Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Πως δηλώνονται τα κέρδη από τυχερά παιχνίδια

Πως δηλώνονται τα κέρδη από τυχερά παιχνίδια

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Ένα μεγάλο κεφάλαιο των τυχερών παιχνιδιών αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο οι παίκτες πρέπει να δηλώσουν τα χρήματα που πιθανόν να έχουν βγάλει, καθώς και το πως φορολογούνται τα κέρδη τους.

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν τη νομοθεσία και έτσι δεν βρίσκονται σε θέση να γνωρίζουν τι πρέπει να περιμένουν σε περίπτωση κάποιας μεγάλης νίκης. Αυτό σίγουρα δημιουργεί άγχος και αρκετά ερωτηματικά.

Το κείμενο που διαβάζετε αυτήν τη στιγμή γράφτηκε ακριβώς για αυτόν τον σκοπό. Να σας βοηθήσει να μάθετε και να κατανοήσετε τον τρόπο που φορολογούνται τα κέρδη από τα τυχερά live παιχνίδια, βάσει των τελευταίων κανονισμών, αλλά και να έχετε γνώση του τι θα πρέπει να αναφέρεται στις φορολογικές σας δηλώσεις.

Φορολογία κερδών από στοίχημα
Ο τρόπος φορολόγησης των κερδών στο στοίχημα από τον Ιούλιο του 2022 έχει αλλάξει. Ο υπολογισμός του αφορολόγητου και των συντελεστών φορολόγησης έχουν πλέον τροποποιηθεί, με τον παίκτη να φορολογείται από τα 100 πρώτα ευρώ κέρδους ανά δελτίο.

Αυτό σημαίνει πως τα δελτία που φορολογούνται είναι περισσότερα, αλλά οι συντελεστές χαμηλότεροι (παύει να ισχύει η φορολόγηση ανά στήλη).

«Τα κέρδη που ορίζονται στις περ. β’, γ’ και δ’ της παρ. 1 του άρθρου 58, στα τυχερά παίγνια που διεξάγονται με στήλες, υποβάλλονται σε φόρο ανά δελτίο παιχνιδιού». Αυτός ορίζεται από την ακόλουθη κλίμακα:

Κέρδη ανά δελτίο Ποσοστό Κλίμακας
Έως 100€ 0,0%
100,01 – 200€ 2,5%
200,01 – 500€ 5,0%
Άνω των 500,01€ 7,5%
Παράδειγμα 1:

Αν κερδίσει ο παίκτης 350€ έχουμε: Τα πρώτα 100 δε φορολογούνται και τα υπόλοιπα 250 θα φορολογηθούν με 5%, δηλαδή 250*5/100=12,5€. Άρα η τελική φορολόγηση είναι 12,5€.

Παράδειγμα 2:

Αν ο παίκτης κερδίσει 900 ευρώ έχουμε: τα πρώτα 100€ δε φορολογούνται. Τα επόμενα 400€ έχουν φόρο 5% δηλαδή 4005/100=20€. Και στα υπόλοιπα 400€ θα έχουμε φόρο 7,5% δηλαδή 4007,5/100=30€. Άρα τελικά ο παίκτης θα λάβει 900-20-30=850€.

Ποιες στοιχηματικές απορροφούν τον φόρο;

Υπάρχουν βέβαια και στοιχηματικές εταιρίες οι οποίες έχουν αποφασίσει πως η νέα φορολόγηση δε θα επηρεάσει τα κέρδη των παικτών, με τις ίδιες τις στοιχηματικές να απορροφούν τον φόρο! Αυτές είναι οι εξής:

Φορολογία κερδών από τυχερά παιχνίδια
Ο υπολογισμός του αφορολόγητου και των συντελεστών φορολόγησης έχει πλέον τροποποιηθεί, με τον παίκτη να μην φορολογείται για τα 100 πρώτα ευρώ κέρδους ανά 24ωρη παικτική συνεδρία.

Συγκεκριμένα:

Κέρδη ανά 24ωρη παικτική συνεδρία Ποσοστό Κλίμακας
Έως 100€ 0,0%
100,01 – 500€ 15%
Άνω των 500€ 20%
Όσον αφορά την φορολογία κερδών από τυχερά παιχνίδια τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά αφού σε πολλά live casino και απορροφούν τον φόρο για κέρδη μέχρι και 500€.

Πώς δηλώνονται τα κέρδη στη φορολογική δήλωση
Άλλο ένα ερώτημα των παικτών έγκειται στο αν οφείλουν να αναγράφουν τα κέρδη τους στην φορολογική τους δήλωση και αν θα υπάρξει επιπλέον φορολόγηση. Η απάντηση είναι σαφής και δε χωρά αμφιβολίες.

Τα κέρδη από τυχερά παιχνίδια πρέπει να αναγράφονται στη δήλωση εισοδήματος. Εφόσον έχουν φορολογηθεί με τον παραπάνω τρόπο, δε θα υπάρξει επιπλέον φορολόγηση και επιβάρυνση του παίκτη. Κάθε άλλο μάλιστα, τα κέρδη αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μείωση τεκμηρίων.

Με την οθόνη των Live Pro της Master Bet  προσφέρεις στους παίκτες του πρακτορείου σου έγκυρα ζωντανά αποτελέσματα και ΧΩΡΙΣ προβλήματα και ελλείψεις !

Τα Live Pro της Master Bet σχεδιασμένα για να βοηθούν τον πράκτορα!

Αν και το ποσό αυτό δε θα προσμετρηθεί στο εισόδημα ώστε να φορολογηθεί εκ νέου, πρέπει να σημειώσουμε πως θα προσμετρηθεί κανονικά στο συνολικό εισόδημα όσον αφορά την εισφορά αλληλεγγύης, όπου υπάρχει η σχετική επιβάρυνση για συνολικά ποσά άνω των 12.000€.

Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα και το δικαίωμα να ζητούν από τις στοιχηματικές την αποστολή έγγραφης βεβαίωσης κερδών για φορολογικούς σκοπούς και οι πλατφόρμες οφείλουν να την αποδίδουν.

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Πως δηλώνονται τα κέρδη από τυχερά παιχνίδια” στην πηγή: https://www.bet-on-arme.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ