Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Με κέρδη εκ νέου η μετοχή της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Με κέρδη εκ νέου η μετοχή της ΟΠΑΠ Α.Ε.

από
Μόνο < 1 λεπτό

Η Τετάρτη αποτέλεσε χρηματιστηριακά ακόμα μία ημέρα κατά την οποία παρά τις πιέσεις στις τράπεζες ο Γενικός Δείκτης του

Χρηματιστηρίου της Αθήνας κατάφερε να κλείσει με άνοδο 0,53%, στις 1.027,52 μονάδες, με την ΟΠΑΠ να κλείνει με κέρδη 4,25%, στα 7,12 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, η ΟΠΑΠ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως ναυαρχίδα των αποκρατικοποιήσεων ή ως φιλέτο ή ως πετράδι του στέμματος των ασημικών, έχει κάνει όλους τους θεσμικούς επενδυτές να προσπαθούν να «κτίζουν» θέσεις πετυχαίνοντας η μετοχή του Οργανισμού να έχει διαγράψει τους τελευταίους μήνες μια ξέφρενη πορεία ανόδου. Να σημειωθεί ότι από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2012 το «χαρτί» της ΟΠΑΠ έχει παρουσιάσει άνοδο 70%, ενώ μόλις τους πρώτους μήνες του 2013 η μετοχή του Οργανισμού καταφέρνει να παρουσιάζει κέρδη της τάξης του 20%.

Ειδικότερα, οι εκθέσεις των αναλυτών δείχνουν ξεκάθαρα τους λόγους της ψήφου εμπιστοσύνης που καταθέτουν οι θεσμικοί επενδυτές. Για παράδειγμα, η Eurobank Equities έχει επανατοποθετήσει τη μετοχή του Οργανισμού στα top-picks για το 2013, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι κίνδυνοι ανήκουν στο παρελθόν, με τους επενδυτές να αποδίδουν αξία στην άδεια βιντεολοττο (VLT), ενώ η Morgan Stanley είχε αναβαθμίσει τη μετοχή του ΟΠΑΠ σε equalweight, από underweight, ανεβάζοντας την πμή-οτόχο.

Διαβάστε το άρθρο «Με κέρδη εκ νέου η μετοχή της ΟΠΑΠ» στην πηγή: ΒΡΑΔΥΝΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ