Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Η κρίση αυξάνει τον τζόγο, αλλά όχι τον τζίρο

Η κρίση αυξάνει τον τζόγο, αλλά όχι τον τζίρο

από
Μόνο 3 λεπτά

Η φτώχεια εκτός από γκρίνια, φέρνει τζόγο…», λένε οι παλαιοί, θα μπορούσε λοιπόν να φανταστεί κάποιος ότι μπορεί να φέρει

και λεφτά στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ; Όχι. Κάθε άλλο. Στην περιφέρεια, απαντούν οι πράκτορες, τα κέρδη των επιχειρήσεων τους μειώθηκαν φέτος κατά 50% συγκριτικά με άλλες χρονιές.

«Ο δικός μας χώρος, είναι χώρος διασκέδασης», εξηγεί στην «ΠτΚ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Πρακτορείων ΟΠΑΠ Παύλος Κλείτσας. Και συνεχίζει: «Πάντως εμείς θέλουμε τον κόσμο πρώτα να καλύπτει τις ανάγκες του και μετά να έρχεται σε εμάς…», αναφερόμενος στην πολύ μεγάλη πτώση που έχουν τα έσοδα των πρακτορείων.

Πέραν της κρίσης, μήπως όμως επιβαρύνεται ο κλάδος από τον μεγάλο αριθμό των πρακτορείων της περιφέρειας. Ιδιοκτήτες πρακτορείων εκτιμούν ότι ο αριθμός των πρακτορείων ΟΠΑΠ στην περιοχή της Πάτρας δεν είναι μεγάλος. Αντιθέτως αναλογεί στον πληθυσμό της περιοχής. «Πανελλαδικά λειτουργούν 4.659 πρακτορεία. Στην Αχαΐα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 136 πρακτορεία, δεν θεωρείται ότι είναι πολλά αν αναλογιστείς τον πληθυσμό του νομού», τονίζει ο κ. Κλείτσας. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια δεν έχουν δοθεί άλλες άδειες. Συνεπώς παραμένει σταθερός ο αριθμός των πρακτορείων που λειτουργούν την τελευταία πενταετία.

Οι ιδιοκτήτες πρακτορείων έχουν παρατηρήσει ότι η κρίση έχει φέρει περισσότερο κόσμο μπροστά από το γκισέ των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ. Οι τζογαδόροι, λοιπόν περισσότεροι. Τα κέρδη όμως; Λιγότερα. Πώς γίνεται αυτό; «Απλούστατα, παίζουν όλοι με μισό ευρώ. Είναι πολύ λιγότερα τα χρήματα που ποντάρει πλέον κάποιος σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ», εξηγούν πατρινοί ιδιοκτήτες πρακτορείων.

Η κρίση δεν επηρεάζει τα «κουσούρια».

Οι παθιασμένοι παραμένουν παθιασμένοι και οι προληπτικοί, προληπτικοί. Ιδιαίτερες είναι οι περιπτώσεις που περιγράφονται από τους πράκτορες, για τη δεύτερη κατηγορία.
Συγκεκριμένη μέρα, συγκεκριμένη ώρα. Μπαίνει με το δεξί, ή αντιθέτως και με τα δύο πόδια στο πρακτορείο.

Φοράει ένα συγκεκριμένο μπουφάν. Κάθεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο πρακτορείο. Αν είναι πιασμένο; Φεύγει για να επιστρέψει αργότερα! Απαιτεί κάποιον συγκεκριμένο χαιρετισμό από τον πράκτορα.

Πίνει με την ίδια… κούπα τον καφέ του! Αλλάζουν πόστα. Αλλάζουν πρακτορεία, ανάλογα με τις ημερομηνίες! Οι σκηνές αυτές εκτυλίσσονται στα πρακτορεία της Πάτρας και έχουν την ιδιαιτερότητα τους. Οι προληπτικοί ανήκουν σε μια ιδιαίτερη κατηγορία πελατών για τους πράκτορες που πρέπει να τους φροντίζουν για να μην τους χάσουν.

Οι κακοπληρωτές

Παίκτες που ζητούν πίστωση. Άλλοι που εφευρίσκουν διάφορους τρόπους προκειμένου να παίξουν περισσότερα παιχνίδια χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά.

Υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις. «Τι να κάνουμε, μερικές φορές δεν αντιδρούμε για να μη χάσουμε τους πελάτες και στο τέλος χάνουμε κι αυτούς και τα χρήματά μας», σημειώνει ιδιοκτήτης πρακτορείου στην Πάτρα.

Έχουν όμως χάσει ήδη πολλούς. «Όπως τους συνταξιούχους, που ήταν κάτι σαν στέκι τους. Με λίγα χρήματα έπαιζαν και απολάμβαναν το καφεδάκι τους…», συμπληρώνει ο κ. Κλείτσας.

Η απάτη με τα κερδισμένα δελτία

Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, τότε πρέπει να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Δεν μας τιμούν καθόλου αυτές οι περιπτώσεις.
Αυτά τα χρήματα, προφανώς λείπουν από τους πατρινούς φορολογούμενους που ζουν πολύ δύσκολα. Εγώ προσωπικά, δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο και μετά να κοιτάζω στα μάτια τα παιδιά μου, τα οποία θέλω να ζουν με αξιοπρέπεια», τονίζει ο κ. Κλείτσας, αναφερόμενος στην υπόθεση που αποκάλυψε η «Π» με τους Πατρινούς που εμφάνιζαν εκατοντάδες κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ στη φορολογική τους δήλωση για να καλύψουν «μαύρο» χρήμα ή τεκμήρια.

Διαβάστε το άρθρο «Η κρίση αυξάνει τον τζόγο, αλλά όχι τον τζίρο» στην πηγή: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ