Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Τζόγος: Οκτώ στους δέκα νέους δοκιμάζουν την τύχη τους

Τζόγος: Οκτώ στους δέκα νέους δοκιμάζουν την τύχη τους

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εξάρτησης παικτών από τα τυχερά παίγνια. Σύμφωνα με έρευνα της Kapa Research που έγινε για λογαριασμό της Επιτροπής Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), μόλις το 1,2% των παικτών θεωρείται εξαρτημένο από τον τζόγο, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των παικτών δεν εμφανίζει προβληματική συμπεριφορά.

Έχεις πρακτορείο?

Χάνεις πελάτες καθημερινά από το ίντερνετ?

Ειδικότερα όπως αναφέρει η έρευνα της ΕΕΕΠ, το 86,7% των παικτών κατατάσσεται στην κατηγορία παικτών δίχως προβληματική συμπεριφορά, 7,8% εντάσσεται στην κατηγορία χαμηλού κινδύνου, 4,2% στην κατηγορία μετρίου κινδύνου και 1,2% στην κατηγορία παικτών με προβληματική συμπεριφορά.

Το ποσοστό δε των παικτών με προβληματική συμπεριφορά είναι σημαντικά μειωμένο από το αντίστοιχο ποσοστό της έρευνας του 2020 όταν  είχε ανέλθει σε 2,7%.

Το ποσοστό παικτών με προβληματική συμπεριφορά ανέρχεται στο 1%, ανεξαρτήτως της εισοδηματικής κλίμακας νοικοκυριού, εύρημα το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχεία για το 2020, όπου η προβληματική συμπεριφορά παρουσιαζόταν σχετικά αυξημένη στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια.

Επίσης τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν μείωση τέτοιων προβληματικών συμπεριφορών σε σχέση με δύο χρόνια πριν. Συγκεκριμένα, φαινόμενα όπως η παραμέληση των επαγγελματικών, οικονομικών ή των οικογενειακών υποχρεώσεων, λόγω ενασχόλησης με τα τυχερά παίγνια, παρουσιάζουν μείωση από σχεδόν 3% των παικτών το 2020 σε 0,82% το 2021, ενώ το ποσοστό όσων έχουν αποφύγει να εξοφλήσουν κάποιον λογαριασμό του νοικοκυριού για να μπορέσουν να παίξουν μειώθηκε από 2,4% το 2020 σε 0,88% το 2021.

Όλοι οι ανταγωνιστές σου στο ίντερνετ διαφημίζονται ασταμάτητα

Όλοι προσπαθούν να πάρουν τους παίκτες που έχουν τα πρακτορεία!

Η ίδια έρευνα αναδεικνύει ότι περίπου οι τρεις στους τέσσερις ενήλικες στην Ελλάδα έχουν παίξει τυχερά παίγνια στη ζωή τους.

Πιο φανατικοί παίκτες είναι οι νέοι ηλικίας 18-34 ετών, όπου το ποσοστό εκείνων που έχουν παίξει τυχερά παίγνια ανέρχεται σε 83% και μειώνεται κλιμακωτά στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Οι πελάτες σου είναι στο ίντερνετ !

Στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών η συμμετοχή στα τυχερά παίγνια υποχωρεί στο 71%, με το μέσο όσο σε όλες τις ηλικίες να ανέρχεται σε 76%.

Σχετικά με τις δαπάνες που πραγματοποιούν οι παίκτες τυχερών παιχνιδιών, το 53% δηλώνει ότι ξοδεύει λιγότερα από 10 ευρώ τον μήνα, 23% δαπανά από 10 έως 50 ευρώ και 9% πάνω από 50 ευρώ.

Πως προωθείς εσύ το πρακτορείο σου για να τους βρεις στο ίντερνετ?

Το ποσοστό όσων ξοδεύουν πάνω από 50 ευρώ τον μήνα είναι σχετικά υψηλότερο στους άνδρες (11%) και τους νέους 18-24 ετών (15%), ενώ υψηλά ποσοστά καταγράφονται κυρίως μεταξύ όσων παίζουν διαδικτυακά «φρουτάκια» (57%), «ζωντανή»  ρουλέτα, blackjack και poker στο διαδίκτυο (49%).

Από τους Έλληνες που παίξανε έστω και μια φορά, το 65% ξοδεύει έως μια ώρα σε τυχερά παίγνια την εβδομάδα.

Φτίαξε ΔΩΡΕΑΝ  ΕΔΩ την Ψηφιακή Καρτα  του  Πρακτορείου  σου μοιρασμένη στους των παιχνιδιών ΟΠΑΠ

Το 9% αναφέρει ότι παίζει την εβδομάδα από 1 έως 20 ώρες και το 1% πάνω από 20 ώρες.

Το 25% ωστόσο των ερωτηθέντων είτε δεν απάντησε είτε δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πόσες ώρες παίζει την εβδομάδα.

Πάντως από την ΕΕΕΠ επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια, πέραν της ψυχαγωγικής της διάστασης, δύναται να προκαλέσει και ακραίες συμπεριφορές καθώς και σημαντικούς οικονομικούς κινδύνους

Έχεις πρακτορείο?
Ακόμα να δοκιμάσεις την εφαρμογή του πράκτορα στο κινητό σου? 

Μπες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα δεις!

. Η έρευνα εξετάζει τη συχνότητα εμφάνισης προβληματικών συνεπειών καθώς και στρατηγικές αποτροπής της επανεμφάνισής τους στο μέλλον.

Η έρευνα της ΕΕΕΠ διεξήχθη από την Kapa Research σε δείγμα 3.134 ατόμων  ηλικίας 18 ετών και άνω, σε όλη την Επικράτεια, κατά 80% μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων και κατά 20% διαδικτυακά.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Τζόγος: Οκτώ στους δέκα νέους δοκιμάζουν την τύχη τους” στην πηγή : https://www.powergame.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ