Ο Οργανισμός έχει κινήσει τη διαδικασία επιλογής νέου τεχνολογικού πάροχου. Τουλάχιστον 50 εταιρείες είναι στην «ουρά» για το διαγωνισμό ανάδειξης του νέου τεχνολογικού παρόχου του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ενώ μέχρι στιγμής κανένα σχήμα δεν έχει υποβάλει επισήμως την πρότασή του, μια εβδομάδα πριν από τη λήξη της προθεσμίας.
Στο επίκεντρο του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, εντός και εκτός συνόρων, βρίσκεται ο διαγωνισμός – «μαμούθ» που έχει προκηρύξει ο οργανισμός από τις 8 Φεβρουαρίου και ο οποίος αφορά στην ανάδειξη του νέου τεχνολογικού παρόχου. Η νέα σύμβαση, που πρόκειται να υπογράψει ο ΟΠΑΠ, υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα μάλιστα με χρηματιστηριακούς αναλυτές, όπως αυτοί της Alpha Finance, μπορεί να ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ, ανάλογα και με τη χρονική της διάρκεια.
Μέχρι στιγμής, αίτηση για το πλήρες τεύχος προκήρυξης του εν λόγω διαγωνισμού και τον ειδικό κωδικό που χορηγεί ο ΟΠΑΠ για την αποστολή του έχουν υποβάλει τουλάχιστον 50 εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ωστόσο, καμία μεμονωμένη εταιρεία ή κοινοπραξία δεν έχει υποβάλει επισήμως φάκελο με τις προτάσεις της, καθώς αυτό συνήθως γίνεται την ημέρα που λήγει η προθεσμία, δηλαδή στις 14 Μαρτίου. Εξάλλου, ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις:
Αρχικά, η πρώτη φάση, που λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, είναι η πρόσκληση ενδιαφέροντος και η προεπιλογή των συμμετεχόντων.
Στη δεύτερη φάση, και αφού έχουν προεπιλεχθεί οι εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια, θα πρέπει να καταθέσουν τις σχετικές προσφορές τους.
Στόχος του ΟΠΑΠ είναι να καταλήξει στο νέο τεχνολογικό του πάροχο, ο οποίος θα τον «οδηγήσει» και στη νέα εποχή της ελληνικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών, όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά το επικείμενο άνοιγμα της.
Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει ένα σημαντικό κομμάτι online υπηρεσιών, καθώς η διοίκηση του ΟΠΑΠ έχει καταστήσει σαφή την πρόθεσή της να διεκδικήσει άδεια για την παροχή παιχνιδιών στο Διαδίκτυο.
Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ