Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Μετράει… μέρες ο φόρος για τους πράκτορες!

Μετράει… μέρες ο φόρος για τους πράκτορες!

από
Μόνο 2 λεπτά

Στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα με την αλλαγή της φορολογίας στα κέρδη των Παικτών κι είναι πλέον θέμα ημερών η ψήφιση

της τροπολογίας, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
Είναι γεγονός πως η ψήφιση της τροπολογίας έχει καθυστερήσει, αλλά γι αυτό υπάρχουν κάποιοι λόγοι, τους οποίους θα εξηγήσουμε αμέσως παρακάτω, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουμε τι πραγματικά συμβαίνει.

Η αλλαγή της φορολογίας στα κέρδη των Παικτών είναι αυτό που λέμε, “τροποποίηση ίου Νόμου” κι ως τροποποίηση, δεν μπορούσε να “κατέβει” στην Βουλή μόνη της, αλλά έπρεπε να περιληφθεί σε σχετικό Νομοσχέδιο. Συμπεριλήφθηκε λοιπόν στο Νομοσχέδιο” Περί Κεφαλαιαγοράς”, μέσα στο οποίο συμπεριλήφθηκαν και πολλές άλλες τροποποιήσεις του Νόμου 4002 που αφορά τα τυχερά παιχνίδια και πολλές διατάζεις που αφορούν την ΟΠΑΠ.
Έπρεπε λοιπόν και πρέπει να ακολουθηθεί μία διαδικασία.

Το εν λόγω Νομοσχέδιο έπρεπε να περάσει από δύο Νομιμοπαρασκευαστικές Επιτροπές της Βουλής (την περασμένη εβδομάδα πέρασε από την πρώτη, αυτή την εβδομάδα πέρασε και από την δεύτερη) κι έτσι απομένει τώρα η ψήφισή του από την Ολομέλεια της Βουλής, κάτι που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, καθώς μεσολαβεί κι η αργία της Καθαρός Δευτέρας.
Αυτά με το τυπικό της υπόθεσης, έτσι για να γνωρίζουμε όλοι την πορεία που έχει πάρει το θέμα.

Μετά την ψήφισή ίου, το Νομοσχέδιο θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Κυβέρνησης. Κι εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως κανονικά το Νομοσχέδιο θα έχει αναδρομική ισχύ και πως θα ισχύει από τις 19 Μαρτίου (λόγω του ότι η 18 Μαρτίου είναι αργία). Και λέμε…
κανονικά, καθώς στην κατάσταση που βρισκόμαστε και στη χώρα που κανείς δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει, δεν μπορεί να μιλάει με σιγουριά για το τι πρόκειται να γίνει.

Το σίγουρο πάντως είναι πως η ΟΠΑΠ έχει ήδη έτοιμο το νέο λογισμικό. Προσαρμοσμένο στην αλλαγή της φορολογίας κι είναι καθ’ όλα έτοιμη να το θέσει σε λειτουργία. Κι αν, όπως αναμένουμε κι είναι το φυσιολογικό, το Νομοσχέδιο έχει αναδρομική ισχύ, τότε θα μπορέσει άμεσα να ξεκινήσει κι η εφαρμογή του νέου Νόμου, με την αλλαγή της φορολογίας στα κέρδη των Παικτών.

Αυτά λοιπόν με το θέμα του φόρου.
Περισσότερα, όταν με το καλό παιχτεί το πρώτο δελτίο με τα νέα δεδομένα, με την ελπίδα αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό, καθώς όλοι γνωρίζουμε τη ζημιά που έχει κάνει ο φόρος από το πρώτο ευρώ, στα παιχνίδια της ΟΠΑΠ.

Διαβάστε το άρθρο «ΜΕΤΡΑΕΙ… ΜΕΡΕΣ Ο ΦΟΡΟΣ!» στην πηγή: ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ