Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ ΟΠΑΠ: Βγάζει νέο εταιρικό ομόλογο

ΟΠΑΠ: Βγάζει νέο εταιρικό ομόλογο

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο < 1 λεπτό

Η είδηση που προέκυψε από το πρόσφατο roadshow  στο Λονδίνο για τον ΟΠΑΠ και το αντιλήφθηκαν τα ξένα funds  που συμμετείχαν στις συναντήσεις με τη διοίκηση είναι ότι πολύ σύντομα ίσως και την επόμενη εβδομάδα η διοίκηση του ΟΠΑΠ θα ξεκινήσει τη διαδικασία για την έκδοση νέου εταιρικού ομολόγου προκειμένου να πετύχει χαμηλότερο κουπόνι (επιτόκιο) από το σημερινό και να αποπληρώσει το υφιστάμενο δάνειο.

Γράφει ο: 

Προφανώς η διοίκηση του ΟΠΑΠ θέλει να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή η αντίστοιχη διαδικασία από τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Στόχος της διοίκησης του ΟΠΑΠ  είναι να εκμεταλλευθεί την τρέχουσα συγκυρία των χαμηλών επιτοκίων.

Το σημερινό εταιρικό ομόλογο του ΟΠΑΠ λήγει στις 21 Μαρτίου 2022 και έχει δικαίωμα πρόωρης εξόφλησης το 2020 με το ετήσιο κουπόνι(επιτόκιο) να διαπραγματεύεται στο 3,5%.

Ηδη ο ΟΠΑΠ έχει αρχίσει να καταλήγει στους συμβούλους-αναδόχους που θα ανακοινώσει πολύ σύντομα.

Αναφορικά με την τελευταία εξέλιξη στον οργανισμό και την απόφαση του ΣτΕ, η εισηγμένη υπογραμμίζει ότι θα επιδιώξει την προστασία των συμφερόντων του με κάθε νόμιμο μέσο σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ακυρώθηκε η άδεια του ΟΠΑΠ για την παροχή διαδικτυακού στοιχήματος.

Πάντως, η διοίκηση του ΟΠΑΠ υπογραμμίζει ότι η συνεισφορά του διαδικτυακού στοιχηματισμού στα συνολικά του έσοδα είναι μικρότερη από 1%.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ΟΠΑΠ: Βγάζει νέο εταιρικό ομόλογο ” : στην πηγή:http://www.fmvoice.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ