Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΕΕΠ: “Πέπλο μυστηρίου” για τα έσοδα των εταιρειών διαδικτυακού στοιχηματισμού

ΕΕΕΠ: “Πέπλο μυστηρίου” για τα έσοδα των εταιρειών διαδικτυακού στοιχηματισμού

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Έχει περάσει περίπου ενάμισης χρόνος από τη μέρα που οι 15 διαδικτυακές εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην εγχώρια αγορά, πήραν στα χέρια τους τις άδειες από την Επιτροπή Εποπτείας  και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Το νέο καθεστώς με τις αδειοδοτήσεις έφερε αλλαγές και αυστηρότερους ελέγχους υπό το άγρυπνο βλέμμα της Επιτροπής. 

Θυμίζουμε ότι μέχρι τότε τα έσοδα από τις στοιχηματικές δραστηριότητες και τα τυχερά παιχνίδια, υπολογίζονταν σύμφωνα με τις δηλώσεις των ίδιων των  εταιρειών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει έδρα στη Μάλτα.

Αυτό το καθεστώς είχε δημιουργήσει σκιές για φαινόμενα φοροδιαφυγής και απόκρυψης τζίρου. Ωστόσο, πλέον, η παρακολούθηση γίνεται σε πραγματικό χρόνο μην αφήνοντας περιθώριο για οποιαδήποτε παρέμβαση στα οικονομικά τους στοιχεία. 

To Ψηφιακό Κουπόνι Πρακτορείου είναι στο κινητό των πελατών σου δουλεύει μόνο για το συμφέρον το πράκτορα!
Είναι απλό, είναι πάντα ενημερωμένο και δημιουργήθηκε για να κρατάει τους παίκτες στα  πρακτορεία και όχι να τους σερβίρει στο ίντερνετ !


Δες το εδώ:  https://app.masterbet.gr/games/stoixima/upcoming-matches


Η Master Bet βοηθά τα πρακτορεία να αυξήσουν τους πελάτες τους .
Ρώτησε μας εδώ:  https://bit.ly/3oTPBaP

Σε αυτή την κατεύθυνση, μετά την απόκτηση των αδειών, οι συνολικά 15, μέχρι στιγμής, διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες υποχρεώθηκαν να δίνουν πρόσβαση στην ΕΕΕΠ, η οποία παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τα ποσά που στοιχηματίζονται καθώς και τις κινήσεις που λαμβάνουν χώρα. 

Παραμένουν αδημοσίευτα τα έσοδα ανά στοιχηματική 

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι, πλέον, η ΕΕΕΠ έχει στη διάθεσή της real time τα οικονομικά στοιχεία των συγκεκριμένων εταιρειών και δεν στηρίζεται στους ετήσιους  ισολογισμούς κάθε επιχείρησης, η Επιτροπή, επί του παρόντος, εξακολουθεί να φυλά σαν επτασφράγιστο μυστικό τις επιδόσεις κάθε διαδικτυακής εταιρείας στοιχηματισμού καθώς τουλάχιστον επίσημα δεν έχει προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των εσόδων ανά στοιχηματική. 

Μέχρι στιγμής, η  αρμόδια ελεγκτική αρχή απλά έχει αρκεστεί στο να δημοσιεύει σε μηνιαία βάση τον συνολικό κύκλο εργασιών (TGR) και τα ακαθάριστα έσοδα (GGR) που καταγράφουν στο σύνολό τους οι εταιρείες διαδικτυακού στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών χωρίς να γίνεται αναφορά σε κάθε επιχείρηση ξεχωριστά. 

Εξαίρεση αποτελούν το pamestoixima και η Stoiximan, οι οποίες εντάσσονται κάτω από την ομπρέλα του ΟΠΑΠ, ο οποίος είναι εισηγμένος και υποχρεούται να δημοσιεύει ανά τρίμηνο τα οικονομικά του αποτελέσματα, στα οποία γίνεται αναφορά και στις επιδόσεις του στο online κανάλι. 

Σήμερα όλα γίνονται από το κινητό τηλέφωνο.
Βάλε και το δικό σου το πρακτορείο στα κινητά χιλιάδων παικτών!
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ

Η απάντηση της ΕΕΕΠ 

Και μπορεί η μηνιαία ενημέρωση για την πορεία του διαδικτυακού τζόγου στο σύνολό του να αποτελεί το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την διασφάλιση ενός πλαισίου διαφάνειας, ωστόσο κύκλοι με γνώση επισημαίνουν ότι  αποτελεί μόνο την αρχή σε μια αγορά, που έχει γιγαντωθεί  ιδιαίτερα από το ξέσπασμα της πανδημίας και ύστερα και στην οποία γίνεται ένας χορός δισεκατομμυρίων.

Το Capital.gr έθεσε στο πλαίσιο πρόσφατης συνέντευξης Τύπου το ερώτημα στον πρόεδρο της ΕΕΕΠ, Δημήτρη Ντζανάτο σχετικά με τον λόγο που δεν δημοσιεύονται τα έσοδα κάθε εταιρείας, με τον κ. Ντζανάτο να απαντά ότι κάποια στιγμή που αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τα επιμέρους στοιχεία, υπήρξε έντονη αντίδραση από κάποιες εταιρείες. Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε ότι στόχος του είναι κάποια στιγμή εντός του 2023, όταν θα δημιουργηθεί και η νέα ιστοσελίδα της Επιτροπής, να αναρτώνται σε τριμηνιαία βάση τα έσοδα κάθε εταιρείας. 

Βρες εδώ το  Ψηφιακό Κουπόνι των  Πρακτορείων να πάντα ενημερωμένο και στο κινητό σου!

Η αλήθεια είναι ότι από το 2021, οπότε ο Δημήτρης Ντζανάτος ανέλαβε τα ηνία της ΕΕΕΠ, έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες, οι οποίες στοχεύουν τόσο στο να ενισχύσουν το έργο της Επιτροπής όσο και στο να διαμορφωθεί ένα αυστηρότερο πλαίσιο.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ΕΕΕΠ: “Πέπλο μυστηρίου” για τα έσοδα των εταιρειών διαδικτυακού στοιχηματισμού” στην πηγή:https://www.capital.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ