του ΟΠΑΠ για το 2020

Τα τρία στοιχήματα του ΟΠΑΠ για το 2020

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Με αιχμή του δόρατος της δραστηριότητάς του τα αριθμολαχεία, τα VLTs και τον αθλητικό στοιχηματισμό ο ΟΠΑΠ προχωρά στην επόμενη χρονιά, έτος κορύφωσης για την υλοποίηση του Οράματος 2020, όπως τόνισε η διοίκηση του Οργανισμού στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου 2019.

Να σημειωθεί πως για το πρώτο τρίμηνο του 2020 αποφασίστηκε η διανομή του έκτακτου μερίσματος η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου τριμήνου 2020, και θα ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στα καθαρά κέρδη της χρήσης του 2019.

Οι δικαιούχου μέτοχοι του έκτακτου μερίσματος αναμένεται να αποκομίσουν πρόσθετο όφελος από την επικείμενη μείωση του φορολογικού συντελεστή μερισμάτων στο 5% από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Η έκτακτη πληρωμή μερίσματος θα χρηματοδοτηθεί από υφιστάμενα ταμειακά διαθέσιμα καθώς και από πρόσθετο εξωτερικό δανεισμό.

Όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ντάμιαν Κόουπ, «είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας για το σύνολο του 2019, χάρη στη σκληρή δουλειά της Ομάδας του ΟΠΑΠ, τις επενδύσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουμε πραγματοποιήσει.

Κατά το τρίτο τρίμηνο, παρατηρήθηκαν παρόμοιες τάσεις με αυτές του πρώτου εξαμήνου του 2019, με ισχυρά αποτελέσματα στα αριθμολαχεία, δυναμικές επιδόσεις στη δραστηριότητα των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) που αναμένεται να συνεχιστούν και κατά την εορταστική περίοδο και συνεχή βελτίωση των επιδόσεων του αθλητικού στοιχηματισμού.

Οι ισχυρές επιδόσεις του τρίτου τριμήνου του 2019 επιβεβαιώνουν την αναπτυξιακή δυναμική του ΟΠΑΠ και τα σημαντικά οφέλη που έχουν προκύψει από τον μετασχηματισμό της εταιρείας».

Συγκεκριμένα για το εννεάμηνο του 2019, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) διαμορφώθηκαν στο 1,173 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Επιπλέον, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 22,8%, φτάνοντας στα 300,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 33,6% σχέση με το εννεάμηνο του 2018, φτάνοντας στα 140,6 εκατ. ευρώ. Εκσυγχρονισμός Ο κ. Κόουπ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων ΟΠΑΠ.

Όπως σημείωσε, τα νέα καταστήματα είναι μεγαλύτερα, σημαντικά αναβαθμισμένα και ελκυστικά για τους πελάτες. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των καταστημάτων θα συνεχιστεί το 2020, με στόχο να καθιερωθούν ως τοπικοί προορισμοί διασκέδασης.

Παράλληλα η πλήρης ανάπτυξη του δικτύου των VLTs θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Υπάρχουν 20.932 VLTs στην Ελλάδα και 6.616 SSBTs στην Ελλάδα και Κύπρο.

Επίσης η δραστηριότητα αθλητικού στοιχηματισμού σημείωσε ξανά θετικές επιδόσεις, λόγω της απόδοσης των προϊόντων στοιχηματισμού κατά τη διάρκεια αγώνων (live) και των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs) και στο πλαίσιο αυτό ο ΟΠΑΠ αναβαθμίζει περαιτέρω τα προϊόντα αθλητικού στοιχηματισμού με νέες δυνατότητες, όπως η δυνατότητα cash-out μέσω της εφαρμογής Opapp.

Όσον αφορά τη διαδικτυακή αγορά, ο κ. Κόουπ αναφέρθηκε στις προοπτικές και τη σταθερή πρόοδο που σημειώνουν οι δραστηριότητες του Οργανισμού και στην αύξηση της πελατειακής του βάσης. Επίσης τόνισε ότι η επένδυση του ΟΠΑΠ στη Stoiximan αποδίδει ήδη, ενώ ανοδικά κινούνται και οι υπηρεσίες Tora, ιδιαίτερα στον τομέα που αφορά την πληρωμή λογαριασμών και οφειλών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κόουπ, εμφανίζεται αύξηση των σχετικών συναλλαγών κάθε μήνα, τάση που αναμένεται να κορυφωθεί εντός του Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι στις 13 Δεκεμβρίου 2019 θα διεξαχθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΠΑΠ για τη λήψη απόφασης επί της προτεινόμενης επέκτασης του σκοπού της εταιρείας και της αντίστοιχης τροποποίησης του Καταστατικού, την ανακοίνωση της εκλογής νέων μελών διοικητικού συμβουλίου και τον ορισμό ενός ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους διοικητικού συμβουλίου.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Τα τρία στοιχήματα του ΟΠΑΠ για το 2020″ : στην πηγή:https://naftemporiki.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ