Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΙΝΤΕΡΝΕΤ Ποιοι παίρνουν τις πρώτες άδειες για τυχερά παιχνίδια μέσω διαδικτύου

Ποιοι παίρνουν τις πρώτες άδειες για τυχερά παιχνίδια μέσω διαδικτύου

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Στη χορήγηση – υπό το νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς – των πρώτων αδειών διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου, προχωρά εντός των ημερών η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Τέσσερις πάροχοι, δύο νεοεισερχόμενοι στην online αγορά και δύο υφιστάμενοι, έχουν καταθέσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και δικαιολογητικά του φακέλου για την αδειοδότησή τους, ολοκληρώνοντας σε αυτό το στάδιο τα προαπαιτούμενα της ΕΕΕΠ για την αδειοδοτική διαδικασία και αναμένουν τις αποφάσεις της Επιτροπής.

Μην μένεις πίσω στις εξελίξεις .
Βαλε το πρακτορείο σου στο ίντερνετ!

Πρόκειται για τις Lucky Stream (Bet365), Β2Β Gaming (Betshop)Betmed (Betsson) και Plumo (Fonbet) που όλες έχουν καταθέσει αίτηση και για τους δύο τύπους αδειών (Τύπος 1: Διαδικτυακός Στοιχηματισμός και Τύπος 2: Λοιπά Διαδικτυακά Παίγνια). Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προσεχή συνεδρίαση της ΕΕΕΠ, τα μέλη της Επιτροπής θα κληθούν να αποφασίσουν για τα θέματα της καταλληλότητας μετόχων (σ.σ. μια από τις βασικές προϋποθέσεις) των προς αδειοδότηση εταιρειών και να δώσουν το «πράσινο φως» για τη χορήγηση των αδειών.

Μην μένεις πίσω στις εξελίξεις .
Κάνε το πρακτορείο σου διαφορετικό και ανταγωνιστικότερο
Δες εδώ ΔΩΡΕΑΝ πως θα το κάνεις

Τα πρώτα έσοδα στο δημόσιο ταμείο

Και οι τέσσερις εταιρείες έχουν καταθέσει τις απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές (έκαστη από 1 εκατ. συνολικά για τις δύο άδειες) και την πρώτη δόση (1,25 εκατ.ευρώ) του συνολικού τιμήματος. Υπενθυμίζεται πως οι άδειες, 7ετούς ισχύος, χορηγούνται χωρίς διαγωνισμό έναντι συγκεκριμένου τιμήματος. Συγκεκριμένα, για την άδεια Διαδικτυακού Στοιχήματος (Τύπος 1) το αντίτιμο ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ και για την άδεια Λοιπών Διαδικτυακών Παιγνίων (Τύπος 2, που καλύπτει τα online παιχνίδια καζίνο, πόκερ και παραλλαγές του που διεξάγονται είτε live, είτε με τη χρήση γεννήτριας τυχαίων αριθμών – RNG) το αντίτιμο είναι 2 εκατ.ευρώ.

Η χορήγηση των νέων αδειών πραγματοποιείται εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε καθορίσει ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠ, Δημήτρης Ντζανάτος, με την Αρχή να προχωρά αποτελεσματικά το project της αδειοδότησης. Όπως είχε αναφέρειστο newmoney, αρχικός στόχος της ΕΕΕΠ ήταν οι πρώτες άδειες για online τυχερά παιχνίδια να δοθούν μέχρι το τέλος Μαΐου. Ακολούθως, θα προχωρήσουν και οι διαδικασίες από πλευράς ΕΕΕΠ προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την ένταξη παρόχων στο νέο καθεστώς λειτουργίας (go Live) από την 1η Αυγούστου 2021.  Ήση η Επιτροπή ολοκλήρωσε το και έργο για τη Σύμβαση Προσχώρησης του Κανονισμού Παιγνίων για την Διοργάνωση και Διεξαγωγή Τυχερών Παιγνίων μέσω Διαδικτύου.

Σήμερα όλα γίνονται από το κινητό τηλέφωνο.
Βάλε και το δικό σου το πρακτορείο στα κινητά χιλιάδων παικτών!
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ

Όπως έχει αναφέρει το newmoney, στην ΕΕΕΠ έχουν υποβληθεί 20 φάκελοι αδειοδότησης, εκ των οποίων οι 11 αφορούν υφιστάμενους παρόχους και οι 9 νέους. Πέραν των τεσσάρων πρώτων, πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένονται οι διαδικασίες και για άλλους παρόχους, με την αίτηση της N1 Interactive αλλά και άλλων εταιρειών και προχωρά. Επιπλέον, ενδιαφέρον αδειοδότησης εκφράζεται και από άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται ήδη στην ελληνική αγορά αλλά και άλλες που εξετάζουν την επέκταση των δραστηριοτήτων τους (Soft2Bet).

Το «δόγμα» Ντζανάτου

Ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠ στο πλαίσιο της χορήγησης αδειών διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου έχει διαμηνύσει προς όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές πως δεν θα υπάρξουν διακρίσεις και η αδειοδότηση των παρόχων, υφιστάμενων και μη, θα πραγματοποιηθεί στη λογική του «first in, first out». Ήτοι, όποια εταιρεία προχωρήσει τη διαδικασία σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, καταθέσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και δικαιολογητικά και κριθεί πως πληροί τις προϋποθέσεις αδειοδότησης, θα ενταχθείς το νέο καθεστώς χωρίς καθυστέρηση.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Επιτροπή Παιγνίων: Ποιοι παίρνουν τις πρώτες άδειες για τυχερά παιχνίδια μέσω διαδικτύου ” : στην πηγή:https://sofokleous10.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ