Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Στο νέο μονοπωλίο 2020-2030 δεν περιλαμβάνεται το Στοίχημα ?

Στο νέο μονοπωλίο 2020-2030 δεν περιλαμβάνεται το Στοίχημα ?

από
Μόνο 2 λεπτά

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ του τζόγου, κυκλοφορούν δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση «τρέχει να

μαζέψει» τον ισχύοντα νόμο για την αδειοδότηση των εταιριών που δραστηριοποιούνται στο ιντερνετικό Στοίχημα, κρίνοντάς τον αποτυχημένο, και προωθεί με γρήγορες διαδικασίες νέο νόμο, ο οποίος δεν αποκλείεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή ακόμα και μέσα στον Μάρτιο.

 Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πάντως, τόσο ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός, κ. Παντελής Οικονόμου, φέρονται να έχουν καταλήξει στις βασικές διατάξεις του νέου νόμου, ο οποίος δεν θα διαφέρει πολύ από τον ισχύοντα, απλώς θα αφαιρεί τις διατάξεις εκείνες που καθιστούν απαγορευτική τη συμμετοχή των μεγάλων εταιριών στοιχηματισμού στη χώρα, όπως η BWIN, η Sporting Bet, η William Hill, η Bet 365 και άλλες, καθώς λόγω της αναδρομικότητας δεν υπέβαλαν καν αίτημα λήψης ΑΦΜ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ο αρμόδιος υπουργός, όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα, θα πρέπει να δώσει λύση και στο φλέγον ζήτημα του ΟΠΑΠ, ο οποίος έχει το μονοπώλιο και για το ιντερνετικό στοίχημα μέχρι το 2020.

Και αυτό γιατί στην παράταση του μονοπωλίου κατά 10 χρόνια, από το 2020 έως το 2030, που ελαβε από το Δημόσιο αντί υπέρογκου ποσού δεν περιλαμβάνεται το ιντερνετικό Στοίχημα!

Επομένως, θα πρέπει να βρεθεί μια λύση για να «χρυσώσουν το χάπι» του ΟΠΑΠ για την παραχώρηση του μονοπωλίου του ιντερνετικού Στοιχήματος από το 2012 έως το 2020. Μένει, φυσικά, να δούμε τώρα ποιο θα είναι το αντάλλαγμα… ■

Διαβάστε το άρθρο «Οι λεοφόροι της διαπλοκής» στην πηγή: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ