Αντίστροφα μετρούν στον ΟΠΑΠ για την έναρξη λειτουργίας των VLTs. Η διοίκηση του Οργανισμού ολοκληρώνει την περίοδο αυτή τα τελευταία σκέλη του project με στόχο να “μπουν στην πρίζα” όσο το δυνατόν περισσότερα παιγνιομηχανήματα μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Ιουνίου.
Σε εξέλιξη βρίσκονται όλες οι διαδικασίες για να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες μίσθωσης, οι εργασίες κατασκευής των gaming halls – καταστημάτων VLTs, με την ονομασία «Play», οι συμβάσεις των συνεργατών και το τεστάρισμα των παιγνιομηχανημάτων. Όπως προβλέπει η σχετική σύμβαση παραχώρησης, από το σύνολο των 35.000 παιγνιομηχανημάτων που θα αναπτυχθούν στην ελληνική αγορά, τα 16.500 παιγνιομηχανήματα θα λειτουργήσουν από την ΟΠΑΠ μέσω δικτύου πρακτορείων VLTs και τα υπόλοιπα 18.500 θα τα εκμεταλλευθούν 4 έως 10 επιχειρηματικά σχήματα (ήδη έχει δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος)
Η ζήτηση, όπως έχει γράψει το Capital.gr., το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήταν μεγάλο, με τον Οργανισμό να δέχεται περισσότερες από 2.200 αιτήσεις για πάνω από 3.000 gaming halls, τόσο από υφιστάμενους πράκτορες όσο και από τρίτους ενδιαφερομένους.
Το πλάνο του ΟΠΑΠ (με τα σημερινά δεδομένα) προβλέπει τη δημιουργία δικτύου 660 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά την Αττική (250 καταστήματα) και ακολούθως την Κεντρική Μακεδονία (101 καταστήματα). Ήδη, όπως σημειώθηκε, ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των αιτήσεων, έχει ξεκινήσει η κατασκευή κρίσιμης μάζας καταστημάτων πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες παραδόσεις παιγνιομηχανημάτων από τους προμηθευτές (Scientific, Spielo, Inspired, Synot) τα οποία τεστάρονται σε πιλοτικά καταστήματα του ΟΠΑΠ σε Καλλιθέα, Χαλάνδρι και άλλες περιοχές.
Στην πρώτη φάση του roll out, ο αριθμός των VLTs που θα λειτουργήσουν δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 2.500 παιγνιομηχανήματα Η Eurobank Equities σε σχετικό report (OPAP – Metamorphosis, σύσταση «αγορά», τιμή-στόχος τα 12,90 ευρώ), αναφέρει ότι ο αριθμός αυτός θα περιορίσει τον βαθμό «κανιβαλισμού» στα παραδοσιακά παιγνίδια του Οργανισμού και έτσι θα προστατευθεί η κερδοφορία του ομίλου. Η ΑΧΕ σημειώνει πως η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται από το βαθμό νομιμοποίησης της παράνομης αγοράς παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα (με εκτιμώμενο GGR της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ)
Με βάση το μοντέλο ανάλυσης της χρηματιστηριακής, ένα εκτιμώμενο GGR – μεικτό έσοδο/μηχάνημα της τάξης των 77 ευρώ θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας νέας αγοράς μεγέθους 1,2 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των VLTs που θα δοθούν σε παραχωρησιούχους.
Τι γίνεται με το ιπποδρομιακό
Σε ό,τι αφορά στο ιπποδρομιακό στοίχημα, στις 24 Απριλίου 2015 είναι προγραμματισμένο να υπογραφεί η σχετική σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΟΠΑΠ, η οποία και στη συνέχεια θα κατατεθεί προς επικύρωση από τη Βουλή.
Ο Οργανισμός έχει ήδη συστήσει την εταιρεία «Ιπποδρομίες Α.Ε», 100% θυγατρική της ΟΠΑΠ Investment, η οποία και θα αναλάβει να “τρέξει” το ιπποδρομιακό στοίχημα μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης, με στόχο το προσεχές φθινόπωρο να είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα νέο, ανταγωνιστικό, προϊόν.
Διαβάστε το άρθρο “ΟΠΑΠ: Μπαίνουν στην πρίζα τα VLTs” στην πηγή “capital.gr”.