Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Σύλληψη 53χρονου για υπόθεση παράνομου διαδικτυακού στοιχηματισμού

Σύλληψη 53χρονου για υπόθεση παράνομου διαδικτυακού στοιχηματισμού

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο < 1 λεπτό

Στα χέρια της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσε 53χρονος, ο οποίος κατηγορείται για παράνομο διαδικτυακό στοιχηματισμό, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και 47χρονος που αναζητείται. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς κατά την τελευταία τριετία, με τη χρήση κυρίως πλαστών εγγράφων δημιούργησε τουλάχιστον 40 λογαριασμούς σε διάφορες εταιρείες διαδικτυακού στοιχηματισμού. Με τον τρόπο αυτό λάμβανε χρηματικά ποσά επιβράβευσης από τις υπεύθυνες, κατά περίπτωση, στοιχηματικές εταιρείες για κάθε λογαριασμό που δημιουργούσε, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσε για στοιχηματισμό.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στην Εύβοια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χρηματικό ποσό 2.270 ευρώ, 56 προπληρωμένες κάρτες, πλήθος χρεωστικών καρτών και βιβλιαρίων καταθέσεων με δικαιούχους είτε τον συλληφθέντα, είτε τρίτα πρόσωπα, έγγραφα ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών με δικαιούχους τρίτα πρόσωπα, καθώς και πλήθος υπευθύνων δηλώσεων με θεωρήσεις γνησίου υπογραφής αμφιβόλου γνησιότητας.

Σε βάρος του 53χρονου και του 47χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης με υπολογιστή, πλαστογραφίας, πλαστογραφίας πιστοποιητικών, απείθειας, ψευδούς δήλωσης στοιχείων και παράβασης των νομοθεσιών για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν, καθώς και τα έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ το χρηματικό ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Σύλληψη 53χρονου για υπόθεση παράνομου διαδικτυακού στοιχηματισμού ” : στην πηγή:https://www.larissanet.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ