Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕΕΠ Χρ. Σταϊκούρας: Με δόσεις οι νέες άδειες διαδικτυακού στοιχήματος

Χρ. Σταϊκούρας: Με δόσεις οι νέες άδειες διαδικτυακού στοιχήματος

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Διευκολύνσεις και δόσεις θα έχει η αδειοδότηση των εταιρειών Διαδικτυακού Στοιχήματος όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην Ολομέλεια της Βουλής. Οι δόσεις θα είναι ισόποσες και θα πρέπει να καταβληθούν σε ορίζοντα δύο ετών.

Ο κ. Σταικούρας μιλώντας για το νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης του Διαδικτυακού Στοιχήματος το οποίο περιλαμβάνεται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο “Επενδύω στην Ελλάδα” , ανέφερε ότι με νομοτεχνική βελτίωση θα παρέχεται η δυνατότητα μεταβατικής διάταξης ώστε οι εταιρείες να λειτουργούν, μέχρις ότου παρέχουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά που ορίζει ο νόμος. “Θα είναι δυσανάλογο να απαιτήσουμε το σταμάτημα αυτών, μέχρις ότου μαζευτούν τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά”, είπε.

Εξηγώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες το σημείο αυτό, ο υπουργός διευκρίνισε πως το χρονικό διάστημα της μεταβατικής διάταξης θα βγει από το κανονιστικό πλαίσιο. Το κανονιστικό πλαίσιο σύμφωνα με την ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. το αποφασίζει ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως επιθυμεί την αρμοδιότητα αυτή να την “επιστρέψει” στην ανεξάρτητη αρχή (ΕΕΕΠ) αλλά θέλει την διακομματική συναίνεση για αυτό. Περιμένει εντός της ημέρας τις θέσεις των κομμάτων επί αυτής της πρότασης. “Εάν δεν υπάρξει συναίνεση, θα παραμένει ως έχει, δηλαδή η αρμοδιότητα για το Κανονιστικό πλαίσιο θα μείνει στον ΥΠΟΙΚ”, είπε.

Ο ίδιος στην Ολομέλεια τόνισε πως με το νέο πλαίσιο παρέχονται δύο είδη αδειών, με 7ετή ισχύ: άδεια Διαδικτυακού Στοιχήματος με αντίτιμο 3 εκατ. ευρώ και άδεια Λοιπών Διαδικτυακών Παιγνίων με αντίτιμο 2 εκατ. ευρώ. Το ύψος της εγγυητικής είναι 500.000 ευρώ, ενώ όπως είπε ο υπουργός, “το πληροφοριακό σύστημα της ΕΕΕΠ θα πρέπει να αποστέλλει αμελλητί στοιχεία στην ΑΑΔΕ και κάθε άλλη αρχή , εφ’ όσον ζητηθούν”.

Μιλώντας επί της αρχής για τις αλλαγές στην αγορά διαδικτυακών παιγνίων, ο Χρ. Σταϊκούρας είπε ότι “πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό θεσμικό πλαίσιο στο οποίο ελήφθησαν υπόψη πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ ενσωματώνονται πολλές παρατηρήσεις από την διαβούλευση και την ανεξάρτητη Επιτροπή Παιγνίων. Τι επιτυγχάνουμε; Αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο λειτουργίας των τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, προστατεύεται ο υγιής ανταγωνισμός, διασφαλίζεται η ασφαλής συμμετοχή των παικτών, προσελκύονται επενδύσεις, προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα, αυξάνονται τα έσοδα του Δημοσίου μέσω της αδειοδότησης  και ενισχύεται η προστασία των  παικτών από παράνομα δίκτυα διαδικτυακού στοιχήματος γιατί θα είναι στα νόμιμα και πλήρως ελεγχόμενα”.

Μαρία Νταλιάνη 

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Χρ. Σταϊκούρας: Με δόσεις οι νέες άδειες διαδικτυακού στοιχήματος” : στην πηγή:https://www.capital.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ