Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Ποιοι επιχειρούν να σαμποτάρουν τον νόμο για τον τζόγο στο ίντερνετ ?

Ποιοι επιχειρούν να σαμποτάρουν τον νόμο για τον τζόγο στο ίντερνετ ?

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Το έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές: Πολιτική βούληση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα είναι η συντριβή της μάστιγας που λέγεται παράνομος τζόγος.

Αν κάποιος παρακολουθήσει την στρατηγική που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις της σε όλα τα επίπεδα. Σειρά υπουργών και αρμόδιων κυβερνητικών αξιωματούχων και φυσικά οι ίδιες οι κυβερνητικές αποφάσεις και το νομοθετικό πλαίσιο που έχει προωθήσει η κυβέρνηση Τσίπρα έχουν επιβεβαιώσει την ισχυρή θέληση για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου που απειλεί την ελληνική οικονομία, την κοινωνία και την ελληνική οικογένεια.

Ο παράνομος τζόγος υπολογίζεται σήμερα στα επίπεδα των 6 -7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για έγκλημα κατά της χώρας. Τα χρηματικά ποσά που χάνονται είναι τεράστια αφού δεν μπαίνουν ποτέ στα κρατικά ταμεία. Το 2017 στα ταμεία του ελληνικού κράτους μπήκαν 750.000.000 ευρώ από την φορολόγηση των νόμιμων εταιρειών τυχερών παιγνίων, την στιγμή που ο παράνομος τζόγος ζει και βασιλεύει.

Ωστόσο, παρά την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης να πατάξει τον παράνομο τζόγο, υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις που είναι αποκαλυπτικά μιας άλλης, παράλληλης πραγματικότητας. Υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις που οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα πως στις αρχές και στην κρατική μηχανή δεν είναι όλοι ένθερμοι υποστηρικτές της στρατηγικής που επιχειρεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Έχουμε γράψει στο παρελθόν για το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης: «Λέγεται, πως σε κάποιες περιοχές της χώρας οι ελληνικές αρχές έχουν μειωμένα αποτελέσματα που είναι αναντίστοιχα με τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης και της πολιτείας να κόψει τα κεφάλια της «Λερναίας Ύδρας» του παράνομου τζόγου. Λέγεται πως υπάρχουν αστυνομικοί, οι οποίοι δείχνουν πρωτοφανή ανοχή απέναντι σε συγκεκριμένα δίκτυα του υποκόσμου, τα οποία δρουν ανεξέλεγκτα. Λέγεται πως υπάρχουν οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα και πολιτικοί βραχίονες που χρησιμοποιούν τα δίκτυα του παράνομου τζόγου ως οχήματα αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου. Λέγεται πως αυτά τα επιχειρηματικά συμφέροντα ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στις αστυνομικές αρχές, σε τοπικό επίπεδο. Λέγεται πως δίκτυα του παράνομου τζόγου δρουν σε καθεστώς προστασίας, ενώ πολλά είναι εκείνα που ακούγονται για κρούσματα διαφθοράς. Λέγεται, πως δίκτυα του παράνομου τζόγου έχουν γίνει «κράτος εν κράτει» στη Θεσσαλονίκη με τις αρχές, εκεί, να μην επιδεικνύουν τον απαραίτητο ζήλο και να μην παράγουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Και αυτό είναι περίεργο, αν σκεφτεί κανείς πως τα αποτελέσματα στην Αθήνα, δηλαδή σε μία πόλη με πενταπλάσιο πληθυσμό από εκείνον της Θεσσαλονίκης είναι εντυπωσιακά»

Όπως αναφέρουν οι δικές μας πληροφορίες, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί. Υπήρξαν ισχυρισμοί πως το φαινόμενο του παράνομου τζόγου – κυρίως στη Θεσσαλονίκη – δεν κατέστη δυνατόν να αντιμετωπιστεί εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνουν οι βαρόνοι του παράνομου τζόγου, με φιμέ τζάμια, κάμερες και τσιλιαδόρους.

Όλα αυτά, όμως, τα ανατρέψαμε σε σχετικά πρόσφατο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που κάναμε

Σε κάποιες διευθύνσεις της ΕΛ.ΑΣ. λοιπόν η… απόδοση δεν είναι εκείνη που θα συμβάδιζε με το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για συντριβή του παράνομου τζόγου, ούτε βέβαια με την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να τον πατάξει. Τα μειωμένα αποτελέσματα συγκεκριμένων τμημάτων των ελληνικών αρχών στη μάχη που δίεξάγεται από την Πολιτεία κατά του παράνομου τζόγου γεννούν ερωτηματικά. Θέλουν όλοι να καταπολεμηθεί ο παράνομος τζόγος; Υπάρχουν σχέσεις ανάμεσα σε πρόσωπα του υποκόσμου και σε αστυνομικούς; Υπάρχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που έχουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν στο έργο συγκεκριμένων αστυνομικών; Υπάρχουν οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα και πολιτικοί βραχίονες που χρησιμοποιούν τα δίκτυα του παράνομου τζόγου ως οχήματα αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου;

Η αδυναμία των αρχών στη Θεσσαλονίκη (και όχι μόνο) να δώσουν καλύτερα αποτελέσματα είχε φτάσει στο παρελθόν στα αυτιά της ίδιας της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη. Τα ερωτήματα που τίθενται πλέον είναι τα εξής: Δεν θέλουν όλοι να συντριβεί η μάστιγα του παράνομου τζόγου; Ή ακόμη χειρότερα: Υπάρχουν κάποιοι που σαμποτάρουν το έργο της κυβέρνησης, ένα έργο που βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την τεράστια προσπάθεια που έχει καταβάλει ώστε να βγάλει τη χώρα από την κρίση;

Τεράστιος ο αγώνας κατά του παράνομου τζόγου

Τα οφέλη από τις πρωτοβουλίες για την πάταξη του παράνομου τζόγου περιέγραψε πρόσφατα και ο επικεφαλής της Επιτροπής Εποπτεία και Ελέγχου Παιγνίων, Ευάγγελος Καραγρηγορίου.

Ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ υπεραμύνθηκετης νομιμοποίησης των παιγνιομηχανών του ΟΠΑΠ, σημειώνοντας ότι έχει βοηθήσει στο να περιοριστεί ο παράνομος τζόγος. Μιλώντας στους βουλευτές πριν από περίπου ένα μήνα αναφέρθηκε στο κλείσιμο περισσότερων από 200 παράνομων καταστημάτων το τελευταίο 15μηνο, ενώ σημείωσε ότι πάνω από το 1/3 εκείνων που ποντάρουν σήμερα στις νόμιμες μηχανές του ΟΠΑΠ, δηλώνουν ότι πριν έπαιζαν στα παράνομα «φρουτάκια».

Σύμφωνα με την ΕΕΕΠ, μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 300.000 νόμιμες κάρτες παιγνιομηχανών που αντιστοιχούν σε ισάριθμα φυσικά πρόσωπα. Έτσι εκτιμάται ότι εκείνοι που έπαιζαν στα παράνομα είναι περισσότεροι από 100.000 «Τουλάχιστον το ένα τρίτο της πελατείας δήλωσε ότι, στο παρελθόν, έπαιζε σε αντίστοιχα παιγνιομηχανήματα πλην καζίνο», είπε ο κ. Καραγρηγορίου.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Ποιοι επιχειρούν να σαμποτάρουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να πατάξει τον παράνομο τζόγο ” : στην πηγή:http://www.periodista.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ