Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕΕΠ Ο ΟΠΑΠ έχει, ήδη, κάνει τις κινήσεις του…..

Ο ΟΠΑΠ έχει, ήδη, κάνει τις κινήσεις του…..

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

…..  Όσοι μας διαβάζετε σταθερά, γνωρίζετε πόσο συχνά έχουμε σταθεί απέναντι στους Τσέχους του ΟΠΑΠ στο παρελθόν. Ξέρετε ότι έχουμε ασκήσει σφοδρή κριτική και για το πώς και με ποιους όρους έγινε η ιδιωτικοποίηση επί Αντώνη Σαμαρά και για πολλές από τις επιχειρηματικές τους κινήσεις και αποφάσεις. Έχετε, επίσης, σίγουρα καταλάβει ότι δεν είμαστε… φίλοι με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι αυτό που θέλουμε να σχολιάσουμε σήμερα αποκτά, για όλους τους παραπάνω λόγους, μεγαλύτερη βαρύτητα.

Προχθές, το Συμβούλιο της Επικρατείας ανακοίνωσε την απόφασή του με την οποία έρχεται, πέντε χρόνια μετά, να ακυρώσει τη σχετική απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων του 2014, με βάση την οποία είχε ρυθμιστεί η παροχή διαδικτυακού στοιχηματισμού προκαθορισμένης απόδοσης, δίνοντας στον οργανισμό το νόμιμο δικαίωμα να προσφέρει online στοίχημα μέχρι το 2020. Η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως ενδεικτική για το πώς λειτουργεί στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη και εξηγεί γιατί είναι ο υπ’ αριθμόν ένα ανασταλτικός παράγοντας για κάθε σοβαρή επένδυση.

Δεν έχει σημασία αν είμαστε υπέρ η κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, αν εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το τίμημα με το οποίο δόθηκε στον ιδιώτη είναι αστείο σε σχέση με τη δυναμική του ή αν θεωρούμε ότι η αγορά του διαδικτυακού στοιχήματος είναι ορθά ρυθμισμένη ή όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ένα επενδυτικό γκρουπ επένδυσε σε μία ελληνική εταιρία και ξεκίνησε να κάνει μπίζνες με βάση συγκεκριμένες συμφωνίες, νόμους, πλαίσιο και έρχεται σήμερα το γνωστό και μη εξαιρετέο ΣτΕ -που για όλα έχει γνώση και άποψη μόνο που αργεί χαρακτηριστικά να την εκφέρει- να τα τινάξει όλα στον αέρα, πέντε χρόνια αναδρομικά.

Ευτυχώς, για τον ΟΠΑΠ η συνεισφορά του διαδικτυακού στοιχήματος στον τζίρο του είναι πολύ μικρή και εύκολα μπορεί να ρεφάρει την αρνητική επίπτωση από την απόφαση. Άλλωστε, σε μία εκ των πραγμάτων παγκοσμιοποιημένη αγορά, αφού το ίντερνετ δεν έχει σύνορα και τα capital controls έλαβαν τέλος, λίγη σημασία έχει τι πιστεύει το κάθε παρωχημένο όργανο που επιχειρεί να ρυθμίσει τα αρρύθμιστα.

Και ο ΟΠΑΠ έχει, ήδη, κάνει τις κινήσεις του (βλέπε Stoiximan) και είναι έτοιμος για την επόμενη μέρα.

Όμως, τι μήνυμα εκπέμπει σε όποιον επενδυτή σκέφτεται να βάλει λεφτά σε κάποιο πρότζεκτ στην Ελλάδα το γεγονός και μόνο ότι, πέντε χρόνια μετά από μία ιδιωτικοποίηση, έρχεται η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να αλλάξει τους κανόνες με τους οποίους έγινε η συγκεκριμένη επένδυση; Το ίδιο, ακριβώς, μήνυμα που εκπέμπει και ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση την «εμβληματική» επένδυση του Ελληνικού (Λάτσης uber alles) και έκανε τους ξένους συμπαίκτες να λακίσουν από το σημαντικότερο έργο real estate της Ευρώπης.

Έτσι, όμως, κύριε Μητσοτάκη, δεν θα φέρετε επενδύσεις. Απλώς, θα μοιράσετε τα υπάρχοντα στους εκλεκτούς σας φίλους. Και αυτό δεν θα είναι παρά μία ακόμη «κωλοτούμπα», από όλα όσα υποσχεθήκατε στους Έλληνες για να καθίσετε στην καρέκλα του πρωθυπουργού.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Έτσι θα φέρετε τις επενδύσεις, αγαπητέ κύριε Μητσοτάκη; ” : στην πηγή:http://www.fmvoice.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ