Με έντονο ενδιαφέρον περιμένουν μέσο στον Δεκέμβριο στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών το περιεχόμενο του νομοσχεδίου γ»α την περιβόητη απελευθέρωση ή καλύτερα «ρύθμιση».
Το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό του 2011 έχει εγγραφεί ένα μεγάλο ποσό οδηγεί παράγοντες της αγοράς στο να πιστεύουν ότι το όλο «μενού» θα περιλαμβάνει κοι «φρουτάκιά». Κατά τα άλλα στελέχη της αγοράς φοβούνται ότι η κυβέρνηση, στην προσπάθεια της να μεγιστοποιήσει τα κρατικά έσοδα, θα επιβάλει μεγάλα τιμήματα για τις νέες άδειες και υψηλούς φορολογικούς συντελεστές. Αν όμως κάνει κάτι τέτοιο, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να δούμε τον «παράνομο» στοιχηματισμό να διατηρείται και μετά την επίσημη απελευθέρωση της αγοράς.
Ενδεικτική είναι η θέση του γενικού διευθυντή της Avenir. κ. Κάρολου Γκίκα. ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προσέξει έτσι ώστε ούτε τα τιμήματα των αδειών αλλά ούτε και η φορολόγηση των παιχνιδιών να είναι υπερβολικά, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα εξακολουθήσει να υπάρχει η αγορά που σήμερα χαρακτηρίζεται γκρίζα.
Σ’ αυτό το ομιχλώδες τοπίο, οι ξένοι θεσμικοί δείχνουν επιφυλακτικοί για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, παρά το γεγονός ότι πιστεύουν στις μακροχρόνιες προοπτικές του οργανισμού. Ενδεικτικό ήταν το report της Credit Suisse στις 30 Σεπτεμβρίου, οταν διερωτάτο «short term pair», but long term gain?» (βραχυπρόθεσμο πλήγμα, αλλά μακροπρόθεσμα κέρδος;), όπου ο διεθνής οίκος προέβλεπε πως τα νέα προϊόντα και η ρύθμιση της αγοράς θα μπορούσαν να προσθέσουν στην τιμή στόχο της μετοχής του ΟΠΑΠ κάτι μεταξύ των 95 λεπτών και του 1.88 ευρω.
Στη νεότερη έκθεση της (στις 25 Νοεμβρίου) η Credit Suisse επικαιροποιεί την προηγούμενη θέση της. υποστηρίζοντας: «Δεν πιστεύουμε ότι στην τιμή της μετοχής θα απεικονιστούν αυτά τα δυνητικά οφέλη, όσο τουλάχιστον παραμένει αυτό το καθεστώς της έντονης αβεβαιότητας». Πηγή : ΜΕΤΟΧΟΣ