Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Αύξηση ωραρίου, εργασίας, εξόδων και …vlts;

Αύξηση ωραρίου, εργασίας, εξόδων και …vlts;

από
Μόνο 3 λεπτά

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΠΑΠ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΟ: Σας γνωρίζουμε ότι οι κληρώσεις του παιχνιδιού ΚΙΝΟ από 10/01/2012 θα διεξάγονται σε καθημερινή βάση από

10:00 έως 21:00 (χωρίς ενδιάμεση διακοπή). Κάτι που ασφαλώς σημαίνει πως οι ώρες λειτουργίας των Πρακτορείων και φυσικά και τα έξοδά τους, αυξάνονται κατά δύο ώρες την ημέρα, συνολικά δεκατέσσερις την εβδομάδα.

Έτσι, οι ώρες λειτουργίας των Πρακτορείων τυπικά, ανέρχονται στις έντεκα ώρες την ημέρα, χωρίς να υπολογίσει κανείς τις ώρες που χρειάζεται το Πρακτορείο για να είναι έτοιμο να λειτουργήσει το πρωί και τις ώρες που χρειάζεται για να “καθαρίσει” το βράδυ μετά την τελευταία κλήρωση του ΚΙΝΟ. Και λέω τυπικά, γιατί ουσιαστικά, αν προσθέσουμε σε όλες αυτές τις ώρες και τις ώρες που παίζονται οι Κυνοδρομίες κι υπολογίσουμε πως ένα Πρακτορείο παραμένει σε λειτουργία από την πρώτη, μέχρι και την τελευταία κούρσα των Κυνοδρομιών (9 το πρωί με 11 το βράδυ), τότε μπορούμε άνετα να πούμε πως οι ώρες λειτουργίας των Πρακτορείων ξεπερνούν ήδη κι αυτές των… διημερευόντων, αλλά και… διανυκτερευόντων μαζί φαρμακείων.

Προσωπικά, θα μπορούσε κάποιος να μου πει πως δεν μου πέφτει λόγος για το πόσες ώρες είναι ανοικτά τα Πρακτορεία,  πώς λειτουργούν κτλ κτλ. Μου πέφτει λόγος όμως και μάλιστα αρκετός, όταν υπάρχει το ενδεχόμενο, τα συνεχή ωράρια, οι συνεχείς κληρώσεις, τα παιχνίδια που μπερδεύονται το ένα πάνω στο άλλο κτλ, κτλ, να έχουν δυσάρεστες καταστάσεις, αρνητικές εξελίξεις κι αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένουν, όσοι προχωρούν σε αυτά τα μέτρα, με γνώμονα όχι το συμφέρον των παιχνιδιών και της εξέλιξής τους, αλλά της… τσέπης τους! Κι εξηγούμαι.

Κατ’ αρχάς, οι περισσότερες ώρες λειτουργίας των Πρακτορείων, σημαίνουν αυτόματα και περισσότερα έξοδα για τους Πράκτορες. Κι ειδικά αυτή την εποχή, ακόμη κι αν αυξηθεί ο όγκος της δουλειάς με την διεύρυνση του ωραρίου, εξαιτίας όμως της οικονομικής ύφεσης, θεωρείται αδύνατο να αυξηθούν και τα έσοδα. Κι αυτό γιατί εύκολα διαπιστώνει ακόμη κι ένας περιστασιακός πελάτης των Πρακτορείων, πως ναι μεν οι Παίκτες εξακολουθούν να παίζουν, αλλά έχουν μειώσει κατά πολύ τα πονταρίσματά τους, τα ποσά δηλαδή που διαθέτουν για τον τζόγο. Αυτό σημαίνει με λίγα λόγια, αύξηση ωρών εργασίας, αύξηση κόστους εργασίας κι εξόδων για την συντριπτική πλειοψηφία των Πρακτόρων, αλλά μειωμένα έσοδα.


Από εκεί και πέρα ελοχεύει ο κίνδυνος να κάνουν ζημιά οι συνεχείς και χωρίς διακοπές κληρώσεις. Αν δεν κάνω λάθος κι αν κάνω διορθώστε με, περισσότερη ζημιά έκαναν στο ΠΡΟ – ΠΟ, στο ΛΟΤΤΟ και στο ΤΖΟΚΕΡ, οι περισσότερες κληρώσεις, παρά καλό. Τα τρία δελτία ΠΡΟ – ΠΟ την εβδομάδα, οι δύο κληρώσεις του ΛΟΤΤΟ και του ΤΖΟΚΕΡ, επίσης την εβδομάδα, αν δεν έκαναν κακό, που έκαναν, δεν έκαναν καλό. Κι αυτό φαίνεται εύκολα, από την πτώση των στηλών όλων αυτών των παιχνιδιών, από τότε που αυξήθηκαν οι κληρώσεις τους.


Παρόλα αυτά, πιστεύω πως αντί να αυξάνονται οι ώρες λειτουργίας των Πρακτορείων με ταυτόχρονη αύξηση του κόστους λειτουργίας τους, καλό θα ήταν να γίνει η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση των παιχνιδιών τους και η σωστή εκμετάλευση αυτών των παιχνιδιών. Παιχνίδια κι ώρες για να παίξουν οι Παίκτες, υπάρχουν. Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα δεν είναι οι ώρες λειτουργίας και διεξαγωγής αυτών των παιχνιδιών, αλλά η μη σωστή, έως σήμερα, εκμετάλλευση τους.


Κοντολογίς, πιθανό είναι με το νέο ωράριο του ΚΙΝΟ, κι ενώ τα έξοδα λειτουργίας και κόστους εργασίας των Πρακτόρων να σημειώσουν σίγουρη αύξηση, να υπάρξει κορεσμός στο παιχνίδι και να έρθουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που κάποιοι περιμένουν. Όσον αφορά τώρα την αύξηση του κόστους της λειτουργίας των Πρακτορείων, αυτά νομίζω, πως καλύπτονται μόνο με αύξηση της προμήθειας στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Έτσι δεν είναι;

 

Αργούν ακόμη…

Τελικά και σύμφωνα με το νέο πολυνομοσχέδιο που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Υπουργικό Συμβούλιο, η ΟΠΑΠ θα πρέπει να λειτουργήσει τα “φρουτάκια” μέσα σε δώδεκα μήνες, όχι από την ημέρα απόκτησης της άδειας (Νοέμβριος I του 2011), αλλά από την ημέρα έκδοσης του Κανονισμού Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων. Ενός κανονισμού που όχι μόνο δεν έχει εκδοθεί, αλλά θέλει κι αρκετούς μήνες ακόμη για γίνει γνωστός στους ενδιαφερόμενους. Η ΟΠΑΠ με λίγα λόγια πήρε μία παράταση για να βρει τους χώρους που φιλοδοξεί να στεγάσει αυτά τα… φρουτάκια, αν και η άποψή μου είναι πως η μόνη εφικτή λύση είναι αυτά να μπουν μόνο μέσα στα Πρακτορεία. Κάτι που συμφέρει και την ΟΠΑΠ και τους Πράκτορες. Κι ο λόγος είναι απλός.

Αν η εύρεση των απαραίτητων χώρων, η διαμόρφωση τους κτλ κτλ, πάρει τον χρόνο που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η… εταιρική εικόνα των Πρακτορείων, μία εταιρική εικόνα που απαιτούσε μόνο έναν… πάγκο και μία… ταμπέλα, τότε προβλέπω αυτά τα λεγόμενα γκέιμ χολς να μην είναι έτοιμα ούτε στην… Ολυμπιάδα του 2024!!!

Διαβάστε το άρθρο «Αύξηση ωραρίου, εργασίας κι εξόδων η αναβάθμιση παιχνιδιών;» στην πηγή: ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ