Με το βλέμμα στραμμένο σε υφιστάμενη εγχώρια, μεγάλη, εταιρεία διαδικτυακού στοιχήματος επιχειρεί ο ΟΠΑΠ να κάνει το come back στο διαδικτυακό στοίχημα. Με τη δική του πλατφόρμα να μην έχει αποδώσει τα προσδοκώμενα αλλά να φυτοζωεί, ο ΟΠΑΠ αναζητά τρόπους εισόδου, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εταιρεία που δραστηριοποιείται ήδη στο χώρο με μεγάλη επιτυχία. Το εγχείρημα δύσκολο και αρκετά σύνθετο, ενώ και οι δύο πλευρές προς το παρόν αρνούνται οποιαδήποτε συζήτηση υπό το φόβο τορπιλισμού των διαπραγματεύσεων. Σε περίπτωση που το deal προχωρήσει ο ΟΠΑΠ θα έχει δώσει μια ισχυρή ώθηση στις δυνάμεις του οι οποίες αναζητούν διαδικτυακή στήριξη για την ενίσχυση των εσόδων του. Μοναδική λύση αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι η εξαγορά εταιρείας που δραστηριοποιείται ήδη στο χώρο.
Δελεαστικά τα στοιχεία του online πονταρίσματος
Σε 215 εκατ. ευρώ περίπου ανήλθαν τα νόμιμα ακαθάριστα έσοδα (Gross Gaming Revenues) από τα online τυχερά παίγνια το 2016 στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια υπολογίζεται ότι τα νόμιμα πονταρίσματα των Ελλήνων μέσω υπολογιστών, κινητών και τάμπλετ ανήλθαν σε περίπου 4-5 δισ. ευρώ.
Το συνολικό ύψος του διαδικτυακού πονταρίσματος (νόμιμου και παράνομου) εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 6 δισ. ευρώ δημιουργώντας έσοδα περίπου 300 εκατ. ευρώ συνολικά σε νόμιμους και μη παρόχους.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι μόλις δύο χρόνια νωρίτερα (το 2014) τα ακαθάριστα έσοδα που δηλώνονταν στη χώρα από διαδικτυακό τζόγο ήταν σχεδόν μηδενικά. Στελέχη της αγοράς υποστηρίζουν ότι οι παραπάνω επιδόσεις αποδεικνύουν την επιτυχία της προσπάθειας νομιμοποίησης μεγάλου μέρους της εν λόγω δραστηριότητας.
Η πρώτη χρονιά που οι φορολογικές αρχές δέχτηκαν δηλώσεις εσόδων από τυχερά παίγνια Διαδικτύου ήταν το 2015, όπου οι 24 προσωρινά αδειοδοτηθέντες πάροχοι δήλωσαν ακαθάριστα έσοδα ύψους 116 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε το άρθρο “Πώς θα κινηθεί διαδικτυακά ο ΟΠΑΠ;” στην πηγή “marketpost.gr”