Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΡΕΥΝΑ: Ποια είναι τα αγαπημένα τυχερά παιχνίδια των Κυπρίων

ΕΡΕΥΝΑ: Ποια είναι τα αγαπημένα τυχερά παιχνίδια των Κυπρίων

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά
ΕΡΕΥΝΑ: Ποια είναι τα αγαπημένα τυχερά παιχνίδια των Κυπρίων; Γιατί οι Κύπριοι επιδίδονται στον τζόγο; Πόσες ώρες ασχολούνται οι Κύπριοι με τον τζόγο;
Ως τη χώρα του τζόγου είχαμε χαρακτηρίσει την Κύπρο σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας  το 75% των Κυπρίων ηλικίας 15 ετών και άνω, (399.750 άτομα), ασχολούνται με τα τυχερά παιχνίδια.

Από αυτά τα άτομα:

  • το 81% (323.798 άτομα) χαρακτηρίζονται ως παίκτες εκτός κινδύνου,
  • το 13% (51.967 άτομα) θεωρούνται παίκτες που παρουσιάζουν συμπτώματα πιθανής προβληματικής συμπεριφοράς
  • και το 6% (23.985 άτομα) χαρακτηρίζονται ως παθολογικοί ή προβληματικοί παίκτες.

Ποια, όμως, είναι τα αγαπημένα τυχερά παιχνίδια των Κυπρίων; Γιατί οι Κύπριοι επιδίδονται στον τζόγο; Αυτά και άλλα πολλά θα παρουσιάσουμε σήμερα..

Αγαπημένα παιχνίδια

Το ξυστό, τα λαχεία, τα στοιχήματα του ΟΠΑΠ και τα στοιχήματα ποδοσφαίρου φαίνεται να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στην προτίμηση των Κυπρίων ενώ ο ιππόδρομος παραμένει στα πιο χαμηλά επίπεδα. Από την άλλη το διαδίκτυο με 31% φαίνεται να κατέχει μια πολύ σημαντική θέση πλέον στη ζωή μας.

Ποιος μυεί στον τζόγο

Ο πατέρας φαίνεται να είν αι το άτομο που μυεί τα παιδιά στον τζόγο αφού το 31% δηλώνει ότι την πρώτη τζογαδόρικη επαφή του την είχε συνοδεία του πατέρα του..

Παράλληλα, ένα 22% ασχολείται με τον τζόγο μαζί με φίλους του.

Για ποιο λόγο

Την ίδια στιγμή το 60% ασχολείται με τον τζόγο για να βγάλει χρήματα και το 49% για διασκέδαση. Ένα τραγικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι το 6% ασχολείται από πλήξη και ένα3% για να έχει κοινωνική ζωή…

Παρέμβαση από το κράτος

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, επίσης, είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το κράτος οφείλει να ρυθμίζει τα στοιχήματα αλλά και το τζόγο γενικά.

Πόσες ώρες ασχολούνται

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι μόλις το 1% ασχολείται με τον τζόγο πέραν των 20 ωρών την εβδομάδα ενώ η  πλειοψηφία (76%) ασχολείται λιγότερο από 1 ώρα.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ΕΡΕΥΝΑ: Ποια είναι τα αγαπημένα τυχερά παιχνίδια των Κυπρίων ” : στην πηγή: https://www.offsite.com.cy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ