Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Δανείο ύψους 10 εκατ. και σχέδια για gaming halls

Δανείο ύψους 10 εκατ. και σχέδια για gaming halls

από
Μόνο 2 λεπτά

Τη δυνατότητα έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους έως 10 εκατ. ευρώ εντός της επόμενης διετίας με παραίτηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων αποφάσισε

κατά πλειοψηφία η έκτακτη γενική συνέλευση της Avenir.

Στόχος της συγκεκριμένης έκδοσης είναι δευτερευόντως η ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας και κυρίως η εξεύρεση κεφαλαίων προκειμένου να δραστηριοποιηθεί στην ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών. Η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε επίσης τη διοίκηση της εισηγμένης να διαπραγματευθεί και να ορίσει τους όρους του ΜΟΔ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Θωμάς Αχείμαστος, ανέφερε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν επενδυτές που να έχουν οριστικοποιήσει τη συμμετοχή τους στο ΜΟΔ, ωστόσο υπάρχουν σχετικές επαφές της εταιρείας με επενδυτές. Εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο επιβάλλει πολύ υψηλή φορολογία και δεν είναι καθόλου ελκυστικό για την προσέλκυση εταιρειών στο διαδικτυακό στοίχημα.

Ωστόσο περιθώρια δραστηριοποίησης υπάρχουν στα VLTs (φρουτάκια), τομέα τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά η εισηγμένη από τη δραστηριοποίησή της στην Κύπρο.

Στόχος είναι η προσέλκυση επενδυτών στο ΜΟΔ που θα έχουν μακροχρόνια σχέση με την εταιρεία και θα θελήσουν να επενδύσουν στον χώρο των Gaming Hall.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία της Avenir στην Κύπρο το συγχωνευμένο σχήμα μεταξύ των εταιρειών Megabet και Eurogoal αντιμετωπίζει τις «παιδικές ασθένειες» κάθε συγχώνευσης αλλά εκτιμάται ότι μέσα σε λίγους μήνες τα όποια προβλήματα θα έχουν διευθετηθεί.

Τέλος, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με μονάδα κρουαζιέρας για συνεργασία από τον προσεχή Μάρτιο στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών.

Διαβάστε το άρθρο «Business Briefs…» στην πηγή: ΜΕΤΟΧΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ