Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες πρακτορείων του ΟΠΑΠ

Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες πρακτορείων του ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Ανοιχτή επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, με την οποία εκφράζουν την απελπισία τους για το γεγονός ότι εδώ και πέντε μήνες τα 4.000 καταστήματά τους βρίσκονται κλειστά με αποτέλεσμα, όπως επισημαίνουν, να έχουν φτάσει στα όρια τους, τόσο οι ίδιοι, λόγω μηδενικών εισοδημάτων, όσο και οι περίπου 20.000 εργαζόμενοι που ανησυχούν για την επιβίωση τους, απέστειλαν οι ιδιοκτήτες πρακτορείων του ΟΠΑΠ.

Απευθυνόμενοι προς τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο  Γεραπετρίτη, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τους καθ’ ύλην υφυπουργούς, οι ιδιοκτήτες πρακτορείων αρχικά εκφράζουν την απογοήτευσή τους για το μη άνοιγμα των καταστημάτων τους αυτή την εβδομάδα και την εξέτασης του ζητήματος από την επιτροπή λοιμωξιολόγων για το εάν θα ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό διαβεβαιώνουν ότι ως κλάδος θα τηρήσει απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από την πανδημία, όπως άλλωστε έκανε και στα προηγούμενα lockdown, με αποτέλεσμα να μην καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού στα πρακτορεία και επισημαίνουν ότι με γνώμονα τη δημόσια υγεία, άλλωστε, τα καταστήματά τους διαθέτουν αντισηπτικά, μάσκες και γάντια προστασίας για πελάτες και προσωπικό.

Υπογραμμίζουν δε ότι η πιστή εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας εποπτεύεται στενά από τον ίδιο τον ΟΠΑΠ, μέσω μηχανισμών συνεχούς και αυστηρού ελέγχου που έχει καθιερώσει η εταιρεία, η οποία έχει καταρτίσει σχέδιο προληπτικών και δειγματοληπτικών test COVID-19, με γνώμονα την περαιτέρω υγειονομική θωράκιση του δικτύου και με βάση τα παραπάνω εκφράζουν την πεποίθηση ότι θα επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων τους από την 1η Φεβρουαρίου.

Ολόκληρη η επιστολή τους έχει ως εξής

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Εδώ και έναν χρόνο, η χώρα μας βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, οι πράκτορες ΟΠΑΠ σταθήκαμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια πρόληψης και περιορισμού της εξάπλωσης του COVID-19, ακολουθώντας τα πλέον αυστηρά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Πλέον, έπειτα από δύο lockdown, τα καταστήματα μας έχουν μείνει κλειστά για περισσότερους από πέντε μήνες.  Όλο αυτό το διάστημα, τα εισοδήματα μας είναι μηδενικά και τα σχεδόν 4.000 πρακτορεία ΟΠΑΠ με τους περίπου 20.000 εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτά, έχουν φτάσει στο σημείο να ανησυχούν για την επιβίωση τους.

   Κάτι ΝΕΟ ετοιμάζεται για να  επαναφέρει τους παίκτες στα πρακτορεία! 

Σύντομα σε επιλεγμένα πρακτορεία …….

Μετά από μήνες, αναμέναμε ότι θα μπορούσαμε να ανοίξουμε τα καταστήματα μας αυτή την εβδομάδα. Τελικά, την περασμένη Παρασκευή, ενημερωθήκαμε ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων ζήτησε επιπλέον χρόνο για να αξιολογήσει τα δεδομένα και ότι το άνοιγμα των πρακτορείων μας θα εξεταστεί για την 1η Φεβρουαρίου.

Ελπίζουμε ότι η εισήγηση των ειδικών θα είναι θετική και ότι από την ερχόμενη εβδομάδα, θα μπορέσουμε να υποδεχθούμε πελάτες στα καταστήματα μας. Σε κάθε περίπτωση, ως ΠΟΕΠΠΠ οφείλουμε να σημάνουμε συναγερμό, καθώς ο κλάδος μας έχει φτάσει στα όρια του. Ήδη αντιμετωπίζουμε τεράστιες δυσκολίες να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας και η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, κάθε μέρα που παραμένουν κλειστά τα πρακτορεία μας.

Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε ότι θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από την πανδημία. Το έχουμε αποδείξει αυτό, άλλωστε, και στις προηγούμενες φάσεις της πανδημίας, κατά τις οποίες η συμμόρφωση των καταστημάτων μας με τα μέτρα της Πολιτείας ήταν υποδειγματική και δεν σημειώθηκε ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού στο δίκτυο μας.

Με γνώμονα τη δημόσια υγεία, άλλωστε, τα καταστήματα μας διαθέτουν αντισηπτικά, μάσκες και γάντια προστασίας για πελάτες και προσωπικό.

Επίσης, στα καταστήματα μας είναι εγκατεστημένα σύγχρονα συστήματα εξαερισμού, ενώ λαμβάνονται μέτρα για την τήρηση αποστάσεων, την πρόληψη του συνωστισμού και την τακτική απολύμανσης κοινόχρηστων χώρων και αντικειμένων.

Επιπλέον, η πιστή εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας εποπτεύεται στενά από τον ίδιο τον ΟΠΑΠ, μέσω μηχανισμών συνεχούς και αυστηρού ελέγχου που έχει καθιερώσει η εταιρεία. Ταυτόχρονα, η εταιρεία έχει καταρτίσει σχέδιο προληπτικών και δειγματοληπτικών test COVID-19, με γνώμονα την περαιτέρω υγειονομική θωράκιση του δικτύου μας.

Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε ότι θα επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων από την 1η Φεβρουαρίου, πάντα με τα αναγκαία  μέτρα που επιβάλλει η πανδημία, δίνοντας τέρμα στην αγωνία χιλιάδων εργαζομένων και οικογενειών.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες πρακτορείων του ΟΠΑΠ ” : στην πηγή https://www.liberal.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ