Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Οι νέοι επηρεάζονται και τζογάρουν περισσότερο λόγω των Social Media

Οι νέοι επηρεάζονται και τζογάρουν περισσότερο λόγω των Social Media

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Τα τυχερά παιχνίδια έχουν γίνει ένα ακριβό χόμπι για πολλούς νέους την ώρα που μια νέα έρευνα δείχνει ότι ο προβληματικός τζόγος αυξάνεται μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18 έως 34 ετών.

Ένας 19χρονος Αυστραλός, ο οποίος εργάζεται στην εστίαση και ζει με την οικογένεια του, μίλησε ανοιχτά για το συγκεκριμένο θέμα. Ο ίδιος, ξοδεύει περισσότερα από 50 ευρώ την εβδομάδα, ένα ποσό το οποίο γνωρίζει και ο ίδιος ότι είναι μεγάλο. Ωστόσο όπως δήλωσε, επηρεάζεται κυρίως από την παρέα του.

«Από οικονομικής άποψης δεν είναι καθόλου καλό, γιατί έχω χάσει πολλά χρήματα.  Όλοι οι φίλοι μου παίζουν τυχερά παιχνίδια ενώ κάποιοι παίζουν αρκετά μεγάλα ποσά για την ηλικία μας».

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις ενός φίλου του 19χρονου ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι πάντα συγκεντρωμένος στο δελτίο μου, αν έχω στοιχηματίσει σε οτιδήποτε. Ιδίως προς το τέλος του αγώνα, πχ στις καθυστερήσεις, σκέφτεσαι πως το μόνο που χρειάζεται είναι το τάδε ενώ προσπαθείς συνεχώς να παρακολουθείς για να σιγουρευτείς ότι θα γίνει».

Μην μένεις πίσω στις εξελίξεις .
Βαλε το πρακτορείο σου στο ίντερνετ!

Μελέτη του AGRC (Australian Gambling Research Centre) δείχνει την άμεση σχέση μεταξύ των διαφημίσεων τυχερών παιχνιδιών και της αύξησης του τζόγο στους νέους ανθρώπους.

Τα Online Casino Live της Αυστραλίας, ξόδεψαν περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις το 2021, σχεδόν 20 εκατ. ευρώ περισσότερα από το προηγούμενο έτος. Μία πρόσφατη έρευνα το AIFS έδειξε ότι αυτό το επίπεδο διαφημίσεων επηρεάζει τους Αυστραλούς παίκτες σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Η θέση της Ελλάδας στην Παγκόσμια Αγορά

Η θέση της χώρας μας στην Παγκόσμια αγορά έχει πλέον παγιωθεί, πάνω από παραδοσιακές δυνάμεις όπως ο Καναδάς και η Ιταλία σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσε η CAPITA ενώ στην κορυφή της λίστας και με μεγάλη διαφορά φιγουράρουν οι Αυστραλοί οι οποίοι κατά μέσο όρο, τζογάρουν online κατά 20% περισσότερο από οποιοδήποτε άλλη χώρα.

Σήμερα όλα γίνονται από το κινητό τηλέφωνο.
Βάλε και το δικό σου το πρακτορείο στα κινητά χιλιάδων παικτών!
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ

Σε αυτό όπως γίνεται κατανοητό, παίζουν μεγάλο ρόλο οι διαφημίσεις των εταιριών οι οποίες κυριαρχούν πλέον, τόσο σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και σε Social Media. 

Τι δείχνουν οι έρευνες για τις γυναίκες

Αυτό δείχνει και μία άλλη μελέτη του AGRC στην οποία βρέθηκε πως το 34% τον ανθρώπων που παρακολούθησαν αυτές τις διαφημίσεις, αύξησαν τα χρήματα που ποντάρουν. Το 29% μάλιστα δήλωσε πως πόνταρε παρορμητικά ενώ το 28% των ανθρώπων άλλαξαν τα πονταρίσματα τους ή δοκίμασαν διαφορετικούς τρόπους πονταρίσματος.

Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσουν και τα λόγια της Εκτελεστικής Διευθύντριας του AGRC, Rebecca Jenkinson η οποία παραδέχτηκε πως οι διαφημίσεις έχουν μεγάλη επιρροή στις ηλικίες 18-34:

Αν οι νέοι δεν βρίσκουν στα κινητά τους το πρακτορείο σου πως περιμένεις να σε γνωρίσουν και να έρθουν στο πρακτορείο σου?

Με το app.masterbet.gr το πρακτορείο σου θα βρίσκεται στα κινητά των παικτών της περιοχής σου!

«Διαπιστώσαμε ότι σχεδόν 1 στις 5 νέες γυναίκες ποντάρουν για πρώτη φορά μετά από μια διαφήμιση που είδαν ή άκουσαν και 1 στους 7 νέους άνδρες. Οι άνδρες ηλικίας 18-34 είναι πολύ πιο πιθανό να παίξουν σε όλα τα προϊόντα και να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα. Παίζουν συχνότερα και διατρέχουν τον περισσότερο κίνδυνο. Ωστόσο ενώ οι άντρες αυτής της ηλικιακής ομάδας βρίσκονται στο επίκεντρο, παρατηρούμε ότι όλο και περισσότερες γυναίκες αρχίζουν να ασχολούνται με τα τυχερά παιχνίδια.»

«Το αίσθημα της τύχης και της ψευδαίσθησης για κέρδος είναι από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους «πατάνε» τα τυχερά παιχνίδια στο σύνολό τους. Βλέποντας όλους τους άλλους γύρω σου να παίζουν, γίνεσαι το ίδιο. Παίζεις με τους φίλους σου, επειδή νομίζεις ότι είναι μία συνήθεια, ένα δεδομένο της καθημερινότητας» αφηγείται πρώην εθισμένος στον τζόγο.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Οι νέοι επηρεάζονται και τζογάρουν περισσότερο λόγω των Social Media” στην πηγή:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ