Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕΕΠ Βράβευση κυβερνοασφάλειας απέσπασε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων

Βράβευση κυβερνοασφάλειας απέσπασε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Το δεύτερο βραβείο (Silver Award) απέσπασε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) στα Βραβεία Κυβερνοασφάλειας 2024 (Cyber Security Awards 2024), στην κατηγορία Cloud Security.

Τα Cyber Security Awards (https://www.cybersecurityawards.gr/) απονέμονται σε αυτούς που έχουν επιδείξει εξαιρετική πορεία στην επίτευξη υψηλής στάθμης επιδόσεων στα θέματα της ψηφιακής ασφάλειας των επιχειρήσεων και της κυβερνοασφάλειας.

Η ΕΕΕΠ εφαρμόζει μια στρατηγική σε επίπεδο ασφάλειας της πληροφορίας (cybersecurity), που να μπορεί να προσφέρει τον βέλτιστο βαθμό προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις όλων των web εφαρμογών και υπηρεσιών που προσφέρει στους διοικούμενους και στο ευρύ κοινό, με την εφαρμογή ενός advanced Distributed Cloud Web Application Firewall.

Η Επιτροπή έχει θέσει την διαχείριση κινδύνων ασφάλειας της πληροφορίας σε υψηλή προτεραιότητα, καθώς παρατηρείται έξαρση σε κυβερνοεπιθέσεις που αφορούν στις υποδομές IT και στις εφαρμογές των οργανισμών. Για τον λόγο αυτό η ΕΕΕΠ έχει σχεδιάσει και υλοποιεί μια δέσμη τεσσάρων ακόμη δράσεων για την ενίσχυση της ασφάλειας των υποδομών της, που είναι :

  • • Ενίσχυση της προστασίας υποδομών και δικτύων με τείχος προστασίας νέας γενιάς (Firewall),
  • • Αξιολόγηση και εντοπισμός τρωτών-ευάλωτων σημείων στις υποδομές της που δυνητικά μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο κακόβουλης εκμετάλλευσης (Penetration Testing – Vulnerability Assessment)
  • • Ενίσχυση της ασφάλειας των προσωπικών υπολογιστών και συσκευών των στελεχών της, μέσω εξειδικευμένου λογισμικού,
  • • Συμβουλευτική υποστήριξη για την προσαρμογή των διαδικασιών ασφάλειας συστημάτων της Αρχής με σκοπό την Πιστοποίηση κατά ISO / IEC 27001.

Ο κ. Αντώνης Αλεξίου, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνολογικών Υποδομών, αναφερόμενος στην βράβευση τόνισε: «Η ΕΕΕΠ αξιοποιεί συστηματικά τις τεχνολογίες αιχμής, οι οποίες συμβάλουν σημαντικά στην αποτελεσματικότερη εποπτεία των κρίσιμων περιοχών της διοργάνωσης και διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων, ενώ ταυτόχρονα μεριμνά για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ασφάλειας των δεδομένων, υποδομών και δικτύων της, αναπτύσσοντας νέες καινοτόμες εφαρμογές που αξιοποιούν τις πλέον εξειδικευμένες τεχνικές και εργαλεία προστασίας από επιθέσεις και απειλές».

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Βράβευση κυβερνοασφάλειας απέσπασε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων” στην Πηγή: Reporter.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ