Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Ο ΟΠΑΠ επένδυσε 84 εκατ. ευρώ στο Μαρκόπουλο, αλλά …..

Ο ΟΠΑΠ επένδυσε 84 εκατ. ευρώ στο Μαρκόπουλο, αλλά …..

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετώπισε στο εγχείρημα του ο ΟΠΑΠ αλλά και στις επενδύσεις που έχουν γίνει στο Μαρκόπουλο προκειμένου να δημιουργηθεί το “Μαρκόπουλο Παρκ” και να προσελκύσει την οικογενειακή ψυχαγωγία, αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ σε εκδήλωση στο ιπποδρομιακό κέντρο του Μαρκόπουλου, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

Στην εκδήλωση μίλησαν, εκτός από τον πρόεδρο της Ιπποδρομίες ΑΕ και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, α΄ αντιπρόεδρος της “Ιπποδρομίες ΑΕ” και ΟΠΑΠ, Σπύρος Φωκάς, ο β΄ αντιπρόεδρος της “Ιπποδρομίες ΑΕ” και επικεφαλής Εταιρικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, και ο επιχειρησιακός διευθυντής της “Ιπποδρομίες ΑΕ”, Κώστας Αλεξόπουλος.

Τόσο ο Ντάμιαν Κόουπ όσο και οι υπόλοιποι ομιλητές, αναφέρθηκαν στην επένδυση ύψους 84 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε ο ΟΠΑΠ από το 2016 και μετά, στις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους, στις ουσιαστικές αλλαγές, τις καινοτομίες και τις γενικότερες δράσεις που σχεδιάζουν, στην αύξηση των επάθλων, όχι μόνο για τους νικητές, αλλά και για τις άλλες θέσεις τερματισμού, θέλοντας έτσι να πριμοδοτήσουν, όχι μόνο τη νίκη, αλλά και την συμμετοχή, στο νέο νομικό πλαίσιο και στο μελλοντικό θεσμικό πλαίσιο, αλλά και στην προσπάθεια να προσελκύσουν τον κόσμο στις εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου, οι οποίες θα ονομάζονται πλέον “Μαρκόπουλο Παρκ” με στόχο να αποτελέσουν πόλο έλξης των οικογενειών για γενικότερη ψυχαγωγία, ενώ αλλάζει και η ιπποδρομιακή ημέρα, από Παρασκευή σε Κυριακή, ακριβώς για να ενισχυθεί η προσέλευση κόσμου και ιδιαίτερα των νέων.

Στην ομιλία του ο Ντάμιαν Κόουπ ανέφερε μεταξύ άλλων: “Είναι το σχέδιο για ένα καλύτερο μέλλον στις ιπποδρομίες. Είναι το όραμά μας για την ελληνική ιπποδρομιακή δραστηριότητα, το οποίο ελπίζουμε ότι θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του αθλήματος και της ιπποδρομιακής κοινότητας. Όπως γνωρίζετε από το 2016 η “Ιπποδρομίες ΑΕ” είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και τη λειτουργία του ιπποδρομιακού στοιχήματος, καθώς και για την οργάνωση και την ανάπτυξη της ιπποδρομιακής δραστηριότητας στο Μαρκόπουλο. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι αυτή, η πρώτη περίοδος διαχείρισης, δεν ήταν απαλλαγμένη από προβλήματα. Αντιμετωπίσαμε αρκετές προκλήσεις, κάποιες από τις οποίες δεν αναμέναμε και κάποιες που προέκυψαν από τον ίδιο τον ιπποδρομιακό κλάδο. Παρά τις πολλές δυσκολίες, όμως, ο ΟΠΑΠ διατήρησε στο ακέραιο την δέσμευσή του στις ιπποδρομίες. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για τη λειτουργία αυτής της δραστηριότητας σε μια περισσότερο βιώσιμη βάση, η οποία θα ωφελήσει το Κράτος, την εταιρεία μας, την τοπική κοινωνία του Μαρκόπουλου, αλλά και την ιπποδρομιακή κοινότητα στο σύνολό της. Πιστεύω πραγματικά πως έχουν τεθεί οι βάσεις για ένα ισχυρότερο και συναρπαστικό μέλλον και πως, αν συνεργαστούμε όλοι μας, θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε έναν υγιέστερο ιπποδρομιακό κλάδο“.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά με πίνακες στις επενδύσεις που έχουν γίνει και λεπτομερώς στο νέο πλάνο και στις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους.

Από την δική του μεριά, ο Σπύρος Φωκάς τόνισε μεταξύ άλλων: “Η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τις ελληνικές ιπποδρομίες και για όσους επηρεάζονται από αυτές, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Το όραμά μας για την ελληνική ιπποδρομιακή δραστηριότητα είναι φιλόδοξο και μακροπρόθεσμο. Ασφαλώς θα χρειαστεί πολλή δουλειά, για να υλοποιήσουμε αυτό το όραμα. Ωστόσο, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο ιππόδρομος αποτελεί για τον ΟΠΑΠ σημαντική επένδυση και δέσμευση.Στον ΟΠΑΠ πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Πέρα από την δέσμευση και την αφοσίωση των στελεχών μας, σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και το γεγονός ότι έχει πλέον διαμορφωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο από την Πολιτεία, το οποίο ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα, ικανοποιεί διαχρονικά αιτήματα της ιπποδρομιακής κοινότητας και θέτει υγιείς και στέρεες βάσεις για την ανάπτυξη του ιπποδρόμου”.

Ο Κώστας Αλεξόπουλος είπε μεταξύ άλλων: “Η ανάπτυξη των ιπποδρομιών στην Ελλάδα μπορεί να πετύχει μόνο με την συνεργασία όλων των φορέων, εκπροσώπων και παραγόντων. Το να εργαστούμε μαζί αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη της επιτυχίας μας. Το πρόγραμμα ανάπτυξης εμπεριέχει αλλαγές και καινοτομίες, βασίζεται στα διεθνή πρότυπα και έχει ως στόχους την επαναφορά της σταθερότητας, την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης και την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της ιπποδρομιακής δραστηριότητας”

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Ντάμιαν Κόουπ: Παρά τις δυσκολίες, ο ΟΠΑΠ επένδυσε 84 εκατ. ευρώ στο Μαρκόπουλο ” : στην πηγή:emea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ