Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Σε συνεργασία με ιδιώτες σε Λαχεία και Ξυστό

Σε συνεργασία με ιδιώτες σε Λαχεία και Ξυστό

από
Μόνο 2 λεπτά

Όπως ανέφερε o διευθύνων σύμβουλος I, Σπανουδάκης σε τηλεδιάσκεψη με ξένους θεσμικούς, η μερισματική πολιτική θα αναπροσαρμοστεί λόγω των σημαντικών επενδύσεων και των

απαιτήσεων για αποτελεσματικότερη διαχείριση των διαθεσίμων Σε συνεργασία με ιδιώτη επενδύτη ή με επενδυτικό κεφάλαιο πρόκειται να δραστηριοποιηθεί ο ΟΠΑΠ στα Λαχεία και το Ξυστό, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με ξένους θεσμικούς επενδυτές ο διευθύνων σύμβουλος ίου οργανισμού, Ι. Σπανουδάκης. 

Επίσης αναφορικά με τη χρηματοδότηση των νέων αναπτυξιακών σχεδίων επισήμανε ότι ο ΟΠΑΠ βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τις τράπεζες για το νέο δάνειο, το οποίο θα είναι «μικρότερο των 600 εκατ. ευρώ», ενώ το επιτόκιο αναμένεται να διαμορφωθεί στο Libor (σ.σ. το βασικό διατραπεζικό επιτόκιο της αγοράς του Λονδίνου) +6%.


Με το νέο δάνειο ο ΟΠΑΠ θα χρηματοδοτήσει τα επενδυτικά του σχέδια και για τον ίδιο σκοπό θα αναπροσαρμόσει και τη μερισματική του πολιτική. Όπως ανέφερε ο κ. Σπανουδάκης λόγω των σημαντικών επενδύσεων και των απαιτήσεων για αποτελεσματικότερη διαχείριση των διαθεσίμων, η μερισματική πολιτική θα αναπροσαρμοστεί χωρίς όμως να παύει να είναι ελκυστική.


Ο κ. Σπανουδάκης εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι ο Οργανισμός θα ενισχυθεί σημαντικά μέσω της εισόδου του σε νέες αγορές και δραστηριότητες, στο πλαίσιο των συμφωνιών με το ελληνικό Δημόσιο.


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι στην Γ.Σ. της 3ης Νοεμβρίου οι μέτοχοι θα κληθούν να αποφασίσουν για τρία σημαντικά θέματα:

  • την έγκριση για τη σύναψη δανείου ύψους έως 600 εκατ. ευρώ,
  • την έγκριση της συμφωνίας με το ελληνικό Δημόσιο για τη δεκαετή επέκταση (έως το 2030) σύμβασης παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος οργάνωσης και διεξαγωγής των τυχερών παιχνιδιών και
  • την έγκριση της πρότασης του ελληνικού Δημοσίου για τη χορήγηση στην ΟΠΑΠ Α.Ε. άδειας εγκατάστασης και εκμετάλλευσης 35.000παιγιιομηχανημάτων (VLTs).

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναλυτών της Credit Suisse, της Citigroup, της Morgan Stanley, της BofA, της Eurobank Equities, της Deutsche Bank και της Alpha Finance, ο κ. Σπανουδάκης ανάφερε πως ο Οργανισμός διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο εισόδου στην αγορά των VLTs, από όπου προσδοκά σημαντικό μέρος της ανάπτυξής του τα επόμενα χρόνια.

Ήδη, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με προμηθευτές τεχνολογίας και μηχανημάτων (καταλήγουν οε 2 ή 3 προμηθευτές), ενώ το μοντέλο που θα ακολουθηθεί θα προβλέπει την αγορά αλλά και την ενοικίαση βιντεολόττο.

Διαβάστε το άρθρο «Σε συνεργασία με ιδιώτες σε Λαχεία και Ξυστό ο ΟΠΑΠ» ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ στην πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ