Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Από 18 Μαρτίου η νέα φορολογία στα κέρδη του ΟΠΑΠ

Από 18 Μαρτίου η νέα φορολογία στα κέρδη του ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, τα κέρδη μέχρι 100 ευρώ δεν θα φορολογούνται, ενώ υπάρχει φορολόγηση 15% από τα 101

μέχρι και τα 500 ευρώ και 20% από τα 501 και πάνω. Όπως ανακοινώθηκε, οι νέοι συντελεστές φορολόγησης για τα κέρδη των παικτών του ΟΠΑΠ θα αρχίσουν να ισχύουν από τις 18 Μαρτίου για να δοθεί χρόνος στην εταιρεία να προετοιμαστεί με όλες τις αλλαγές που απαιτούνται στο λογισμικό.

Θυμίζουμε ότι τον προηγούμενο μήνα, το υπουργείο απέσυρε τον ενιαίο συντελεστή 10% για όλα ανεξαιρέτως τα κέρδη των παικτών για τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ που είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις των πρακτόρων και την απεργία που πραγματοποίησαν. Ακολούθησαν διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποφασίστηκε να γίνει δεκτή η εισήγηση πρακτόρων και ΟΠΑΠ και να μη φορολογηθούν τα μικροκέρδη. Για να μην υπάρξουν απώλειες εσόδων, αποφασίστηκε να υπάρξουν υψηλότεροι συντελεστές φορολογίας στα μεγαλύτερα κέρδη.

Στο ίδιο νομοσχέδιο υπάρχουν και άλλες διατάξεις που ρυθμίζουν εκκρεμότητες σχετικά με τον ΟΠΑΠ. Συγκεκριμένα: – Θεσμοθετείται η τριμελής επιτροπή (λειτουργεί ήδη), για την προστασία των παικτών και την αποφυγή εγκληματικών πράξεων μέσω στοιχηματισμού.

Κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, προκειμένου να διατηρηθεί το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, το οποίο κατέχει ο Οργανισμός μέχρι το 2030, όσον αφορά το επίγειο παιχνίδι και μέχρι το 2020, όσον αφορά το Διαδίκτυο.

– Καθιερώνεται και νομικά η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) ως αρμόδια για την έγκριση των κανονισμών για την διεξαγωγή των παιγνίων της ΟΠΑΠ, αντί κοινών υπουργικών αποφάσεων των υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού.

– Υποχρεώνεται ο ΟΠΑΠ να θέσει σε λειτουργία τα παιγνιομηχανήματα, για τα οποία έχει εξασφαλίσει άδεια εκμετάλλευσης, εντός 18 μηνών από την έκδοση του σχετικού κανονισμού για την διεξαγωγή και τον έλεγχο παιγνίων. Όταν παρέλθει το 18μηνο, τα παιγνιομηχανήματα που δεν έχουν λειτουργήσει, αφαιρούνται.

– Δίνεται η δυνατότητα στους υποψήφιους αγοραστές του 33% του Οργανισμού να λάβουν γνώση των απόρρητων συμβάσεων που έχει υποογράψει ο Οργανισμός.

Και κάτι τελευταίο που αφορά στη διαδικασία αποκρατικοποίησης:

Όπως όλα δείχνουν, τα οριστικά σχήματα που θα καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές πρόκειται να γίνουν γνωστά στις 18 Μαρτίου, αντί για τις 11 που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Η ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών, πάντως, δεν άλλαξε, κάτι που σημαίνει πως στις 5 Απριλίου οι ενδιαφερόμενοι θα παραδώσουν τις προσφορές τους στη διοίκηση του ΤΑΪΠΕΔ.

Διαβάστε το άρθρο «Από 18 Μαρτίου η νέα φορολογία στα κέρδη του ΟΠΑΠ» στην πηγή: 1-2-Χ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ