Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Τα νομικά επιτελεία της ΕΠΟ και της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ φτιάχνουν φάκελο !!!.

Τα νομικά επιτελεία της ΕΠΟ και της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ φτιάχνουν φάκελο !!!.

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

 Διεκδικούν ποσοστό από η στοίχημα ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα το… πήραν πολύ ζεστά με αποτέλεσμα τα νομικά επιτελεία τους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, προετοιμάζονται για τη διεκδίκηση ποσοστού από τις στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο. Είναι μια υπόθεση που το οργανωμένο ποδόσφαιρο βλέπει ως…
δεξαμενή άντλησης πόρων, αφού για την στελέχωση των κουπονιών χρησιμοποιούνται ποδοσφαιρικά παιχνίδια.
Ο σχετικός φάκελος, τον οποίο ετοιμάζουν τα νομικά επιτελεία τους, θα παραδοθεί για τα… περαιτέρω στις δυο διοικήσεις και το επόμενο Βήμα θα είναι οι επαφές με την κυβέρνηση. Χωρίς νομοθετική ρύθμιση δεν μπορεί να υπάρξει ποσοστό για το στοίχημα από τις νόμιμες εταιρίες του διαδικτύου. Το υπουργείο που θα πρέπει να συμφωνήσει με αυτό είναι το Οικονομικών, όμως οι επαφές θα ξεκινήσουν είτε από τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, είτε με τον προϊστάμενο του υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα.
Η διεκδίκηση τουλάχιστον 10 % από το στοίχημα ήταν πρώτο στην ατζέντα του προέδρου της Λίγκας Δημήτρη Αγραφιώτη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα, περισσότερο η δεύτερη έχει άμεσο συμφέρον, προσδοκούν σε έσοδα ύψους 350 εκατ. ευρώ, εφόσον καταχωρηθεί ποσοστό ύψους 10 %.
To… όπλο τους είναι ότι σε αρκετές  χώρες ήδη αυτό έχει συμβεί, οπότε όπως διερωτώνται και τα στελέχη τους «γιατί όχι και στην Ελλάδα;».
Πέρασαν περίπου τέσσερα χρόνια από τότε που για πρώτη φορά στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας εκφράστηκε ενδιαφέρον για …κέρδη από το στοίχημα. Η αλήθεια είναι ότι από τον Οκτώβριο του 2010 δεν υπήρξε πρόοδος, όμως το θέμα ήταν πρώτο στην ατζέντα της πρώτης συνάντησης του νέου προέδρου της διοργανώτριας Δημήτρη Αγραφιώτη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή.
Η πληροφορία πως το θέμα παραπέμφθηκε στα νομικά επιτελεία των δυο ποδοσφαιρικών φορέων σημαίνει ότι η ηγεσία συμφώνησε πως θα πρέπει να γίνουν αργά αλλά σταθερά βήματα, με υπομονή και επιμονή.

Έτσι στους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Το μεγαλύτερο όφελος θα το έχουν η ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας σε σχέση με την ΕΠΟ. Πιθανόν στην διεκδίκηση να μπει και η ένωση της Φούτμπολ, Λιγκ αλλά  είναι λίγο δύσκολο.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο με τίτλο “Διεκδικούν ποσοστό από το στοίχημα” στην Πηγή : Η ΓΑΤΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ