Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕΕΠ Νέα μπλόκα της Επιτροπής Παιγνίων στον παράνομο τζόγο

Νέα μπλόκα της Επιτροπής Παιγνίων στον παράνομο τζόγο

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Στελέχωση με ειδικούς επιστήμονες και δημιουργία σταθερών δομών στο σχέδιο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για να «χτυπήσει» τον παράνομο τζόγο. Ξεκινά «σαφάρι» για τον εντοπισμό παράνομων «δικτύων».

Αποφασισμένη να περιορίσει τον παράνομο τζόγο είναι η διοίκηση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων η οποία σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της με διευρυμένες δράσεις.

Αν οι νέοι δεν βρίσκουν στα κινητά τους το πρακτορείο σου πως περιμένεις να σε γνωρίσουν και να έρθουν στο πρακτορείο σου?

Στελέχη του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής τονίζουν ότι θα προχωρήσουν στη δημιουργία σταθερών δομών και με τη συνεργασία της αστυνομίας, των παρόχων που έχουν αδειοδοτηθεί, αλλά και εξειδικευμένων επιστημόνων που σχεδιάζει να προσλάβει θα χτυπήσουν το φαινόμενο.

Οι κινήσεις αυτές, όπως καταγράφονται στο κείμενο της ΕΕΕΠ που δημοσιεύεται στο newsletter του Αυγούστου, θα έχουν ως αποτέλεσμα:

  • Την ολοκλήρωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού σε πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου.
  • Το συνεχή εντοπισμό των κινδύνων με στόχο την επαγρύπνηση του κοινού και των παικτών ως προς τα παράνομα δίκτυα και πολλές άλλες δράσεις.

Μάλιστα στο ίδιο κείμενο αποκαλύπτεται ότι προς τις κατευθύνσεις αυτές η ΕΕΕΠ έχει αναπτύξει ήδη συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς, η οποία έχει αναβαθμίσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα εντοπισμού των παράνομων δραστηριοτήτων.

Με το app.masterbet.gr το πρακτορείο σου θα βρίσκεται στα κινητά των παικτών της περιοχής σου!

Τονίζεται δε ότι η ρύθμιση που θα πρέπει να διέπει τα τυχερά παίγνια δεν θα πρέπει να είναι ούτε υπερβολικά σφιχτή, καθώς θα ενίσχυε τον παράνομο τζόγο, αλλά ούτε και υπερβολικά χαλαρή διότι θα είχε σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις.

«Για τον Ρυθμιστή επομένως πρόκειται για μία δύσκολη άσκηση ισορροπίας μεταξύ του περιορισμού των παράνομων δικτύων και ταυτόχρονα της ενίσχυσης της νόμιμης διεξαγωγής χωρίς ωστόσο αυτή να οδηγεί σε υπέρμετρη ανάπτυξη της δραστηριότητας» επισημαίνουν τα στελέχη τους διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΕΠ.

Δοκίμασε τώρα Δωρεάν να κάνεις και εσύ το πρακτορείο σου Ψηφιακό και να πάρεις πελάτες από το ίντερνετ

Η μαύρη λίστα των ιστοτόπων διοργάνωσης και διεξαγωγής αποτελεί ήδη ένα ισχυρό εργαλείο στην προσπάθεια αυτή, ωστόσο είναι προφανές ότι δεν επαρκεί,  επισημαίνεται. Απαιτείται συνεχής εγρήγορση ώστε οι σχετικοί έλεγχοι περιορισμοί και απαγορεύσεις να επεκταθούν σε τομείς όπως:

  • Οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές για παίγνια μέσω των παροχών υπηρεσιών πληρωμών,
  • Η διαφήμιση και εν γένει προώθηση των παράνομων παροχών στην επικράτεια,
  • Ο περιορισμός των δυνατοτήτων παράκαμψης μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας (παραδείγματος χάρη χρήση VPN) επισημαίνουν με νόημα.

Μπες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα έχεις όλες τις πληροφορίες για να διευκολύνεις την δουλεία σου   Δωρεάν

Οι παίκτες

Σημαντικό ρόλο στην γιγάντωση του παράνομου τζόγου, επισημαίνει η ΕΕΕΠ, παίζουν και οι ίδιοι οι παίκτες. «Παρασυρόμενοι, πολλές φορές, από το δέλεαρ των αυξημένων αποδόσεων ή της άρσης των περιορισμών που ισχύουν για το νόμιμο δίκτυο πέφτουν στα δίκτυα των παράνομων παροχών με αποτέλεσμα στην πλειονότητα των περιπτώσεων να χάνουν όχι μόνο τυχόν κέρδη αλλά και το κεφάλαιο που έχουν ποντάρει».

Δεν είναι τυχαίο ότι η Επιτροπή γίνεται πολύ συχνά δέκτης καταγγελιών για τέτοιες περιπτώσεις δεδομένου, όπως καταλήγει το κείμενο της ΕΕΕΠ, «το παράνομο δίκτυο αυθαιρετεί εις βάρος τους αφού δεν τηρεί εξ ορισμού τις υποχρεώσεις και προϋποθέσεις νόμιμης διεξαγωγής που ισχύουν για το νόμιμο».

Μαρία Μόσχου

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Νέα μπλόκα της Επιτροπής Παιγνίων στον παράνομο τζόγο” στην πηγή:https://www.euro2day.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ