Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Νέα καταγγελία για το διαδικτυακό στοίχημα

Νέα καταγγελία για το διαδικτυακό στοίχημα

από
Μόνο < 1 λεπτό

Καταγγελιών συνέχεια για την Ένωση Διαδικτυακού Στοιχήματος, που αυτή τη φορά εστιάζει τόσο στην επέκταση του συμβατικού

μονοπωλίου του ΟΠΑΠ σε διαδικτυακά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του αθλητικού στοιχήματος, όσο και σε άλλα προϊόντα τυχερών παιχνιδιών, ανάμεσά τους το καζίνο και το πόκερ.

Τα κύρια επιχειρήματα της νέας καταγγελίας της Remote Gambling Association στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ότι ο ελληνικός νόμος επιτρέπει την αδειοδότηση φορέων εκμετάλλευσης διαδικτυακών τυχερών παιγνίων, τη στιγμή κατά την οποία οι υπουργικές αποφάσεις και τα διοικητικά μέτρα που έχουν ληφθεί αποτρέπουν την εκχώρηση πλήρους άδειας σε οποιονδήποτε άλλο φορέα εκμετάλλευσης πέραν του ΟΠΑΠ.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει αποκλειστικό δικαίωμα στον ΟΠΑΠ, σημειώνει η EGA, επικρίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αποτυχία του ελληνικού Δημοσίου, ως προς την πλήρη εφαρμογή του νόμου περί τυχερών παιγνίων του 2011. Αυτή η αποτυχία – προσθέτει η RGA – σημαίνει ότι οι φορείς εκμετάλλευσης που διαθέτουν επί του παρόντος άδειες σε άλλα κράτη – μέλη της EE δεν θα είναι σε θέση να υποβάλουν αίτηση αδειοδότησής τους στην Ελλάδα έως το 2020 το νωρίτερο.

Διαβάστε το άρθρο «ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» στην πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ