Αρχική Uncategorized Γιαν Κάρας (ΟΠΑΠ): Η στρατηγική μας αποδίδει καρπούς

Γιαν Κάρας (ΟΠΑΠ): Η στρατηγική μας αποδίδει καρπούς

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Τι είπε η διοίκηση για την πρόβλεψη των ετήσιων EBITDA και το επενδυτικό πλάνο του Οργανισμού – Πότε θα γίνει το λανσάρισμα του Eurojackpot

Την πεποίθηση ότι η συνεπή υλοποίηση της επιχειρηματικής στρατηγικής Fast Forward και οι στρατηγικές πρωτοβουλίες της εταιρείας θα συνεχίζουν αποδίδουν καρπούς, καθώς εστιάζουν στην αναβάθμιση των προτάσεων του ΟΠΑΠ προς τους πελάτες τόσο στο retail, όσο και στο online κανάλι, εξέφρασε ο Γιάν Κάρας κατά την τηλεδιάσκεψη με αναλυτές στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων 9μήνου 2023.

Ο CEO του ΟΠΑΠ τόνισε πως ο Οργανισμός παρουσίασε ισχυρά αποτελέσματα στο εννεάμηνο παρά τις προκλήσεις χάρη στη σημαντική ανάπτυξη των retail δραστηριοτήτων και τις δυναμικές επιδόσεις των online δραστηριοτήτων.

Όπως ανάφερε, οι οικονομικές επιδόσεις ήταν υγιείς και στο γ’ τρίμηνο του έτους, παρά τα μη ευνοϊκά συγκρίσιμα μεγέθη σε ετήσια βάση και έκτακτες εξελίξεις που επηρέασαν τα έσοδα της εταιρείας.

Αναλυτικά ο κ. Κάρας σχολίασε ότι τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου επηρεάστηκαν από την έλλειψη μεγάλων τζακ ποτ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, τις επιπτώσεις των μεγάλων φυσικών καταστροφών σε διάφορες περιοχές της χώρας και την ασυνήθιστα υψηλή μεταβλητότητα στον αθλητικό στοιχηματισμό και την έλλειψη μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του ΟΠΑΠ εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα EBITDA για το σύνολο του 2023 θα διαμορφωθούν στην περιοχή των 720-740 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στάθηκε στη συνεπή υλοποίηση της επιχειρηματικής στρατηγικής Fast Forward, σημειώνοντας ότι οι στρατηγικές πρωτοβουλίες της εταιρείας αποδίδουν καρπούς, καθώς εστιάζουν στην αναβάθμιση των προτάσεων του ΟΠΑΠ προς τους πελάτες τόσο στο retail, όσο και στο online κανάλι.

Δυναμική εξέλιξη των retail δραστηριοτήτων

Οι retail δραστηριότητες του ΟΠΑΠ συνεχίζουν να εξελίσσονται με επιτυχία, χάρη στις πρωτοβουλίες για την ψηφιοποίηση του δικτύου και την αναβάθμιση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου.

Μεταξύ άλλων, η νέα πλατφόρμα του Πάμε Στοίχημα προσφέρει στους πελάτες των καταστημάτων ΟΠΑΠ μια αναβαθμισμένη πρόταση και εμπειρία παιχνιδιού, μέσα από χαρακτηριστικά όπως το σημαντικά βελτιωμένο cash out και το bet builder, που είναι διαθέσιμα από την έναρξη της αθλητικής σεζόν.

Επιπλέον το Free Win, το πρώτο δωρεάν παιχνίδι για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, που είναι διαθέσιμο μέσω της εφαρμογής OPAP Store App, συμβάλλει στην προσέλκυση νέων κοινών, στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας στα καταστήματα και στην αύξηση της πιστότητας (loyalty) των πελάτων.

Συνολικά, το Free Win έχει στηρίξει την περαιτέρω άνοδο του OPAP Store App, καθώς από την έναρξη της διάθεσής του, 100.000 νέοι πελάτες έχουν εγγραφεί στο OPAP Store App, το οποίο κατέγραψε νέο ρεκόρ, με την βάση των χρηστών του να αγγίζει τους 800.000.

Ανανέωση των αριθμοπαιχνιδιών μέσω κληρώσεων

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις πρωτοβουλίες ανανέωσης του χαρτοφυλακίου των αριθμοπαιχνιδιών που διεξάγονται μέσω κληρώσεων.

Η στρατηγική αυτή κίνηση λαμβάνει χώρα ενόψει και της διάθεσης του Eurojackpot στην ελληνική αγορά, εντός του α΄ εξαμήνου του 2024. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η επανατοποθέτηση του ΛΟΤΤΟ ως παιχνίδι μηνιαίων καταβολών κερδών.

Η κίνηση αυτή έχει τύχει θερμής υποδοχής από τους πελάτες και τους πράκτορες του ΟΠΑΠ, σημειώνοντας ενθαρρυντικά αρχικά αποτελέσματα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα προχωρήσει και η ανανέωση του ΤΖΟΚΕΡ, του δημοφιλέστερου παιχνιδιού κληρώσεων της εταιρείας, με στόχο τη διατήρηση της δυναμικής του.

Συγκεκριμένα, από την 1η Δεκεμβρίου το Τζόκερ θα μοιράζει 100.000 ευρώ σε κάθε τυχερό της 2ης κατηγορίας και τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ στην 1η κατηγορία. Η πρώτη κλήρωση του νέου ΤΖΟΚΕΡ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Συνεχιζόμενη ανάπτυξη για τις online δραστηριότητες

Η ανάπτυξη των online δραστηριοτήτων συνεχίστηκε για ένα ακόμη τρίμηνο, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξης για την εταιρεία τα επόμενα χρόνια, σημείωσε ο κ. Κάρας. Το Opaponline.gr, η νέα iLottery πλατφόρμα της εταιρείας, συνέχισε να καταγράφει διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης, έχοντας επιτύχει σημαντική αύξηση της παικτικής δραστηριότητας και της αλληλεπίδρασης με τους πελάτες. Επιπλέον, ενίσχυση της παικτικής δραστηριότητας και της αλληλεπίδρασης σημειώνεται και στο Pamestoixima.gr, χάρη σε νέα δωρεάν παιχνίδια και προωθητικές ενέργειες, τόσο για τους παίκτες του αθλητικού στοιχήματος, όσο και για τους παίκτες του online casino.

Σημαντική διάκριση ESG

Να σημειωθεί τέλος πως για μια ακόμη χρονιά, η MSCI επιβεβαίωσε την υψηλή αξιολόγηση του ΟΠΑΠ σε σχέση με κριτήρια ESG (Environmental, Social, Governance). Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2023, επαναβεβαιώθηκε η αξιολόγηση «ΑΑ» του ΟΠΑΠ, η οποία είναι η υψηλότερη που έχει αποδοθεί σε εταιρεία τυχερών παιχνιδιών σε κλίμακα από «CCC» έως «ΑΑΑ». Αυτή είναι η τέταρτη συνεχής χρονιά που η MSCI αποδίδει αξιολόγηση «AA» στον ΟΠΑΠ, γεγονός που αναδεικνύει την εστίαση της εταιρείας σε κριτήρια και μετρήσιμους δείκτες που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευσή του ΟΠΑΠ ως προς την υλοποίηση δράσεων και πολιτικών για τη διαχείριση ρίσκων και την αξιοποίηση ευκαιριών που αφορούν ζητήματα ESG.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Γιαν Κάρας (ΟΠΑΠ): Η στρατηγική μας αποδίδει καρπούς – Έρχεται το «νέο» Τζόκερ” στην πηγή: https://www.newmoney.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ