Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑVLTS Άρχισε το ξήλωμα των κουλοχέρηδων

Άρχισε το ξήλωμα των κουλοχέρηδων

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Lambros Tapinos από το Δήμο Moreland, Mary Lalios από το Δήμο Whittlesea και Virginia Tachos από το Δήμο Brimbank, καλωσορίζουν την εκστρατεία μιας ομάδας νεότερων βετεράνων για την πλήρη απομάκρυνση των κουλοχέρηδων (pokies) από τα κέντρα RSL της Βικτώριας, μετά από την επιτυχία του Δήμου Moreland να εξασφαλίσει τη θετική απόφαση από το VCAT για την απομάκρυνση 10 από τους 50 κουλοχέρηδες από το RSL του Glenroy.

Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι υπερθεματιστές της αναγκαιότητας για προστασία και πληρέστερο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα συγκεκριμένα τυχερά παιχνίδια, έκαναν έκκληση στο συμβούλιο του RSL της Βικτώριας να σταματήσει να πιέζει για την έγκριση νέων τυχερών μηχανών μέχρι τις 4 Ιουλίου, οπότε και θα πραγαμτοποιηθεί το Πολιτειακό Συνέδριο RSL.

«Χειροκροτούμε την πρωτοβουλία των νεότερων βετεράνων και καλούμε το συμβούλιο RSL της Βικτώριας να αγκαλιάσει το μεταρρυθμιστικό τους πρόγραμμα και να καταλήξει σε ένα νέο μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο δεν θα στηρίζεται στις αρπακτικές μηχανές τζόγου που συνεχίζουν να βλάπτουν τους βετεράνους», λένε σε κοινή δήλωσή τους οι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι και καταλήγουν: «Το RSL θα έπρεπε να επικεντρώνεται στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας στους βετεράνους και όχι κουλοχέρηδων».

Από τον Ιούλιο του 2018 έως το Φεβρουάριο του 2019, οι τρεις δήμοι Brimbank, Whittlesea και Moreland έχασαν συνολικά 223.472.922 δολάρια από τους κουλοχέρηδες. Αυτό το αστρονομικό ποσό αποτελεί την πιο πρόσφατη καταγραφή του VCGLR (Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών και Κανονισμών για τα Ποτά Βικτώριας).
Η κίνηση από την πλευρά των αντιδρούντων νεώτερων βετεράνων συμπίπτει με την ολοκλήρωση μιας τετραετούς διαμάχης μεταξύ του Δήμου Moreland και του ANZAC House σχετικά με την προμήθεια 10 επιπλέον τυχερών μηχανών στο Glenroy RSL. Το Glenroy RSL υπέβαλε για πρώτη φορά αίτηση για τις πρόσθετες μηχανές το 2015, αλλά μετά από διάφορες μάχες με το VCGLR, το VCAT και το Ανώτατο Δικαστήριο, το αίτημα τελικά απορρίφθηκε την περασμένη Πέμπτη με σχετική κατηγορηματική απόφαση του VCAT.

«Οι δέκα επιπλέον μηχανές είχαν τοποθετηθεί στο Glenroy RSL το 2017 σύμφωνα με την αρχική απόφαση του VCAT αλλά τώρα θα πρέπει να απομακρυνθούν και πιθανά να πωληθούν, μια κίνηση συμβολική της τάσης που θα πρέπει να ακολουθήσει πλέον το RSL ευρύτερα σε όλη τη Βικτώρια», δήλωσε ο κ. Tapinos.

«Ο Δήμος Moreland θα πρέπει να επαινεθεί για τον αποφασιστικό τρόπο με τον οποίο επέλεξε να προστατέψει την κοινότητα του Glenroy από την πληγή των τυχερών παιχνιδιών και επίσης ζητεί να αφαιρεθούν αμέσως τα 10 μηχανήματα, ιδανικά την Ημέρα ANZAC», συμφώνησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Lalios και Tachos.

«Το RSL της Βικτώριας έχει σπαταλήσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια αγωνιζόμενο να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από το τζόγο στην ήδη ευάλωτη κοινότητα του Glenroy, όταν αυτά τα κεφάλαια θα μπορούσαν να είχαν διατεθεί για την παροχή υπηρεσιών πρόνοιας στους βετεράνους αντί για δικηγόρους και συμβούλους τυχερών παιχνιδιών», συμπλήρωσαν.

«Μετά από τις πρόσφατες αποτυχημένες προσπάθειές του να επεκτείνει την αυτοκρατορία των κουλοχέρηδων, είναι πια καιρός για τα μέλη του συμβουλίου να πάρουν στα χέρια τους το ANZAC House και να τερματίσουν μια για πάντα την προώθηση των τυχερών μηχανών έτσι ώστε οι νεώτεροι βετεράνοι να μπορούν να συνδεθούν με υπερηφάνεια με έναν οργανισμό που δεν κάνει κακό στην κοινότητα», είπαν σε κοινή δήλωσή τους οι τρεις Σύμβουλοι.

Τέλος, οι κ.κ. Tapinos, Lalios και Tachos θεωρούν ότι το λιγότερο που μπορεί να κάνει το συμβούλιο του RSL της Βικτώριας είναι να διατάξει τον πλήρη και ανεξάρτητο έλεγχο του τμήματος τυχερών μηχανών, ώστε τα μέλη να είναι ενημερωμένα στις εκλογές του Πολιτειακού Συμβουλίου την 4η Ιουλίου.

Για την ιστορία, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του VCGLR, κατά το οκτάμηνο από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι τον Φερουάριο του 2019, οι απώλειες λόγω των κουλοχέρηδων κατά Δήμο ανέρχονται ως εξής:

Brimbank, 96.068.255,07 δολάρια.
Moreland, 43.168.892,65 δολάρια.
Whittlesea, 81.235.773,70 δολάρια

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ Άρχισε το ξήλωμα των κουλοχέρηδων” : στην πηγή:https://neoskosmos.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ