Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Λουρόπουλος: «Ο ΟΠΑΠ πρόκειται για μία παγκόσμια εταιρεία»

Λουρόπουλος: «Ο ΟΠΑΠ πρόκειται για μία παγκόσμια εταιρεία»

από
Μόνο 2 λεπτά

Στο διεθνοποιημένο προφίλ του ΟΠΑΠ και στο γεγονός ότι η εταιρεία παρουσιάστηκε από τα οικονομικά Μέσα Ενημέρωσης

ως η πρώτη σε κερδοφορία εταιρεία του κλάδου στην Ευρώπη και ως η εταιρεία που αντιπροσωπεύει περίπου το 10% του ελληνικού Χρηματιστηρίου, στάθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της εταιρείας στην 77η ΔΕΘ.


Τα εγκαίνια του περιπτέρου πραγματοποιήθηκαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού κ.
Γιάννη Ιωαννίδη και τον κ. Κωνσταντίνο Λουρόπουλο προχθές το μεσημέρι, παρουσία πολλών πρακτόρων αλλά και πλήθους επισκεπτών της Έκθεσης.


«Πρόκειται για μία παγκόσμια εταιρεία, με βάση τα παγκόσμια στάνταρντ. Αυτό εισέπραξα τις δύο προηγούμενες ημέρες, κατά την παραμονή μου στο Λονδίνο, όπου η ΟΠΑΠ ΑΕ συμμετείχε, μαζί με πολλές άλλες ελληνικές εταιρείες, στο ετήσιο Road Show», είπε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας πως τα στελέχη του ΟΠΑΠ συναντήθηκαν με συνολικά δεκάδες διεθνείς αναλυτές και εκπροσώπους επενδυτικών κεφαλαίων, περισσότερους από κάθε άλλη ελληνική συμμετοχή.


«Αναμφισβήτητα υπάρχουν και άλλες σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις που προκαλούν το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.


Στο Λονδίνο αυτό έγινε φανερό, με συνέπεια να σχηματίσουμε βάσιμη ελπίδα ότι σύντομα η κατάσταση που βιώνουμε στη χώρα μας θα αλλάξει», πρόσθεσε.


Σε ό,τι αφορά το κοινωνικό πρόσωπο του ΟΠΑΠ υπενθύμισε ότι η εταιρεία επιστρέφει το μεγαλύτερο ποσοστό του τζίρου της (περίπου 68% – 70%) στους παίκτες, ενώ ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό των κερδών της το διαθέτει κάθε χρόνο για δράσεις στους τομείς της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, φυσικά και του αθλητισμού, με τον οποίο είναι άρρηκτα δεμένη από την ίδρυσή της.


Ως προς το μέλλον, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ τόνισε ότι «σε εξέλιξη βρίσκεται ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο εφόσον πετύχει, σε 23 χρόνια θα μιλάμε για σημαντική αύξηση του επιχειρηματικού όγκου και ανάλογη τοποθέτηση εντός του κλάδου παγκοσμίως».

Διαβάστε το άρθρο: Λουρόπουλος: «Ο ΟΠΑΠ πρόκειται για μία παγκόσμια εταιρεία», στην πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ