Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΙΝΤΕΡΝΕΤ Νέοι «παίκτες» στα online τυχερά παιχνίδια

Νέοι «παίκτες» στα online τυχερά παιχνίδια

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά
Από το σύνολο των 21 εταιρειών που υπέβαλαν αίτηση για χορήγηση άδειας διεξαγωγής διαδικτυακών τυχερών παιγνίων, εγκρίθηκαν οι 15

H ελληνική αγορά εμφανίζει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, τονίζουν εκπρόσωποι πολλών νεοεισερχόμενων εταιρειών στη χώρα μας.

Σημαντικές προοπτικές διακρίνουν στην ελληνική αγορά διαδικτυακών τυχερών παιγνίων εταιρείες των οποίων η αδειοδότηση ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) με βάση το νέο καθεστώς. Οπως έχει ανακοινώσει η ανεξάρτητη αρχή, από το σύνολο των 21 εταιρειών που υπέβαλαν αίτηση για χορήγηση άδειας διεξαγωγής διαδικτυακών τυχερών παιγνίων εγκρίθηκαν οι 15, ενώ απορρίφθηκαν οι έξι.

Έχεις πρακτορείο?
Κάθε ήμερα  σου παίρνουν περισσότερους  πελάτες για το ίντερνετ!

Από αυτές τρεις συνδέονται με εταιρείες που αδειοδοτήθηκαν, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν νομικά πρόσωπα που δεν πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις όπως, για παράδειγμα, η μη ύπαρξη αρνητικών ιδίων κεφαλαίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις τρεις εταιρείες των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν, οι GLB GmbH και η Online Amusement Solutions κατέθεσαν αιτήσεις ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η GLB παραιτήθηκε από τη δίκη, ενώ χθες εκδικάστηκε η αίτηση ακύρωσης της Online Amusement, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η έκβαση της διαδικασίας.

Ανεξαρτήτως όμως των μεμονωμένων περιπτώσεων προσφυγής στη Δικαιοσύνη, οι αδειοδοτημένοι πάροχοι έχουν λάβει και την έγκριση διεξαγωγής τυχερών παιγνίων (Go Live), ενώ έχουν χορηγηθεί 226 άδειες καταλληλότητας σε εταιρείες που επιτελούν τις κρίσιμες λειτουργίες των παρόχων, όπως και 36 άδειες καταλληλότητας κατασκευαστών όλων των κατηγοριών.

Θα παραμείνεις απαθής ?
Υπάρχει τρόπος για να συγκρατήσεις τους παίκτες σου στο πρακτορείο σου!

Στις τελευταίες δύο ομάδες ανήκουν ξένες εταιρείες, που παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστες στην Ελλάδα, αλλά το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την ολοκλήρωση της αδειοδότησης, τα στελέχη τους τοποθετούνται δημόσια για τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς διαδικτυακών παιγνίων.

Σε αυτού του είδους τις εταιρείες ανήκουν η Red Rake Gaming που κατασκευάζει τυχερά παιγνίδια, προμηθεύοντας τους παρόχους με σειρά τίτλων, με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Νικ Μπάρι να αναφέρει, μέσω ανακοίνωσης, ότι η Ελλάδα αποτελεί μία ισχυρή αγορά με μεγάλη ζήτηση για το περιεχόμενο της εταιρείας.

Περιεχόμενο μέσω των απομακρυσμένων servers της παρέχει στους αδειοδοτημένους παρόχους και η Oryx, η οποία μέχρι σήμερα λειτουργούσε με το μεταβατικό καθεστώς. H εταιρεία αποτελεί προμηθευτή περιεχομένου, μεταξύ άλλων, των ΟΠΑΠ, Stoiximan, Bettson και NetBet. Οπως έχει δηλώσει ο εμπορικός διευθυντής της Oryx, Κρις Λούνι, η Ελλάδα διαθέτει τις προοπτικές να καταστεί σημαντική αγορά για τον όμιλο, ενώ η άδεια που εξασφάλισε η εταιρεία «αποτελεί ορόσημο για τα σχέδια επέκτασης στην Ευρώπη».

Επίσης, η αδειοδότηση της «1X2 Network» σημαίνει την είσοδό της για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά online τυχερών παιγνίων, με το περιεχόμενο της εταιρείας να διατίθεται σε περισσότερα από 300 καζίνο διεθνώς.

Νεοεισερχόμενη στην ελληνική αγορά είναι και η εταιρεία Yggdrasil, η οποία έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνίες με μεγάλους παρόχους, αλλά και η Iforium για την οποία η Ελλάδα αποτελεί τη 17η αγορά όπου δραστηριοποιείται.

Την Ελλάδα επέλεξε για να επεκταθεί και η παραγωγός περιεχομένου και developer Hacksaw Gaming, με τον επικεφαλής της εταιρείας Μάρκους Κορντς να δηλώνει ότι το πρώτο εξάμηνο η ζήτηση για τα παιχνίδια της εταιρείας έχει εκτοξευθεί διεθνώς.

Ο Κορντς έχει αναφέρει ότι για την εξασφάλιση της άδειας από την ΕΕΕΠ απαιτήθηκε σκληρή δουλειά.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Νέοι «παίκτες» στα online τυχερά παιχνίδια ” : στην πηγή:https://www.kathimerini.gr/

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ