Αρχική Uncategorized Πράκτορες vs ΟΠΑΠ ! Ποιος θα βαράει τα νταούλια και ποιος θα χορεύει !!!

Πράκτορες vs ΟΠΑΠ ! Ποιος θα βαράει τα νταούλια και ποιος θα χορεύει !!!

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 4 λεπτά

Σοβαρά προβλήματα με στις καθημερινές τους συναλλαγές , φαίνεται να έχουν οι 3.600 πράκτορες παιχνιδιών ΟΠΑΠ, εξαιτίας τεχνολογικής αναβάθμισης, αφού όπως λένε σε ανακοίνωση τους που εξέδωσε η Ομοσπονδία τους ΠΟΕΠΠΠ ζητούν μέχρι και ευθύνες!
……και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν “
Το πρόβλημα που υπάρχει το έχει αποδεχτεί σύμφωνα με την ανακοίνωσή και η ΟΠΑΠ
……Η διοίκηση της ΟΠΑΠ από τη μεριά της αποδέχτηκε ότι έχουν προκύψει
σημαντικά προβλήματα στη καθημερινή λειτουργία” χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί κάποια λύση μέχρι σήμερα όπως λέει χαρακτηριστικά “…δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να δώσουν λύση ή να δεσμευτούν σε κάποιο χρονοδιάγραμμα πλήρους αποκατάστασης.

Πρέπει να σημειωθεί μάλιστα πως η διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ είναι πολύ κοντά στην ΟΠΑΠ και από την αντίδραση της σήμερα φαίνεται πως οι πιέσεις από τους πράκτορες είναι πολύ μεγάλες κάτι για να την αναγκάσουν σε μια τέτοια ανακοίνωση .

Το μέγεθος του προβλήματος φαίνεται να είναι πολύ μεγάλο, αφού η μεχρι τώρα η “φιλικότατη προς την ΟΠΑΠ, ΠΟΕΠΠΠ ” ειδικά μετά την ρήξη που σημειώθηκε πριν 2 χρόνια με την υπογραφή της νέας Ατ. Σύμβασης που είχε με αποτέλεσμα να κλείσουν πάνω από 600 πρακτορεία , σήμερα “βγάζει δόντια ” !!

…. να σταματήσουν επιτέλους οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα και να αρχίσουμε πάλι να λειτουργούμε τα μαγαζιά μας εξυπηρετώντας τους πελάτες μας και όχι ζώντας καθημερινά στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα
Σε άλλο σημειο της ανακοίνωσης ζητούν την αποκατάστασης τους “….. έχει κοστίσει ψυχικά και οικονομικά σε όλους τους πράκτορες και πρέπει να εκτιμηθεί ανάλογα από την εταιρία .”

Είναι λοιπόν η αρχή μιας νέας ρήξης, αφού στην ανακοίνωση αποτυπώνεται πως υπάρχει διαφορετική θεώρηση της σπουδαιότητας και του μεγέθους του προβλήματος “……κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι αυτά που συμβαίνουν είναι μέσα στα αποδεκτά στατιστικά όρια. ” ή είναι ακόμα ένα πυροτέχνημα από την πλευρά της ΠΟΕΠΠΠ που έχει συνηθίσει τον κλάδο στην μέθοδο της ύπνωσης των πρακτόρων ?
Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου  2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μαζί με τις ευχές μας για μια καλή σεζόν θέλουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις ενέργειες που γίνονται αναφορικά με διάφορα θέματα που αντιμετωπίζουμε από κοινού με τα στελέχη της ΟΠΑΠ ΑΕ με κυριότερα τα τεχνολογικά-λογιστικά προβλήματα που έχουν προκύψει από τις πρόσφατες αναβαθμίσεις .
Η ΠΟΕΠΠΠ με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους εσάς που αποτελείτε το ισχυρότερο δίκτυο πωλήσεων αλλά και έναντι του ΟΠΑΠ που είναι το “σπίτι” μας, προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί  να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν αλλά και στη κατάθεση προτάσεων βελτίωσης των υπηρεσιών που λαμβάνουμε.
Στο πλαίσιο αυτό και ειδικά μετά και τις πολύ πρόσφατες  δυσλειτουργίες, το σύνολο του Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ πραγματοποίησε συνάντηση  την Τετάρτη 28 Αυγούστου σε υψηλό επίπεδο με  τους κ.κ Ζίγκλερ, Κόουπ, Χριστοφόρου και τους Δ/ντες των τεχνικών κλιμακίων.
Στη συνάντηση αυτή  επαναλάβαμε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και που έχουμε επικοινωνήσει πολύ συγκεκριμένα  σε πολλές γραπτές επικοινωνίες τόσο με τη διοίκηση όσο και με τις επί μέρους Διευθύνσεις της εταιρίας.
Καταστήσαμε σαφές ότι η αναγνώριση των προβλημάτων αλλά η μη οριστική διευθέτησή τους δεν αποτελεί υπεύθυνη στάση και πρέπει σε κάθε περίπτωση να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.
Η διοίκηση της ΟΠΑΠ από τη μεριά της αποδέχτηκε ότι έχουν προκύψει σημαντικά  προβλήματα στη καθημερινή λειτουργία μας κάτι που θεωρούσαν αναμενόμενο σε μια τέτοιας έκτασης τεχνολογική αναβάθμιση  αν και διαβεβαίωσαν ότι εργάζονται σοβαρά για την
αντιμετώπισή τους, δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να δώσουν λύση ή να δεσμευτούν σε κάποιο χρονοδιάγραμμα πλήρους αποκατάστασης.
Προτάθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας με συμμέτοχη της ΠΟΕΠΠΠ και στελεχών της εταιρίας που θα έχουν την ικανότητα  να αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα που προκύπτουν από τις δυσλειτουργίες του τεχνολογικού εξοπλισμού και θα
έχουν την  αρμοδιότητα να δίνουν  άμεσες λύσεις.
Επιπρόσθετα, θα δουλέψουμε από κοινού τη συντομότερη επιστροφή στην ομαλότητα παρεμβαίνοντας περισσότερο δυναμικά όπου χρειάζεται .

Η Εταιρία δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην απαραίτητη ενημέρωση του δικτύου για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει, για να εξαλειφθούν τα προβλήματα και να  σταματήσουν επιτέλους οι πρωτόγνωρες καταστάσεις
που ζούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα και  να αρχίσουμε πάλι να λειτουργούμε τα μαγαζιά μας εξυπηρετώντας τους πελάτες μας και όχι ζώντας καθημερινά στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα .
Τέλος , θέσαμε το   θέμα της έμπρακτης αναγνώρισης της συμβολής του δικτύου  σε όλες αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα . Η συνέπεια και η υπευθυνότητα που επέδειξε το σύνολο του δικτύου έχει κοστίσει ψυχικά και οικονομικά σε όλους τους πράκτορες και πρέπει να εκτιμηθεί ανάλογα από την εταιρία .
Στο διοικητικό Συμβούλιο που ακολούθησε αξιολογήθηκαν όλες οι πληροφορίες  και τα δεδομένα που αποκομίσαμε από τη συνάντηση με τη Διοίκηση .
1. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι παρά την ειλικρινή προσπάθεια να μας εξηγήσουν τις αντικειμενικές δυσκολίες  που προέκυψαν  από  την τεχνολογική αναβάθμιση, υπάρχει αδυναμία τόσο να ελεγχθούν οι δυσλειτουργίες των συστημάτων όσο και το χρονοδιάγραμμα πλήρους ομαλοποίησης της κατάστασης το οποίο παραμένει  άγνωστο.
2. Έχουμε την αίσθηση ότι μέχρι τώρα δεν έγινε πλήρως αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στο δίκτυο καθώς διαφαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν   να πείσουν ότι αυτά που συμβαίνουν είναι μέσα στα αποδεκτά στατιστικά όρια.
3. Θα αναμένουμε τις επίσημες εξαγγελίες της Διοίκησης της Εταιρίας  που θα ενημερώνουν για τις ενέργειες που έχουν κάνει και τις δράσεις που προγραμματίζουν μετά και τη συνάντηση με τη ΠΟΕΠΠΠ και τα αιτήματα που καταθέσαμε .
4. Η Ομοσπονδία θα είναι σε συνεχή εγρήγορση παρακολουθώντας τις εξελίξεις και θα προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τις οποίες έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την Διοίκηση της Εταιρίας.
5. Είναι δεδομένο ότι  πρώτιστο καθήκον μας είναι η διασφάλιση της αξιοπιστίας και του ονόματος του ΟΠΑΠ  και του δικτύου μας . Με αυτό πορευόμαστε εδώ και 60 χρόνια και έχουμε την υποχρέωση να το υπερασπιστούμε με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι το  πρόβλημα βρίσκεται μέσα στο «σπίτι» μας και θα πρέπει να αποτελεί κοινό στόχο η επίλυσή του .
Η δύναμη του δικτύου είμαστε οι πράκτορες και πάντα δίνουμε λύσεις την κατάλληλη στιγμή.

Για το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ

Ο Γενικός Γραμματέας                                                      Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Πουλημάς                                                            Αναστάσιος Λυριστής

Διαβάστε όλο το άρθρο  στην πηγή: ΠΟΕΠΠΠ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ