Αρχική Uncategorized Νέα πίεση στα πρακτορεία ! Τρεις σημαντικές αλλαγές στα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια!

Νέα πίεση στα πρακτορεία ! Τρεις σημαντικές αλλαγές στα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια!

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Πλήρης ανατροπή στους περιορισμούς που έθετε ο νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης στην διενέργεια των τυχερών παιχνιδιών έρχεται από την επόμενη εβδομάδα.

Οι περιορισμοί που αφορούσαν σε πλαφόν στον ποντάρισμα, σε καθορισμένο χρόνο ανάμεσα στα πονταρίσματα αλλά και τα ανώτατα κέρδη και οδήγησαν σε μεγάλες απώλειες εσόδων τόσο τις εταιρείες που αδειοδοτήθηκαν από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων όσο και το Ελληνικό Δημόσιο θα αλλάξουν με απόφαση της Επιτροπής που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα.

Σήμερα όλα γίνονται από το κινητό τηλέφωνο.
Βάλε και το δικό σου το πρακτορείο στα κινητά χιλιάδων παικτών!
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ

Ήδη έχει συνεδριάσει η συμβουλευτική επιτροπή η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εισηγηθεί στο δ.σ. της ΕΕΕΠ:

–    Αύξηση μέχρι και πάνω από 20 ευρώ ανά ποντάρισμα από 2 ευρώ που έθετε το πλαφόν που είχε νομοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.
–    Μείωση του χρόνου ανάμεσα στα πονταρίσματα από 3 δευτερόλεπτα στα 2 δευτερόλεπτα.
–    Αύξηση των ανώτατων κερδών από 70.000 ευρώ που είναι σήμερα σε ένα εύρος από 120 – 150 χιλ. ευρώ.

Η συμβουλευτική Επιτροπή κατέληξε στην παραπάνω πρόταση αφού πρώτα έλαβε υπόψιν της  μελέτη της Ernst and Young, που ανέθεσε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων όπου, με βάση τη διεθνή πρακτική, πρότεινε σημαντικές αλλαγές στα διαδικτυακά παιχνίδια με βάση τις πρακτικές 15 χωρών που μπήκαν στο πεδίο εξερεύνησης.

Άλλαξε πράγματα όσο ακόμα έχεις παίκτες στο πρακτορείο σου!
Χρησιμοποίησε τον ίντερνετ για να βοηθήσεις τις πωλήσεις σου
Δες πως θα το κάνεις εδώ

Η μελέτη που βρέθηκε στα χέρια της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων καταγράφει προτάσεις για  σημαντικές αλλαγές στην  επιβολή μέγιστου ποσού πονταρίσματος αλλά και την υποχρεωτική χρονοκαθυστέρηση πριν από την έναρξη ενός νέου κύκλου παιχνιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή ανέθεσε στην Ernst and Young τη μελέτη για τη διεθνή πρακτική τόσο στο πλαφόν του 2ευρου όσο και στον χρόνο ανάμεσα στα πονταρίσματα.

Αν δεν υπάρχει το πρακτορείο σου στο ίντερνετ πως περιμένεις να σε δουν οι παίκτες ?

Η μελέτη η οποία αποτυπώνει τη διεθνή πρακτική αλλά και τις απώλειες του κλάδου στη χώρα μας προτείνει διαφορετικό ποσό αύξησης πάνω στο πλαφόν (2 ευρώ) που ισχύει σήμερα. Συγκεκριμένα στην μελέτη προτείνεται  διαφορετικό ποσό αύξησης ανάλογα με το ποσοστό ανάκτησης των χρημάτων που θα ήθελε να πετύχει η Επιτροπή και τα οποία «χάθηκαν» από την εφαρμογή του νόμου.

Πρέπει να αναφερθεί ότι από τις 15 χώρες που συμπεριελήφθησαν στην μελέτη μόνο οι τρείς δηλ. η Ελλάδα, η Αγγλία και η Γερμανία είχαν θέσει περιορισμούς στα τυχερά παιχνίδια ενώ οι άλλες χώρες είχαν υιοθετήσει την απόλυτη ελευθερία.

Με το app.masterbet.gr το πρακτορείο σου θα βρίσκεται στα κινητά των παικτών της περιοχής σου!

Στελέχη της Επιτροπής δεν δίσταζαν να παραδεχτούν ότι τα δύο αυτά μέτρα που επιβλήθηκαν μετά την αδειοδότηση των εταιρειών ηλεκτρονικού τζόγου προκάλεσαν σημαντικές απώλειες στις εταιρείες και κατά συνέπεια, στο Ελληνικό Δημόσιο. Παράλληλα οι περιορισμοί αυτοί έστρεψαν σημαντικό αριθμό παικτών στον παράνομο τζόγο.

Συγκεκριμένα  αναφέρουν ότι το πλαφόν του 2ευρου και της χρονοκαθυστέρησης προκάλεσε σημαντική ζημιά στις εταιρείες που έφτασε το 40%  αλλά και στο Ελληνικό Δημόσιο που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ.

Δοκίμασε τώρα Δωρεάν να κάνεις και εσύ το πρακτορείο σου Ψηφιακό και να πάρεις πελάτες από το ίντερνετ

Παράλληλα οι περιορισμοί αυτοί έστρεψαν σημαντικό αριθμό παικτών στον παράνομο τζόγο. Μάλιστα η Επιτροπή με επιστολή της στην Google, στο Facebook και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζήτησε να μειώσουν τα ποσά που επιτρέπεται να παίζουν οι παίκτες καθώς πολλά χρήματα βγήκαν το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό.

Συνεχή παρακολούθηση της αγοράς

Η Επιτροπή έχει ήδη προγραμματίσει τη  δημιουργία εφαρμογής στην οποία θα γίνεται καταγραφή της πρακτικής των αγορών τυχερών παιγνίων της Ευρώπης αλλά και χωρών εκτός ΕΕ. Πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο  θα  χρησιμοποιείται ως εργαλείο άσκησης πολιτικής ενώ αποτελεί καινοτομία για το χώρο.

Μπες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα δεις!

Όπως αναφέρουν στελέχη της Επιτροπής μια τέτοια εφαρμογή θα διευκόλυνε σημαντικά όχι μόνο την χώρα μας αλλά και άλλες χώρες ενώ παράλληλα θα αποτελούσε μελέτη της παγκόσμιας αγοράς. Στόχος είναι η εφαρμογή να ανανεώνεται κάθε έξι μήνες ώστε τα στοιχεία να είναι πάντα επίκαιρα.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Τρεις σημαντικές αλλαγές στα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια”  στην πηγή : https://www.insider.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ