Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Τυχερά παιχνίδια: Συνεισφέρουν στην αύξηση εσόδων της Κύπρου

Τυχερά παιχνίδια: Συνεισφέρουν στην αύξηση εσόδων της Κύπρου

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο < 1 λεπτό

Από το καλοκαίρι του 2018 τα έσοδα της Κύπρου έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό από τους φόρους που προέρχονται από τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών.

Όσον αφορά πιθανές αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο περί τυχερών παιχνιδιών στην Κύπρο, οι συζητήσεις έχουν αναζωπυρωθεί, με το ενδεχόμενο προσθήκης περισσότερων τραπεζιών (ρουλέτας, μπλακτζακ κ.λπ.) εντός των αντίστοιχων εγκαταστάσεων. Κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων (ΕΑΣ) Κύπρου, ο πρόεδρος Χρήστος Μαυρέλης αποκάλυψε πως η Λευκωσία έχει συλλέξει 63 εκατ. ευρώ από φόρους επίγειων επιχειρήσεων τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού. Επιπλέον, 25 εκατ. προέρχονται από τα ετήσια τέλη αδειών.

Ο κ. Μαυρέλης αναφέρθηκε και στην αύξηση των επισκεπτών, κυρίως από την Ανατολή, οι οποίες είχαν μειωθεί αισθητά λόγω του πολέμου στο Ισραήλ. Οι περασμένες εβδομάδες έχουν σημειώσει μεγάλη αύξηση σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, έχοντας φτάσει τα 421 εκατ. ευρώ σε συνολικά έσοδα από το 2018.

Με την αύξηση που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στον τουριστικό τομέα, το κράτος ευελπιστεί πως το θετικό αντίκτυπο θα συνεχίσει την δυναμική, όπως τους τελευταίους μήνες, πορεία που διανύει. Κλείνοντας, ο κ. Μαυρέλης έδωσε έμφαση στο γεγονός πως το 15% των κερδών του κλάδου πάνε στην Εποπτική Αρχή και πως αυτό θα συμβάλει τόσο στην περαιτέρω ανάπτυξη, όσο και στον τομέα τυχερών παιχνιδιών. 

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Τυχερά παιχνίδια: Συνεισφέρουν στην αύξηση εσόδων της Κύπρου” στην πηγή:https://www.foxbet.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ